Home » Forum » Heelys wat zijn jullie ervaringen

Heelys-wat zijn jullie ervaringen?

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tiepmiep
Heelys-wat zijn jullie ervaringen?

Mijn dochter hoopt binnenkort 9 te worden. Ze heeft haar zinnen gezet op Heelys. Voordat ik die aanschaf (ik vind behoorlijk geprijsd, zeg!) wil ik me eerst wat verdiepen. Wat zijn jullie ervaringen? Gaan ze lang mee? Zijn ze er snel op uitgekeken? Zijn ze echt zo handig? En wat is de pasvorm? Mijn dochter heeft heel smalle voeten bv.

Tango
Volgens mij

Was hier laatst al een draadje over maar kan het niet terugvinden zo gauw. Zoon hier heeft het er ook weleens over gehad en ik vond ze ook veel te duur. Het was bij hem ook gauw weer over. Ik heb er zelf dus geen ervaring mee. Ik zie ze wel weer vaker langskomen. Op school ook 1 jongen die ze heeft en enkele meisjes. Maar niet echt veel.
Ik hoorde ook laatst dat ze op Aliexpress (weet niet of ik het goed schrijf) heel betaalbaar zijn. Misschien kan je daar kijken. Ik heb daar ook wel eens iets besteld, kan alleen erg lang duren voordat je het binnen hebt.

Taupe
Leuk!

Mijn dochter heeft ze. Ze is er echt blij mee en gebruikt ze vaak. De maatvoering moet je wel checken op de site waar je ze bestelt (of passen in de winkel maar dat was hier geen optie). Ik heb ze wel te groot gekocht. Ze gaan met anderhalve maat omhoog.De een te klein, de ander dus eigenlijk te groot.
Of ze lang meegaan weet ik niet, ze heeft ze net een maand. Ze zijn wel stevig en degelijk mijn inziens.
Maar ja, het blijft inderdaad een dure hype.

Temet
dat was mijn draadje

Dat was mijn draadje, de openingsposting was meen ik getiteld "Heely's, is dat wat".

Ik vind ze ook belachelijk duur. Toch gaat dochter ze krijgen, als gezamenlijk cadeau van opa/oma en tante/oom (van ons krijgt ze al wat anders). Dochter wil ze heel graag hebben, en als de familie die dingen koopt, kopen ze niet iets anders (wat dan waarschijnlijk meer ruimte in beslag zou hebben genomen en minder blijdschap zou hebben opgeleverd). Dus vooruit dan maar.

Naar aanleiding van de tip hier op het forum heb ik ook op Aliexpress gekeken en het prijsverschil is enorm. Maar de levertijd is wekenlang, en we hadden toch onze bedenkingen bij deze site (maar wij zijn lafbekken, laat je daar dus niks aan gelegen liggen). Als ik het uitzoekwerk goed heb gedaan komt er nog wel BTW overheen, maar geen invoerrechten. En zelfs met 21% BTW is Ali nog goedkoper dan de winkel.

Nederlandse sites hadden, zo vond ik, alleen maar aanbiedingen in een zeer beperkt aantal modellen en dan ook nog in maten die mijn dochter niet heeft. Als er geen aanbieding is, maakt het zo te zien niet uit of je via internet of via de winkel bestelt.

Het wordt dus de winkel, want ik heb die mogelijkheid wel. Morgen er langs, maar ik koop ze alleen als ik ze mag ruilen als ze niet mochten passen.

Wanneer is de verjaardag van jouw dochter? Als dat nog lang genoeg duurt kan ik je t.z.t. over de ervaringen hier vertellen.

Groeten,

Temet

Temet
gekocht

Gekocht inmiddels. Hele blitse. Met 1 wieltje. Volgens de verkoper is 1 wieltje makkelijker bij het lopen en traplopen, twee wieltjes makkelijker bij het rollen. Aangezien ik aanneem dat dochter ze naar school aandoet (waar een trap is) en ik wel vertrouwen heb in haar mogelijkheden om op 1 wiel te rollen, heb ik de 1-wielsversie gekocht. Ik heb trouwens de indruk dat je die versie meer ziet dan de variant met 2 wielen. In prijs maakt het vziw niets uit.

Kind krijgt ze dit weekend, ben benieuwd hoe het in de praktijk werkt.

Groeten,

Temet

carootje
leuk

Hoewel ik ook mijn bedenkingen had, was dit het enige dat mijn dochter wist te vragen voor haar 10e verjaardag. Heb ze bij Bol.com besteld, en bij haar was de maat prima (zelfde als gewone schoenmaat)
Ik had ze eerst en een maat groter besteld bij SkatePro omdat er werd gezegd dat ze klein vielen, maar die konden dus weer terug, met 5 euro retourkosten :(

We zijn inmiddels 2 maanden verder, en ze zijn nog steeds leuk, ze heeft trouwens 2 wieltjes, kan er 1 uithalen maar doet ze eigenlijk nooit.

vlinder72
Hoe loop je op die dingen

Toevallig zag ik vandaag op school een paar meisjes zo onhandig door de school lopen. Zo half op de tenen een beetje gebogen dat ik mij afvroeg wat er aan de hand was. Maar ze hadden dus van die Heely's.

