Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
J.D.

J.D.

03-09-2014 om 11:29

Lekkende beker

Hallo,

Op de basisschool van mijn zoontje is het tegenwoordig verboden om pakjes drinken mee te nemen ivm het milieu. Alleen bekers met draaidop zijn nog toegestaan (geen PET-flesjes dus). Een goede zaak, alleen het probleem is dat deze bekers met draaidop nogal eens lekken, wat resulteert in vieze tassen.

Mijn vraag is of er ouders op dit forum zijn die dit probleem ook hebben, en hier een oplossing voor gevonden hebben.

Mvg,
Jin

Tupperware

Op de basisschool hadden de kinderen een beker van tupperware. Mits goed de dop erop geen lekkage.
We hebben later nog weleens zogenaamd leuke bekers gekocht met tuitjes en gedoe omdat er een paard opstond of zo. Dat lekte wel. Daarna over naar de petflessen.

Thursday Next

Thursday Next

03-09-2014 om 11:41

greenjump

Ik heb voor mezelf en de kinderen flessen van greenjump, wij hebben de kleankanteen flessen. Hier staat bij dat ze lekdicht zijn, en dat zijn ze ook echt. Door de wijde opening kan je ze goed vullen en schoonmaken, en er makkelijk uit drinken.
Dit is wel een wat dure oplossing maar ik vind het prima zo.

Inanna

Inanna

03-09-2014 om 12:05

en hier

Een tupperware flesje, eco fles 500 ml, 15 euro voor 2 flessen.
Nou moet ik wel zeggen dat we ook nooit problemen hebben gehad met mepal bekers, tenzij de kinderen die scheef dichtgedraaid hadden.

Angela67

Angela67

03-09-2014 om 12:19

al jaren mepal

en alles valt of staat met of het kind het doppie goed dicht doet
dus meteen leegdrinken is ook handige tip
gr Angela

lisbeth

lisbeth

03-09-2014 om 12:55

Doppler flessen

Wij gebruiken ze allemaal. Kunnen in de afwasmachine en draaien gemakkelijk en goed dicht

Tango

Tango

03-09-2014 om 13:30

Bidon

Hier ook jaren Mepalbekers gehad en op zich zijn die prima maar vaak lukt het kinderen niet goed om ze strak genoeg dicht te doen, dus als er nog wat in zat hadden we weleens een natte tas.
Dochter zit inmiddels op de middelbare school en neemt meestal een flesje water mee, gewoon een petfles (raar woord is dat eigenlijk) maar die gebruiken we dan wel meerdere malen.
Zoon neemt als hij geen pakjes meeneemt een bidon mee met limonade. Die lekken ook absoluut niet. Ik heb een echte sportbidon voor hem gekocht bij de sportwinkel maar bijv. Zeeman heeft vaak ook kleine bidons van Cars o.i.d. Volgens mij zijn die ook prima en lekken ze niet, als je het dopje goed naar beneden doet tenminste.

Mijntje

Mijntje

03-09-2014 om 13:48

mepal/doppler

Hier ook mepalbekers en nu al tijden over op doppler flessen. Zoon wil toch alleen water. Nooit lekkage gehad.

vlinder72

vlinder72

03-09-2014 om 14:35

Ook Mepal

Bekers lekken alleen als die plastic ring van binnen kapot is. Maar dat gebeurt pas na jaren. Ik gebruik nu nog bekers die al zeker 8 jaar dagelijks mee gaan.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-09-2014 om 14:37

Mepal

Wat goed, zo'n verbod mag er van mij bij ons op school ook wel komen.

Maargoed, hier gebruiken we mepal-bekers en die bevallen prima. Je moet natuurlijk zorgen dat ze goed dicht zitten, en soms wordt het rubber heel slecht en dan sluiten ze niet meer goed. Dan koop ik een nieuw rubber op de site van mepal en kunnen ze weer een jaar of twee, drie verder. En de bekers worden elke schooldag gebruikt en gaan dan ook in de vaatwasser.

marie

marie

03-09-2014 om 14:39

Mepal en Dopper

Ook hier gebruiken de meiden al jaren de gewone schoolbeker van Mepal. Wel goed dichtdraaien trouwens. https://www.rostimepal.com/naar-school/campus-kleur/schoolbeker-campus-275-ml-turquoise.html
Tegenwoordig (zijn al pubers) gebruiken ze ook wel bidons en zelf heb ik een Dopper http://nl.dopper.com/nl/

amk

amk

03-09-2014 om 17:01

camelback

heerlijk grote bidons van 750 ml. Wordt er ook nog gewoon genoeg gedronken.
Lekken niet, dochter heeft 'm namelijk ook al jaren in haar bed liggen omdat ze 's nachts dorst heeft. (dan zit er water in)

http://shop.camelbak.com/eddy-75l/d/1012

Wat

Wat

03-09-2014 om 17:04

idd

dichtdraaien moet goed gebeuren, wat bv bij de tupperwarebekers voor mijn kinderen inhield: 2 keer naar links draaien (klik klik) en dan pas naar rechts. Dit pas ik ook bij andere bekers toe, werkt prima.

