Home » Forum » Dolfje weerwolfje

Dolfje weerwolfje

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
an mien
Dolfje weerwolfje

Wie weet welke boeken van Dolfje Weerwolfje Avi 4 of 5 zijn, ik kan dat op bol.com niet vinden??

groetjes
An mien

mari39
Website

Paul van loon heeft een eigen website, daar staat het volgens mij wel op.

Succes

an mien
Mari

Die website heb ik wel gevonden maar daar vond ik maar 2 boekjes voor beginnende lezers, maar volgens mij zijn er meer.

An mien

mari39
Bij ons

kun je het ook in de online catalogus van de bieb vinden. wz van de boeken die ze van paul van loon hebben.
Overigens: niet alle boeken hebben een avi nivo ,bedenk ik me. Ik denk dat sommige boeken het laatste avi nivo overstijgen of zo. Dan gaat vanaf leeftijd.

Puck
Volgens mij

... zijn de Dolfje Weerwolfje boeken niet in AVI niveau onderverdeeld. Kan me het in ieder geval niet herinneren.

Geerdientje
Avi 7?

In Dolfje Weerwolfje (1e deel dus) staat Avi 7, leeservaring E. Dit verbaasd mij wel een beetje want ik verwachtte ook Avi 5. Mijn zoon las het in ieder geval toen hij Avi 5 was en dat sloot toen qua niveau goed aan. Er is 1 zin per regel bijv en niet al te moeilijke woorden.
Er zijn nog een paar deeltjes op hetzelfde niveau, latere deeltjes zijn voor kinderen van 8+ (dus avi uit?).

Lou
Ik heb het

Ik heb het hier staan, op de binnenzijde van de omslag van een DW-boek. Er zijn prentenboeken, voorleesboeken en AVI-boeken. AVI 4 en 5 zijn: Bang voor vampiers, de meester is een vampier, de vampierclub, de vampiertand, het nachtmerrieneefje, niet bijten Dolfje, Weerwolvenfeest en Dolfje vakantieboek.

vlinder72
Paul van loon - avi 4 /5

Ik heb even in de kast gekeken. Mijn zoon is ook een Paul van Loon fan. Avi 4/5 die wij hebben zijn Niet Bijten, Dolfje / Het Nachtmerrieneefje / Dolfje Sneeuwwolfje (daarin staan 2 verhalen o.a. Het nachtmerrieneefje). Het Nachtmerrie neefje vond mijn zoon het leukste. Dan heb je ook nog de vampierserie met De vampiertand, de vampierclub en de meester is een vampier. Na die boekjes is mijn zoon doorgegaan met de normale Dolfje boeken en volgens hem de allerleukste boeken over de Leeuwenkuil. Die serie bestaat uit 3 boeken. Paniek in de Leeuwenkuil, Leeuwenroof en in het derde boek komen de hoofdrolspelers uit de Leeuwenkuil en Dolfje samen. Geen idee hoe dat boek heet want mijn zoon heeft het boek mee naar school genomen om het daar te lezen.

Lou
Vlinder

Dat laatste boek heet: een weerwolf in de leeuwenkuil.

vlinder72
Lou

Dank je. Is volgens mij wel een leuk boek. Af en toe vertelt mijn zoon wat er gebeurd is en de andere kinderen in zijn klas willen het allemaal ook graag lezen (hij zit in groep 4). Volgens mij hebben wij het lijstje voor An Mien nu wel aardig compleet. Op naar de bibliotheek, marktplaats of boekhandel.

an mien
Bedankt

Fijn nu weet ik welke boeken ik door kan geven aan de familie om voor zijn verjaardag te kopen.
Heel erg bedankt.

Groetjes
An mien

Mickey
Niet teveel aan avi blijven hangen

Daar komt de biebjuf weer met haar praatje :-)
Heel veel boeken hebben geen AVI, omdat de uitgever dat er expres niet in zet. Ze vinden (en daar ben ik het mee eens) dat je de kinderen dan teveel in een hokje stopt. AVI is een heel handig toetsmiddel voor scholen om te kijken hoe ver een kind is met (technisch) lezen, maar thuis zou ik dat echt loslaten en gaan voor wat je leuk vindt om te lezen. Een kind dat een boek in handen heeft dat hij LEUK vindt, leest dat boek, ook al is het niveau officieel nog te moeilijk. Veel kinderen vinden Dolfje Weerwolfje helemaal geweldig dus dat komt echt wel goed.
Lees vooral ook even dit:
http://www.ouders.nl/mopi2008-kinderboeken-avi.htm
Daar wordt het beter verwoord dan ik dat kan :-). Maar wij in de bieb zeggen altijd kort en bondig: het gaat om het leesPLEZIER, lees dus vooral wat je leuk vindt!!

vlinder72
Frustratie

Mijn zoon moest je in groep 3 echt geen te moeilijke boeken aanbieden. Leesplezier wordt namelijk behoorlijk vergald als een kind niet door de zin heen kan komen. Of steeds moet vragen hoe je iets moet lezen. Die Avi's zijn er niet voor niets. Dus eerst de eenvoudigere boeken en in de zomervakantie (voordat hij naar groep 4 ging) heeft hij zich door een Avi 8 boek gelezen. Nu maakt hij mij niets meer uit. Hij zoekt zelf boeken uit. Mijn zoontje in groep 2 kan nu ook een beetje lezen maar nu let ik er ook heel goed op wat ik aan hem geef. Van te moeilijke zinnen met veel onbekende letters wordt hij nogal ontmoedigd. Terwijl hij glimt van trots als hij een boekje als " de hut van tijs en pim" leest.

Genista
Het nut van avi

De Avi-niveaus zijn oorspronkelijk bedacht en ingevoerd als meetlat. Gewoon om te kunnen meten hoe goed een kind kan lezen. Ze zijn niet bedoeld als keurslijf, maar zo worden ze inmiddels wel toegepast. De juf zegt dat hij in Avi-4 zit, dus mag hij alleen Avi-4 en heel misschien wel Avi-5 lezen... Wij hebben dat losgelaten. Als een boek te moeilijk is, leggen ze het zelf wel weg. Als een boek te makkelijk is, fluiten ze er door heen en pakken ze een ander. Ik ben het zo eens met Mickey als het maar kan: zeker voor thuis lezen staat leesPLEZIER voorop.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.