Geef je dan andere schoenen mee naar school? Of kunnen die wieltjes eruit? Ik kan mij niet voorstellen dat ze op school zitten te wachten op kinderen die door de klas rollen.

carootje
vlinder72

De wieltjes kunnen eruit, maar een klein stukje erop lopen kan wel, idd op de tenen.

Taupe
Niet aan naar school..

Verboden door de juf! Verstandige juf. Kinderen zaten de hele tijd te wiebelen met hun benen.

Temet
lopen en wieltjes eruit

Die wieltjes eruit pulken kan een kind denk ik niet zelf, althans mijn uk zal dat denk ik niet redden met die garnalenvingertjes. Dus als kind ze 's ochtends aantrekt dan heeft ze de rest van de dag schoenen met wieltjes aan.

Ik zag er laatst een kind redelijk normaal mee lopen, maar ja, dat was maar een klein stukje.
Hier nog niet van een verbod op school gehoord. Maar misschien hoor ik dat als dochter op haar Heely's naar school gaat :-)

Groeten,

Temet

Friederike
Toch wel leuk!

Dochter van 9 wilde ze perse hebben (het is op het moment echt een rage ...). Ik vond de prijs ook erg hoog en heb diverse mogelijkheden bekeken wat betreft de aanschaf.
Kopen bij AliExpress of andere web-winkels uit China lukte niet, want ik vond geen paar onder de prijs van 21 euro. Als je daar besteld onder de 21 euro hoef je geen import-belasting te betalen, dus dat is voor mij de grens.

Bij NL'se web-winkels ligt de prijs geloof ik rond de 70-80 euro (?), en omdat ik niet wist of het een bevlieging is heb ik ze 2e hands gekocht. Ik heb ze nooit ergens in een winkel gezien. Als je goed zoekt op marktplaats of andere websites kun je ze al voor een laag bedrag kopen. Ik heb ze voor mijn dochter reen maatje groter gekocht (las ergens dat ze klein vallen), en de maat was dan precies goed. Het zijn de echte originele Heely's (met 1 wiel) en ze zien er degelijk en stevig uit. Had ook nog een paar gevonden in een maatje groter, heb die ook gekocht omdat ik twijfelde over de maat. Nu heeft zoonlief ze ook, hij heeft een maatje groter dan z'n zus. Ik heb ze tegelijk gegeven, en ze zijn er heel blij mee.
Ik was een beetje bang voor ongelukken, omdat ik er soms berichten over hoorde. Maar ze hebben het snel onder de knie en ze vinden het echt geweldig.
Dus ik heb geen spijt van de aankoop.
Wat ik betaald heb? Per paar ongeveer 20 euro incl. verzenden. Volgens mij echt een goede prijs.

Tiepmiep
Dank

Bedankt voor het meedenken! Ik ga toch maar een winkel op zoeken om eerst te passen. Ik lees dat ze klein vallen. Om teleurstelling online te voorkomen...ik zie dochter er ook nog niet mee door de gangen van de school gaan. Dus het wordt een ´buitenspeel´ ding.

Nur
Niet echt veel gebruikt

Mijn dochter heeft ze ook en ze vindt ze ook oprecht leuk maar in de praktijk worden ze weinig gebruikt. Naar school mag niet. Er is al een poos een verbod. Voor echt buitenspelen zijn ze weer niet spannend genoeg. Ze gaat dan liever skaten of iets dergelijks waar je echt snelheid mee kan maken.
Blijft over tochtjes naar de supermarkt en dergelijke. Dan zijn ze inderdaad wel leuk.
Zoals gezegd mijn dochter vindt ze echt leuk maar het is gewoon zo dat er in de praktijk weinig gelegenheid voor is.
als het op school wel mag is dat natuurlijk anders.

Temet
tussentijds bericht

Hoewel dochter nog maar net maat 30 schoen heeft bleken de Heelys maat 31 te klein. Die zijn dus geruild en ik hoop dat de 32 wel past. Nu blijk je ze te hebben met en zonder een voering, dit is het type met voering. Kan me voorstellen dat de andere soort ruimer valt.

Hoe dan ook, ik was blij dat ik ze bij een echte winkel en niet via Aliexpress had gekocht, nu was ruilen een fluitje van een cent.

Hopelijk kan dochter er morgen op rijden.

Groeten,

Temet

Temet
Nou, ze passen

De nieuwe passen wel en dochter mocht er gisteren mee oefenen. Het valt me op dat ze er redelijk op kan lopen ook. De avondvierdaagse zou ik niet doen met die dingen, maar korte stukjes gaat best. En dan af en toe een stukje rollen.

