Home » Forum » Het is zo ver eindcito

Het is zo ver (eindcito)!

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Coco
Het is zo ver (eindcito)!

De jongste is vandaag de eindcito aan het doen. Nog even en het basisschoolforum is niet meer een van de plekken waar ik automatisch naartoe klik. Ik weet nog de dag dat ik "afscheid" nam van het kleuterforum.
Hij wilde vanmorgen pannenkoeken als ontbijt, want de juf had gezegd dat hij stevig moest ontbijten. Nou dat verzoek moest ik natuurlijk wel inwilligen....

Ilva
Hier de oudste

Bij mij doet de oudste vandaag (en morgen en overmorgen) de cito. Ik ben er van overtuigd dat hij het goed gaat doen maar twee vriendjes zitten tussen twee schoolsoorten in en willen graag goed scoren om te bewijzen dat ze het hoogste haalbare aankunnen. Ik hoop zo dat ze het halen. Dan kunnen ze zeker naar de school van hun keuze. Zoonlief wil naar een school waar zeer waarschijnlijk geloot gaat worden. De ergste zenuwen moeten hier dus nog komen.
Mijn zoon mag het avondeten uitzoeken hier. Vanavond eten we dus mexicaans, morgen shoarma en donderdag pizza (ik kijk nu al uit naar vrijdag, weer gewoon groente).

Succes voor alles 8ste groepers!

Silone
Leeft het erg?

Zijn jullie kinderen er erg mee bezig? Hier moet zoon volgende week (eindtoets van centraal nederland (ofzo)). Het doet 'm niks. Hij verheugd zich het meest op de vrije middagen, en wil eigenlijk voorstellen om maandagmiddag met z'n allen te gaan schaatsen.
Wat wel grappig is, drie meisjes in de klas hebben voor de vrijdagavond erna een klassefeest georganiseerd.
Ik geloof niet dat ik volgende week met allerlei toeters en bellen en bijzondere feestmaaltijden kom aanzetten. Het is maar een toets. Als het goed is, hangt niet het hele levenslot ervan af voor het kind.

Coco
Valt mee

Mijn zoon maakt zich er niet zo druk over. Hij heeft zijn schooladvies al binnen en de entreetoets vorig jaar ging goed. Maar dat ontbijt was iets wat de juf gezegd had dus dat was een mooie smoes voor hem om mij aan het bakken te zetten.
Aan het eind van de week gaan ze wel iets leuks doen met de klas geloof ik (was nog een verrassing) en toevallig hebben ook hier drie meisjes een feestje voor de hele klas gepland, maar dan op zaterdag (een Hawaii-feestje; kun je je er iets bij voorstellen met deze temperaturen?).

n@nny
Jaaaa cito

Hier is de middelste aan de beurt. Hij vindt het toch wel een beetje spannend. Ik vind het leuk om hem deze week extra te verwennen. Zo hebben we afgelopen zaterdag "cito-hapjes" gekocht. Ook heb ik zijn zussen op het hart gedrukt dat ze hem deze week in alles zijn zin moeten geven en dat hij nu even altijd gelijk heeft ;) Uiteraard trekken de dames zich hier niets van aan, maar dat is ook niet zo erg.
Vooral leuk spannend dus, hier!
n@nny

Ella2007
Hier geen cito, en geen extra "aandacht"

Gaat compleet aan ons voorbij. Zoonlief heeft in september al de nio gehad. Ze zaten koud drie weken op school.

Maar ook in die week hebben we juist normaal gedaan: geen extra aandacht eraan besteed qua hapjes en drankjes, juist om de druk te minimaliseren. Normale tijd naar bed en alleen 's ochtends benoemd bij het naar school gaan: "nou, succes hè". Bij mijn zoon is het zo, hoe meer aandacht eraan besteed wordt, hoe meer hij zich druk maakt. En dat wilden we juist niet.

En volgens mij kun je in deze week juist beter wel groenten eten en volkoren produkten (zorgt nl. voor goede energie ip.v. snelle koolhydraten en vettigheid, waar je alleen maar sloom van wordt), maar dat is mijn humble opinion. Snap wel dat je de kids wil "verwennen", maar dat zou ik dan juist als afsluiter doen.

Coco
Ella

Het was eigenlijk niet mijn bedoeling een opvoedkundige discussie te starten. Mijn zoon maakt zich er helemaal niet druk over (hij heeft vanmiddag een schaaktoernooi en is daar veel zenuwachtiger over dan over die hele cito), maar hij grijpt het gebeuren wel aan om er een speciaal ontbijtje uit te slepen. Vind ik wel schattig. Ik kan mij niet voorstellen dat dat beetje extra vet en suiker (normaal ontbijt hij altijd met weet-a-bix met magere melk; groenten eten wij nooit als ontbijt, soms wel fruit) zijn cito-score ernstig gaat beïnvloeden (het zijn trouwens volkoren pannenkoeken, maakt dat het minder erg?). Misschien kan ik hem beter een lepel visolie en een handvol zemelen als ontbijt geven?

jessica
Cito

hier ook cito. hier wel spannend, omdat dochter tussen 2 schoolsoorten invalt. cito kan weegschaal naar schoolvorm doen omslaan waar ze graag heen wil namelijk.

hier een simpel geluksbriefje geschreven met namen van alle gezinsleden erop.

Ahrend1
Verwennen

Nou ik ben blij om te horen dat ik niet de enige ouder ben die zoonlief verwend met het ontbijt.
Zolang het allemaal binnen nog te doen is geen rare verzoeken zoals pizza voor het onbijt kan het toch geen kwaad.
Ik geniet er juist van. Niets mooiers als zijn blije koppie.
Morgen de laatste dag veel succes jongens en meisjes (en de mama's natuurlijk).

Doe je best...

Ilva
Het is voorbij

Heerlijk voor alle 8ste groepers. Het is weer voorbij. Hier hebben ze morgen middag feest. Iedereen neemt wat lekkers mee en dan kunnen ze het lekker afsluiten. Zoonlief zei tussendemiddag. Eigenlijk was het wel heel erg leuk mam. 's-Ochtens lekker werken, tussendoor lezen en 's-middags lekker spelen op school. Ik zou wel vaker een cito willen. Haha. Nu is het wachten tot 7 maart, dan komt de uitslag!

Ahrend1
voorlopige berekening

Krijgen jullie kinderen ook een voorlopige berekening? Ik hoor hier en daar dat leerkrachten de cito nakijken en een geschatte score geven.
Iemand ervaring hiermee?

Ilva
Voorlopige berekening?

Nee, dat hebben we hier niet. Maar je heb natuurlijk wel al de cito-entreetoets van vorig jaar en heel veel zal dat niet verschillen denk ik. Doet de school van jou kinderen dat wel? Ik heb er nog nooit van gehoord. Ik zal eens rondvragen.

Ahrend1
Ja hoor

Ja de geschatte score is hier niet tegengevallen.
Bij ons op school maken de leerkrachten van gr 8 de cito ook. En aan de hand van hun berekeningen kunnen ze een schatting maken met een marge van twee punten (omhoog of omlaag).
Ik moet er wel bij zeggen dat onze leerkracht al 25 jaar voor groep 8 staat.

Dit haalt de spanning wel wat weg eerlijk gezegd.

Wij zijn tevreden

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.