Home » Forum » 6 en 7 jarige

6 en 7 jarige

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fleur
6 en 7 jarige

Als ik mijn dochter naar school breng (groep 8) verbaas ik me over het feit dat de meiden in groep 3 al helemaal onder de make up zitten,oogschaduw,mascara,blush en lipstick.Op hakjes van die lelliekellie dingen.
Ben ik nou zo ouderwets dat ik dit veel te vroeg vindt?

gruffalo
?

je brengt je dochter groep 8 naar school, en kinderen van groep 3 zitten onder de make up? is dat misschien andersom? maar kinderen van groep 8 dragen geen lelliekellie meer. wat bedoel je precies?

Hanne.
Herken het niet

Ik herken het in iedergeval niet. Bij ons in groep 3 zit geen enkel meisje (standaard) met make-up op in de klas. Misschien voor een kerstdiner oid maar verder niet.

'Hakjes' zijn er wel een paar die dat dragen. Maar dat deden die specifieke kinderen in groep 1/2 ook al.

amk
Herken het ook niet

en ook in de groepen 4/5 waar ik nu kom zie ik het ook niet. Dochter heeft wel een tijdje gehad dat ze in haar verkleedjurk met verkleedschoenen met hakjes naar school ging in groep 2. En haar vriendinnen hebben ook zo'n periode gehad, maar verder niet.

Fleur
Groep3

Ik loop langs de rijen,waar eerst groep 1,dan 2 etc staan naar groep 8,kom dus langs groep 3, echt waar 6 of 7 jarige vol in de makeup

gruffalo
Groep 3

Oke, groep 3 dus. Die hebben bij ons echt geen make up op, dat zou ik ook veel te vroeg vinden! In groep 6 begint dat hier een beetje, in groep 7 en 8 heeft de helft van de meiden wel mascara maar nog niets opvallend. Dochter zit in groep 8 en heeft er gelukkig nog weinig interesse in.
Dochter van 8 / groep 5 heeft daarentegen graag make up op, mag dat alleen in het weekend, zeker niet naar school. Vind ik haar nog veel te jong voor.

Picasso
Hier ook niet

In groep 8 zie ik niet eens make-up tenzij het bij de schooldisco is.....

Tango
Hier niet

In groep 3, wel in groep 8. Dochter hier zit in groep 8 en draagt af en toe make-up naar school, sommige andere kinderen altijd, anderen weer helemaal niet.
Hakjes zie ik ook niet in groep 3, Lelly Kelly vind ik weer volkomen normaal voor die leeftijd. Dochter heeft ze in die tijd ook een keer gehad.
Overigens hoef ik het hier niet te wagen met dochter uit groep 8 mee te lopen naar de klas, vindt ze zichzelf veel te groot voor, uitzonderingen daargelaten als ik bijv. een keer iets moet melden aan de juf.

bibi63
Beetje vreemd

Kinderen uit groep 3 vol in de make-up? Kinderen in groep 8 die naar de klas gebracht worden? Hm, klinkt voor mij als de omgekeerde wereld en nogal ongeloofwaardig.
Bibi

Tasja123
School cultuur

Ik zie hier kinderen van groep 3 alleen naar school gaan en groep 8 waar ouders mee lopen naar de klas. Mag allemaal en is geen betuttelend idee. Gebeurt niet dagelijks maar nooit een probleem.

Mijn dochter in groep 5 (8 jaar) draagt volgens de groep 8-ers ook mascara! Blijkbaar vinden ze haar te jong dat ze er opmerkingen over maken. Het gebeurt haar regelmatig.

Gelukkig is ze goedkoop met gewoon een stel prachtige ogen met enorm lange zwarte wimpers van zichzelf.....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

P
Inderdaad schoolcultuur

Het is hier altijd zo geweest dat je je kind in de klas kan brengen en even iets kan zeggen tegen de leerkracht. Natuurlijk gaan oudere kinderen steeds vaker zelf naar school maar je kind in de klas brengen is hier dus gewoon de cultuur. Ik ga ook eigenlijk nooit meer mee maar als ik er ben ga ik mee de klas in (groep 7). Zoon kan dan ook even wat laten zien, wat er geknutseld is ofzo. Dat zal in groep 8 net zo gaan. Ouders met jongere kinderen komen bijna allemaal wel even dag zeggen als ze het jongere kind in de klas hebben gebracht tegen hun oudste.

Wilma
Lelli kelli

is toch juist voor die leedtijd? Jongste heeft ze in die tijd ook gehad (een keer, meer dan genoeg voor dat dure spul), vooral dat ze een hakje had was erg interessanr. Makeup zie ik hier niet in de onderbouw. Wel in 7/8.

Hier mag je je kind in school brengen en dat gebeurt ook nog wel eens een keer in groep 7/8, niemand die er dan raar van opkijkt.

angelina ballerina
Dochter groep 3

Mijn dochter uit groep 3 is dol op make up en tijdens speelafspraakjes wordt er standaard gemakeupt en uiteraard komen dan ook de prinsessenjurken en hakschoenen te voorschijn. Naar school gaat/mag ze absoluut niet met make up en ook niet met hakschoenen en er is ook geen enkel ander kind uit groep 3 of 4 die dit wel doet alleen haar glitter lipgloss wordt nog wel eens stiekem meegesmokkeld en in de pauze gedeeld met vriendinnen.

Chris35
Wat volgt er in de hogere groepen

Haha, ik krijg even wat beelden door, hoor. Sorry. Make-up in groep 3. Naaldhakken in groep 4 wellicht en wat dan in groep 5,6,7 en 8.... ;-)
Hier alleen make-up op mijn zesjarige met kerst of jufs verjaardag e.d.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.