Juno

Juno

03-09-2014 om 20:58

Ik ben ook op zoek

Voor mijn pubers zoek ik een fles. De Dopper is te groot en een gewone bidon krijgen ze alleen met hun tanden open. Een beker is 'natuurlijk alleen voor smurfen' en Tupperware werd in een grijs verleden vakkundig gesloopt. Wat is een fijne fles met de afmeting van een waterflesje?

Katniss

Katniss

03-09-2014 om 21:04

Suf

Even een tegengeluid Waarom mogen PET-flesjes dan weer niet? Die kun je toch ook hergebruiken?
Hier hebben we overigens ook Mepalbekers. Sommige wel 8 jaar oud en lekken nog steeds niet.

amk

amk

03-09-2014 om 21:17

Juno

een camelback eddy in 500 ml uitvoering. Het tuitje doe je gewoon omhoog met je handen namelijk.
Ze zijn er ook in nog kleinere uitvoeringen.

Marie

Marie

03-09-2014 om 22:39

bidon en tanden

Euh, wat is er mis met om een bidon met de tanden open te maken? Weet niet beter.

Anders is zoiets ook een idee? Het drinktuitje klapt omhoog. We hebben deze in metaal en kan met en zonder rietje gebruikt worden

http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/drinkfles-transparant-nv.html

http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/drinkfles-hn-explorer-nv.html

Waarom is een Dopper te groot trouwens?

Wat vinden jullie van deze?

http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/contigo-kids-drinkfles.html#meer_informatie

http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/contigo-drinkfles-new-swish.html

Kan alleen niet zien hoe die beker precies werkt.

Marie

Marie

03-09-2014 om 23:06

Contigo

Even verder gezocht en die beker lijkt wel aardig

http://www.mycontigo.com/nl/product.asp?id=38


http://youtu.be/0UY0tFPTcrM

Heb er zelf dus geen ervaring mee, voorlopig andere bekers genoeg

amk

amk

03-09-2014 om 23:10

contigo

die drinkt niet lekker omdat je de knop tijdens het drinken ingedrukt moet houden. Zeker voor jonge kinderen een coordinatieve uitdaging.

Juno

Juno

03-09-2014 om 23:16

Tanden

Als je een bidon met je tanden open maakt, of plakband met je tanden afscheurt heb je kans dat je voortanden gaan beschadigen. Ik heb er een flinke tandartsrekening aan over gehouden.
De Dopper is een vrij grote fles was niet prettig is op het VO. Drinktuitjes en rietjes vallen af wegens oncoolheid, zoals mijn pubers dat noemen.

Mikke

Mikke

04-09-2014 om 00:09

Dopper en SIGG

Mijn kinderen hebben de hele basisschool een SIGG-fles gehad (600ml, maar ze zijn er kleiner en groter). Ideaal! Ze hadden er een met een drinktuit (die draai je open).

Op het VO hebben ze nu een Dopper. Die is 500ml, dus dat lijkt mij voor 'n puber voor 'n hele dag niet te groot. Ze vullen hem trouwens op school, dus geen kans op lekkage in de tas.

Ik heb zelf een fles van Sistema, maar als je drinken daar langer dan 'n paar minuten inzit gaat hij erg naar plastic smaken (de vierkante broodtrommeltjes zijn wel heel fijn).

Qua lekken heb ik trouwens ook slechte ervaring met Mepal. Niet met de schroefdopbekers (zolang je ze recht dichtdraait), maar wel met die bekers met zo'n pop-up tuit. Die bleef maar lekken, hoe ik 'm ook dicht deed. Zelfs nog een nieuwe tuit gekregen van Mepal, maar ook die lekte. Geen succes, wat mij betreft.

Barvaux

Barvaux

04-09-2014 om 08:25

eens met katniss

Er is niets mis met een petflesje wat je hergebruikt maar ja dat kunnen ze niet zien (dat je het hergebruikt) dus dat zal wel de reden zijn.

Overigens: een mepalbeker met draaideksel lekt niet mits je je drinken meteen opdrinkt en je dus niet een kind de beker half leeg laat drinken en zelf de deksel er weer op laat draaien. Mijn man heeft al die jaren de bekers gevuld en er heeft er in 17 jaar basisschool (twee kinderen) nooit één gelekt.

In vakanties haalden we wel eens het hele deksel uit elkaar zodat die ook weer van binnen helemaal schoon is en dan moet je wel van tevoren goed kijken wat de boven en onderkant van de ring is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.