Home » Forum » Het slaan van kinderen wat te doen

Het slaan van kinderen, wat te doen

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Even anoniem
Het slaan van kinderen, wat te doen

Ons buurmeisje van 11 krijgt er wel eens van langs, dat wil zeggen een stevige pets op de billen. Nu zegt dat niet dat mijn buurvrouw een slechte moeder is, integendeel, ze is ook heel lief voor haar kinderen. Nu is het slaan van kinderen bij de wet verboden in Nederland, moet ik haar nu aanspreken op haar "losse handjes" of haar aangeven bij jeugdzorg?
Ik heb niet het idee dat ze haar meiden mishandeld. Zelf ben kom ik uit een streng gereformeerd vrijgemaakt gezin, en mijn billen hebben in mijn jeugdjaren met enige regelmaat roodgloeiend gestaan door dat wij als meiden weer over de knie moesten bij papa en dat heeft er nu tot geleid dat ik de band met mijn ouders gebroken heb.
Even terug te komen op de buurvrouw, ik heb wel een beetje met haar te doen, ze is gescheiden en moet 4 meiden opvoeden, dus aan de ene kant heb ik heel veel respect voor haar

liora
Nee

Niet jeugdzorg bellen en haar er niet op aanspreken. Ze mishandelt haar kinderen niet dus dan heeft ze een andere opvoedstijl.

En niet zo passief zijn van 'ik heb wel met haar te doen', bied dan hulp aan! Vraag haar kinderen eens ergens mee naartoe of zo.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Bastet
Onmacht

Als je een elfjarige op die manier straft,en je staat er alleen voor met vier meiden,dan lijkt het me pure onmacht.Ik zou gaan voor practische hulp,daar heeft dit gezin het meeste aan !
Bastet

myr
Ik zou

haar wel op het hart drukken dat kinderen slaan strafbaar is, sowieso ook om haar te beschermen

Bastet
Ja,maar...

Als je dat doet,kruipt ze misschien in haar schulp.

Dendy Pearson
Hmmmm

Om nou jeugdzorg te bellen om een stevige pets op de billen lijkt me wat overdreven. Toevallig heeft mijn dochter van 8 een uur geleden er ook eentje mogen ontvangen. Die ze op dat moment ook echt even verdiende.
Je schrijft dat je niet denkt dat ze haar kinderen mishandelt. Waar maak je je dan zorgen om? Of ze het wel aankan, zo met 4 meiden? Steek dan een keer een handje uit en probeer wat practische hulp te bieden.

Dendy

Inge M
Lijkt me niet ernstig

Aangenomen dat jij met een stevige pets op de billen één klap bedoelt, dan zou ik het niet heel ernstig vinden. Behalve als zo'n klap meerdere keren per dag voorkomt.
Slaan is niet goed maar af en toe één klap is voor een kind te overzien. Zeker als moeder daarnaast ook lief voor ze is, zoals jij schrijft.

Mocht je een goede relatie hebben met moeder, dan zou je kunnen praten over slaan uit onmacht, waar komt het door, etc. Of inderdaad praktische hulp bieden.

Manda Rijn
11?

en dat kind geeft die moeder geen hengst terug ?

koentje
Raar hoor,

Om iemand die iets opmerkt bij een ander dan maar direct te zeggen dat ze hulp moet gaan bieden. Zijn jullie allemaal van die bemoeizuchtige types?

En Mandarijntje, wat klink je agressief. Slaan is niet goed vind ik, maar om dan te suggeren dat een kind van 11 een soort recht heeft om 'een hengst' terug te geven?

Starry Night
Manda

"En dat kind geeft die moeder geen hengst terug?"
Pardon? Wij leerden vroeger dat je handje dan boven je grafje groeit:-P

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.