Ze is wild enthousiast maar mocht ze van haar vader niet naar school aan, omdat ze daar een trap op en af moet. Ik zou er geen probleem mee gehad hebben overigens, maar partner is wat overbezorgd. Hoe dan ook, voorlopig is het een groot succes maar we moeten natuurlijk nog maar aankijken hoe intensief die dingen werkelijk worden gebruikt.

Groeten,

Temet

Noet
Temet

in dit geval vind ik je partner niet overbezorgd. Trappen zijn locaties waar veel ongelukken gebeuren. Die wieltjes zitten onder de hak, precies het punt waar je mee op de tree staat wanneer je de trap af gaat.

Dit is ook de reden waarom er op de huidige school van dochter een verbod is op de heely.

Mijntje
zoon wil het zelf kopen

Mijn zoon van 11 wil ze en hij wil het van zijn eigen zakgeld kopen, maar ik heb ook wel mijn bedenkingen. Hij heeft er het geld voor, maar dan is het potje wel weer bijna leeg.. Ook zit ik niet te wachten op gebroken polsen en erger... zucht.. maarja, het is zijn geld en ik kan het dan moeilijk verbieden eigenlijk.

Noet
Mijntje

mijn dochter heeft ze gezien bij klasgenoten en heeft ook gezien hoe onhandig ze eigenlijk zijn en heeft er nu vanaf gezien. Ook zij had ze van haar zakgeld moeten kopen.

Misschien dat dat ook werkt bij je zoon?

Mijntje
Noet

Bij mijn zoon hebben een paar meisjes in zijn klas deze dingen. En tot nu toe werkt dat juist stimulerend.. Ik heb het er maar even niet meer over, hij ook niet (ik heb gezegd dat ik erover na wilde denken)

Izabela
Op school verboden

Wij kregen een brief over dat de Heelys verboden zijn omdat kinderen raar op hun tenen gaan lopen en er een aantal van de trap zouden zijn gevallen.
Ik zou ze niet kopen voor mijn kinderen, genoeg ander speelgoed waar ze zich ook mee kunnen vermaken! (en nog goedkoper ook)

SuzanneJansen1
Leuke schoenen

Mijn dochter raakt niet over de schoenen uit gepraat! Ze heeft het nergens anders meer over en heeft al besloten dat ze heelys wilt voor haar verjaardag over 2 maanden. Haar nichtjes zijn al in bezit van de weelys en hebben gelukkig nog nooit een valpartij veroorzaakt door het dragen van de schoenen. Wij hebben als familie wel besloten dat ze niet gedragen mogen worden bij het traplopen dus zorgen zelf wel voor voldoende veiligheid. Ik heb rond gezocht en vond de schoenen voor een redelijk bedrag op [reclame verwijderd door forumbeheer] helaas is de site zelf nog niet online maar gelukkig heb ik nog even de tijd voordat me dochter 10 wordt!

mieke
Suzannejansen1

Hoe weet jij dat dat de site betrouwbaar is en wat de prijzen zijn als de site nog niet online is?

Spam of niet soms??

Overigens is het promoten van je eigen website handiger om te doen als de site ook daadwerkelijk werkt. Wat moet iemand nou met een link waar je niks mee kan.

Mijntje
skates

We hebben nu skates voor een prikkie uit de kringloopwinkel en mijn zoon is helemaal om :-)

AG
wel of niet?

Ja kopen op Aliexpress doe ik toch ook niet, heb er een tijd over nagedacht, veel info opgezocht op het web, zoals op deze site als er iemand iets aan heeft, (link verwijderd door forumbeheer), maar heb het toch maar niet gedaan. Nu wilt mijn dochter toch ook opnieuw Heelys en ik heb er echt geen geld voor.... zou ik het wagen? :/

MarjaDekkers
Heelys maten

Via deze website: (link verwijderd door forumbeheer) kreeg ik meer informatie over de Heelys. Zo kwam ik erachter welke webshop en webwinkels kwalitatief goede Heelys tegen aantrekkelijke prijzen verkochten. Een van die winkels is (link verwijderd door forumbeheer) Neem maar een kijkje!

horsie
Leuk voor even

Mijn meiden moesten ze een tijdje geleden ook persé hebben. Wij zijn voor 2 wieltjes gegaan omdat ik heb begrepen dat het makkelijker is met 2. Het leren rollen schijnt sneller te gaan. Ik denk dat ze ze misschien 4 x aan hebben gehad. Op school vervloeken ze die dingen. Ze mogen ze nog wel aan maar mogen er absoluut niet binnen op rollen. Als ze veel moeten lopen op die dingen zijn ze echt slecht voor de voeten. Dus net als met rolschaatsen, leuk om mee buiten te spelen en daar blijft het dan bij naar mijn mening.