Home » Forum » Deodorant op welke leeftijd

Deodorant op welke leeftijd

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Elisa
Deodorant op welke leeftijd

Mijn zoon van bijna 11 vindt het machtig interessant om deodorant op te doen. Maar is dat eigenlijk wel goed zo jong? Het is absoluut niet zo dat hij naar zweet stinkt, dus dat hij het nodig heeft of zo maar hij voetbalt wel. Geven jullie al deo aan je kids?

Tirza G.
Wat is er slecht aan dan?

Ben je bang dat zijn ontwikkeling verstoord wordt door het gebruik van deo?

Tirza

Elisa
Dat zeg ik ook niet

ik zeg niet dat het slecht is, ik vraag me alleen af of het al nodig is en of het idd niet slecht is?

moppeke
Kan geen kwaad

Volgens mij kan het geen kwaad, laat het hem lekker gebruiken. Goed teken, is ie met zijn lichaamsverzorging bezig :-)

maggietel
Hier 12 jaar en wel echt nodig ook

Onze zoon begon ook met een jaar of 10/11 zo nu en dan deodorant te gebruiken. Nu is het echt wel nodig ook, hij is echt aan het puberen en het transpireren met onaangename geur is ook begonnen.

Rembrand
Tien jaar.

Onze jongste is nu ruim tien en is afgelopen week begonnen met deodorant.
M.

ijsvogeltje
10/11

Zoon hier was 10, misschien net 11, toen hij vreselijk naar zweet begon te ruiken. Vanaf dat moment gebruikt hij deo. Bleek ook al heel gebruikelijk te zijn in de klas.

Jesse_1
Groep 4

De juf van groep 4 gaf bij aanvang van het schooljaar (een ander jaar was dit) dat er al diverse kinderen deodorant gebruikten na het gymmen en dat dit geen overbodige luxe was. (Er wordt hier overigens niet gedoucht na het gymmen).
Jesse

Manda Rijn
Prima toch

gewoon met hem de etos in lopen en hem wat laten uitzoeken. Ik snap niet zo hoe dat slecht kan zijn.

Guinevere
Jesse

Ik ben eigenlijk nogal verbaasd over de reactie van de juf. Als die kinderen zo zweterig zijn, dan haal je dat echt niet weg met een deoroller. Je moffelt het alleen maar een beetje weg. Als er niet gedoucht wordt kan ze de kinderen beter aanleren zich op te frissen met een plens koud water!
De meeste deo's stinken trouwens erger dan een beetje vers kinderzweet, maar die mening deelt vermoedelijk niet iedereen met mij.

Noelia
Hier ook hoor

Mijn zoon was 10. Zat even op voetbal en zag daar zijn vriendjes met Axe bezig. Dat wilde hij ook natuurlijk. Gewoon even spuiten over zijn borst. Ik vond het erg vreemd hahaha. Maar wel leuk want hij geeft dus ook om zijn uiterlijk. Soms zijn er weken dat hij het op spuit en soms weken van niet.

Niny
Niet douchen, wel deo

...dat noemt de juf van mijn dochter 'Italiaans douchen' ;-)

Niny

Zorra
Volgens mij...

...is dat pas nodig als de pubertijd toeslaat, dan veranderd de transpiratiegeur. Maar ik kan me levendig herinneren dat ik en mijn vriendinnetjes vroeger er allemaal mee begonnen rondom de leeftijd van 11, wel of geen puberig lijf. Dat was dan natuurlijk omdat 1 iemand er wel mee aan kwam zetten na de gym. Binnen no time moest en zou iedereen deo mee. Dit gebruikten we NA het douchen. Wie kent het nog, Limara? Als tienermeisjes hadden we weinig benul van doseren, en ook niet van goede smaak. De tropical papaya moet de hele klas vergast hebben!
Tja, ik ga die van mij niet tegen houden als ze die leeftijd hebben denk ik. Ik ga dan wel op zoek naar een subtiele geur ;)
Overigens zie ik hier bij de sportinstuif (ook geen douche, tsja) ook weleens kinderen naar de deo grijpen. Het idiote is dat het daar om kinderen van circa 7 gaat, wat mij betreft idioot.

Pina
Zorra

Ik ken kinderen van 6 die al naar zweet ruiken, dus zo vreemd is het niet voor kinder van 7 om deodorant te gebruiken. Mijn dochter van 8 ruikt ook regelmatig naar zweet en dat doet ze al sinds een jaar. Van tijd tot tijd gebruikt ze deodorant na het badderen.

Groet,
Pina

Christientje
Wel eens gehoord...

Ik heb wel eens gehoord dat, wanneer je deo gaat gebruiken, je je lichaam iets aanleert, waar je daarna niet meer buiten kunt. Dus ... wanneer je eenmaal deo gebruikt en na een maand wil je ermee stoppen, dan ga je juist een zweetlucht ruiken. Ik heb geen flauw idee of het waar is ?
Hier een dochter van bijna 13 die (nog) geen deo gebruikt.
Christientje

Luna
Vroeg

Kind 1 had met 4 jaar al regelmatig last van een echte zweetlucht, kind 2 zelfs met 3 jaar al. Zij gebruiken dus regelmatig deodorant. Anders kunnen ze echt onfris ruiken en je wilt ook niet dat je kind gepest wordt omdat het "stinkt". Wel altijd een milde deo voor gevoelige huid, heeft nog nooit problemen gegeven.

mama 78
Hier ook al vroeg

Mijn dochter van 8 ruikt ook al en wel zodanig dat ze echt deo moet gebruiken. Ze doet het niet elke dag, maar wel regelmatig. Ze vindt het erg interessant en er zijn zoveel leuke te koop (bv van Vogue Girls).
Ik vraag me ook weleens af waarom ze al zo vroeg is. Misschien omdat ik dat vroeger ook had.

Marit
Hier advies van meester

om in groep 7 deo te gebruiken na de gymles. Sommigen ruik je echt!
Marit

Carolien
Vreemd advies van meester!

Je ziet het inderdaad ook veel op de sportschool; mensen die ná het sporten de deodorant hanteren. Deodorant is toch bedoelt om transpiratiegeur te voorkómen, dus dat breng je toch aan voor je gaat sporten?!?!

amk
Nee er na

om de geur van het na-zweet te maskeren.
Tijdens het sporten heeft niemand last van mijn zweet. En dan werkt ook de deo van de ochtend nog wel. Daarna vinden mijn collega's het wel fijn als ik weer nieuw op doe. Zelfde lijkt mij voor leerlingen die na het sporten nog lekker op een kluitje van elkaars lichaamsgeur mogen genieten.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.