Home » Forum » Cadeautje voor dubbel feestje

Cadeautje voor dubbel feestje

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hibiscus
Cadeautje voor dubbel feestje

Zoon van 10 is uitgenodigd voor een feestje van twee vriendjes. Ze vragen of er maar voor 1 kind een cadeautje wordt gekocht. Nou vind ik dat een beetje lastig, het zijn immers allebei zijn vriendjes en ik wil best voor allebei iets kopen, maar goed.

Nu zit ik te denken aan een cadeau waar ze samen iets aan hebben. Het zijn jongetjes die vlakbij elkaar wonen en ze spelen regelmatig samen. Ik heb alleen niet echt inspiratie behalve een badmintonset oid. Heeft iemand hier misschien een leuk idee? Het mag dan ook best iets duurder zijn, normaal geven we tussen de 7 en 10 euro uit per kind. Aan de andere kant, als ik meer uitgeef, kan ik net zo goed twee cadeautjes kopen eigenlijk.

Hibiscus

Hibiscus
Pelle, klopt

dat zei zoon zelf ook. Met een beetje pech krijgt de een heel veel en de ander niets. Of ze doen alles op 1 hoop en verdelen het onuitgepakt ( hier worden de cadeautjes niet tijdens het feestje uitgepakt maar naderhand als alle gasten weg zijn)

Ik kan het nog wel vragen, maar ik ben hier toch al die rare buitenlandse die er nooit iets van snapt :-)
vandaar dat ik het op wil lossen met een cadeau wat gedeeld kan worden of waar samen mee gespeeld moet worden. Een beetje het Nederlandse poldermodel toepassen in Engeland.

Hibiscus

pooh bear
Gewoon allebei een cadeau geven

Als ze allebei een vriendje zijn van je zoon kan je hem toch niet laten kiezen aan wij hij een cadeautje geeft?

Vorig jaar heeft mijn dochter ook haar verjaardag met een vriendin samen gevierd. We hebben het aan iedereen zelf overgelaten wat ze met de cadeautjes deden.
De kinderen die met allebei bevriend waren gaven allemaal aan allebei een cadeautje. Bij de andere kinderen gaven sommige alleen aan hun eigen vriendin een cadeau en sommige gaven toch aan alle twee een cadeau.

+ Brunette +
Dat is toch niet zo moeilijk?

Ik weet niet hoe duur gezelschapsspellen in Nederland zijn maar daar is toch keus zat in? Of Lego, Knex... Walkie talkie set? Een leuk boek?

Manda Rijn
Wat een onzin

hup gewoon 2 kadootjes.

Hibiscus
Dank

Manda, ik vind het ook onzin, maar het wordt expliciet gevraagd. Daarom is het juist lastig.

Lego en Knex vind ik geen goed idee, als dat gaat zoals bij ons verdwijnt dat ergens in een kist en heeft de een het, of allebei de helft. Kaartspelletjes hetzelfde, dat splitst niet makkelijk.

Walkie talkies vind ik een briljant idee. Dat is precies waar ik naar op zoek ben, zoiets. Dat is leuk om te geven en om te krijgen en dat moeten ze samen doen. Ze kunnen allebei een walkie talkie thuis houden en samen gebruiken. Ik ga morgen meteen kijken of ik leuke kan vinden binnen mijn budget.

Hibiscus

Chippie
Bedoelen ze misschien...

Dat ze graag willen dat ieder kind 1 (gezamenlijk) cadeau krijgt? Dat lijkt me namelijk logisch.
Normaal doe ik een kadootje van 6-7,5 euro, als het een twee-in-een-feestje is doe ik meestal 2 x 4-5 euro. Ook al is het andere kind eigenlijk helemaal geen vriendje waar hij veel mee speelt.

Hibiscus
Chippie

Op de uitnodiging staat (in kinderhandschrift geschreven)

Please just bring 1 present for either one of us!!

Er komen ook iets van 20 kinderen. Ik denk dat ze willen vermijden dat ieder kind 20 cadeautjes krijgt. Is ook wel wat veel van het goede.

Hibiscus

ech
Goed bedacht

Precies, je laatste opmerking lijkt me een hele goede reden om maar voor 1 kind een kadootje te kopen, dat zullen de ouders ook wel bedacht hebben! Het zijn 2 jongetjes, maakt het al iets gemakkelijker. Ze gooien ongetwijfeld alles op 1 hoop en krijgen ieder 10 kadootjes. Prima idee lijkt me

Manda Rijn
Ja walki talky's

hoe schrijf je dat eigenlijk. Goh mijn oudste heeft die ook, waar zjin ze toch die dingen (mijn oudste raakt erg veel kwijt).

dirksmama
Just one for either 1 of us

Betekent volgens mij voor elk kind één cadeautje.

Dus toch twee cadeaus meenemen, voor elk jongetje één.

liora
Nee dirksmama

Dat betekent eentje voor één van de twee.

Hibiscus
Nee dirksmama

Ze bedoelen toch echt 1 cadeau, maakt niet uit voor welk kind. Ik heb het ook nog even nagevraagd, en dat is inderdaad de bedoeling. Alle cadeautjes die binnenkomen gaan op een grote hoop en worden onuitgepakt verdeeld.

Hibiscus

Petal
Ik zou er geen probleem mee hebben

Ik neem aan dat er een enorm aantal kinderen is uitgenodigd en ik zou het ook niet zien zitten om 20 of misschien wel 30 kadootjes binnen te slepen. Wel had ik het handiger gevonden als ze gewoon op de helft van de uitnodigingen de ene naam en de andere helft de andere naam hadden gezet. Dat hadden wij met een uitnodiging van een tweeling, die het samen vierden.

Dat van alle kadootjes onuitgepakt op een hoop en dan verdelen kan lastig uitpakken want de een kan alle 'grotere' dingen hebben en de ander de kleinere.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.