Home » Forum » Kinderfeestje en wegwerpcameraatjes

Kinderfeestje en wegwerpcameraatjes

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ayla
Kinderfeestje en wegwerpcameraatjes

Volgende week wordt oudste dochter 6 jaar en nu was ik eraan het denken om alle kinderen aan het begin van het feestje of vlak voordat wij vertrekken een wegwerpcameraatje te geven. Mogen ze de hele middag zelf foto's maken en het cameraatje mee naar huis nemen. Ik zag op de site van de bart smit cameraatjes van 2,50 staan.
Alleen gaat dat ook echt werken, zijn ze die cameraatjes niet binnen een half uur kwijt. Als ik ze aan het begin van het feestje geef gaat dan niet alle aandacht naar het toestel ipv de jarige. Kortom, is het wel zo.n leuk idee als ik in mijn eerste enthousiasme dacht/

Maxime.M
Hmm

Ik twijfel, ik denk dat de meeste kinderen het principe van de digitale fotografie kennen en er dus niets aan vinden dat ze niet meteen kunnen zien wat ze gefotografeerd hebben, en misschien het hele rolletje binnen een kwartier hebben volgeklikt. Vervolgens ben ik benieuwd welke ouder de moeite neemt (en de kosten) om de foto's te laten ontwikkelen (waar waarschijnlijk niet veel soeps op zal staan)

Maxime

Sawo
Nee

Hoi ayla

In feite leg je een deel van de kosten bij de ouders van de feestgangers. Net wat Maxime zegt de foto's zijn van matige kwaliteit en daar moet toch een redelijk bedrag voor betaald worden.

Ik vind het niet prettig als anderen dingen die geld kosten voor mij bedenken.

groet

Saar

ayla
Dat is duidelijk ;-)

gaan we dus niet doen

amk
Kan wel maar

dan moeten ze ze aan het eind van de dag bij jou inleveren, dan zet je de naam erop en laat je ze ontwikkelen. Een week later geef je dan de foto's.

Picasso
Dit kan ook

Tijdens het feestje een foto van de hele groep maken, zelf afdrukken op fotopapier en de kinderen nog tijdens het feestje en lijstje laten knutselen van karton ed. Heeft dochter een keer gedaan en vond ik een leuke herinnering aan het feestje.

Eventueel kun je de kinderen ook vast de lijst laten maken en dan later de foto erin plakken en geven (als meteen afdrukken niet kan).

Puck
Aanvullend op picasso

Wij zijn met een feestje een keer gaan karten en ik heb toen van ieder kind een stoere foto gemaakt die ik bij thuiskomst gelijk heb afgedrukt op fotopapier en die ze aan het eind meekregen. Fotolijstje zelf maken is wel een leuk idee (maar zou bij het feestje van mijn zoon die toen 10 werd vast niet enthousiast ontvangen worden). Maar ook zonder lijstje vonden ze de foto een leuk aandenken.

ayla
Gaat niet

We hebben geen kleurenprinter in huis, dus foto uitprinten gaat niet lukken

Picasso
Laten doen

Je kunt ze ook redelijk snel via Kruidvat of Hema laten afdrukken. Zo kun je toch iets doen met een foto ;-) Krijgen ze hem alleen iets later.

Oh ja, schiet me ook nog te binnen: een vader die meeging op een schoolreis ooit had foto's gemaakt en daar een collage van gemaakt (gewoon in excel) voor elk kind in zijn groepje. Vond het echt onwijs gaaf!

(ga zo zelf nog even vragen bij mede-moeder voor foto's van het feestje van haar dochter afgelopen week, was voor mijn dochter de eerste keer)

Annet
Nog makkelijker

Maak veel foto's tijdens het feestje, eventueel door de kinderen zelf gemaakt of om gevraagd.
Zet de foto's op een webalbum. Je kunt de kinderen het adres op internet meegeven van het webalbum.
Ik vind dit een ideale manier om een kind thuis te laten vertellen over een feestje (en zelf ook nog te weten wat er allemaal gebeurd is). Het zijn dan ook geen foto's om allemaal te bewaren maar wel leuk als verslag.

Maxime.M
Oypo

of je zet ze op oypo, kunnen de ouders de foto's bekijken en zelfs nabestellen als ze dat leuk vinden. (www.oypo.nl)
Kan ook met een wachtwoord, zodat vreemden de foto's niet kunnen bekijken.
(heb het al een paar keer met de foto's van het voetbaltoernooi gedaan, geen rompslomp met het nabestellen enzo)

Maxime

Clo
Wel leuk!

Heb ik op het laatste (beautysalon-) feestje van dochter gedaan: één wegwerpcameraatje gehaald en dit door de meiden laten doorgeven zodat iedereen foto's kon maken. Laten ontwikkelen koste geen dr*l en zo was er nog een leuke verrassing een paar dagen na het feestje. Leuk was de spontaniteit van de foto's, zelfs al waren sommigen mislukt: ze hadden ze zelf gemaakt. Cameraatje overigens gehaald bij Action.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.