Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Roze Tutu

Roze Tutu

24-03-2013 om 21:00

Meisjeskleding voor jongen

Dag allemaal,

ik snijd een welbekend onderwerp maar weer eens aan: een jongen van 6, die meisjeskleding erg mooi en spannend vindt. Op zijn verzoek heb ik jongensslips gekocht [ipv de boxershorts die hij heeft], want hij wilde graag een strak [meisjes]broekje.
Bij een vriendinnetje gaat hij ook meteen naar de verkleedkist om bikini'tjes aan te trekken, hij kijkt dan wat verlegen, en heeft er ook een stijf piemeltje bij.

Dat zijn ook wel dingen die hij wat 'privé' doet, wat natuurlijk terecht is. En ik zit er helemaal niet mee.

Hij heeft alleen geen zussen met mooie kleding, en ik overweg soms om bij de kringloop of zeeman ofzo, wat meidenspul voor hem in huis te halen, zodat hij er wat mee kan experimenteren. Sowieso houdt hij van verkleden en theater enz.

Hij lijkt dit fijn/interessant te vinden. Mijn man vindt het wat ver gaan om bewust meidenkleding te kopen..
Hij voelt wel aan, dat het niet echt voor op straat is [hij is wel gevoelig voor eventueel opvallen enz].

Hij houdt gewoon erg van kleuren en mooie [glitter[]kleding. En terecht
Een glitter-turnpakje zou voor hem geweldig zijn..

Ik ben dus nergens 'bang' voor, het is meer dat ik hem in zijn waarde wil laten, en niet weet of ik het nu speciaal met hem moet bespreken, of hem lekker moet laten rommelen.

In het archief vond ik er wel wat over, en ik krijg het idee dat het best ok is als hij wat meidenspul als 'verkleding' zou hebben.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Merel

Merel

24-03-2013 om 23:42

Leuk toch

Ik zou inderdaad een verkleedmand voor hem maken, met allerlei leuke kleding. Natuurlijk ook een mooie prinsessenjurk met glitters, maar misschien ook een superhelden pak en allerlei ander gedoe. Leuke hoedjes en petjes enz. Ik heb voor mijn dochter wel eens jurken van een paar euro op de kop getikt in een giga uitverkoop bij H&M (2 euro ofzo) het was niet eens haar maat (te groot) maar leuk voor de verkleedkist.
Ik zou wat rondkijken bij kringloopwinkels, marktplaats, en inderdaad zeeman/action en eventueel moeders met dochters die qua maat net iets groter dan jouw zoon zijn, die zijn er dan net uitgegroeid.

Hier liep zoon trouwens ook in ondergoedjes en bh-topjes van dochter, vond ie toen ook leuk.

Nicky Lohs

Nicky Lohs

25-03-2013 om 10:58

Inderdaad allebei aanbieden

Voor mijn zoontje heb ik een verkleedkist gemaakt met van alles wat: jurken, ridderpak, berenpak etc. In het begin droeg hij vooral de prinsessenjurk, nu is hij 6 en is die jurk alleen nog voor vriendinnetjes die komen spelen.

De roze en glitterfase was vrij heftig bij hem maar opeens was het over. Gewone meisjeskleding heb ik nooit voor hem gekocht, op een paar Hello Kittysokken na.

Niet teveel aandacht aan besteden, het is normaal en meestal gaat het vanzelf weer over.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Doen!

Zeker als hij zelf aanvoelt dat het 'op straat' gevoelig ligt en t dus voor thuis is, lekker spelen.. Ik zou een grote kist vol gooien en t 'verkleedkleren' noemen.

Hm tja

ik heb geen verstand vabn jongetjes van 6 jaar dus ik heb ook geen idee of die erectie van zo'n jongetje ook ontstaat bij andere opwinding dan seksuele dingen.

In ieder geval hij wordt er erg blij van, vindt het ook dus spannend/prikkelend en voelt ook dat het niet voor op straat is. Nou laat hem dan maar wat dingen uitzoeken zou ik zo zeggen, kan hij daar lekker mee rondlopen thuis.

Hier 2 dochters die verkleden leuk vinden/vonden, de oudste is nu over op de make-up en te groot voor de prinsessenjurkjes. Mijn jongste loopt er wel het liefste bij in een roze tutu met prinsessenspul en gaat dus ook regelmatig verkleed naar buiten wat iedereen altijd wel schattig vindt.

roze tutu

roze tutu

25-03-2013 om 22:58

Ok bedankt

Dames, dan weet ik wat me te doen staat.. De jongensslips heeft ie al geidentificeerd als niet voor meisjes', daar trapte hij niet in Dan maar een bikini'tje! Mooi dat kon.dag eraan komt.

Hij heeft met een supermanpak gekregen als beloning voor iets, dat wilde hij ook zelf en hij vindt t geweldig! Nu moet er nog schmink bij

judiths mama

judiths mama

26-03-2013 om 21:14

Geen tips

Ik wil wel even zeggen dat ik lees dat je je zoon zo in zijn waarde laat. Er geen vragen over stelt of oordeel over hebt, maar dat je meegaat in zijn behoefte. Daar wil ik mijn waardering voor uitspreken. Heerlijk voor hem om zichzelf te kunnen zijn, te ontdekken wat hij fijn vindt en daarin gesteund te worden door zijn moeder.

Saskia

Tutu

http://cheezburger.com/6544878592, over een vader die, om zijn jurkdragende zoontje te steunen, zelf een rok draagt op straat.

skik

MariaR

MariaR

27-03-2013 om 14:09

En koninginnedag natuurlijk

Daar valt veel meisjesspul te scoren voor een habbekrats!

Wilma

Wilma

27-03-2013 om 14:12

T is ook best een soort van oneerlijk

dat het meeste kinderjongensspul geen glitters enzo hebben. Als je dat als jongetje leuk vindt, is er geen tussenweg. Gelukkig mogen tegenwoordig roze en felle kleurtjes wel weer.

Mijn zoon vond vroeger een wijde rok zo leuk zwieren als hij ronddraaide. Heerlijk gezwierd heeft ie daarin .

Bewondering voor hoe je je kind kind laat zijn!

Merel

Merel

27-03-2013 om 15:28

Inderdaad wilma

Vind ik ook Wilma, jongenskleren zijn vaak somberder van kleuren dan meisjes kleding. En glitter of glans zit er ook al niet op. Ik kreeg als eerste een dochter en een paar jaar later een zoon en toen viel me dat zo ontzettend op. Het was de tijd voor de jongens van donkerblauw, grijs en legergroen. Ik heb toen heel vaak op de meisjesafdeling voor zoon kleding gekocht, er was toen voldoende kleding die ook prima voor een jongetje kon (geen schulprandjes of kantjes) maar leuke blauw wit gestreepte truien enzo. Gelukkig veranderd de mode wel vaak, want ik heb inderdaad ook al wel fellere kleuren gespot. (maar glitters voor jongens zal wel nooit inkomen)

Roze Tutu

Roze Tutu

27-03-2013 om 15:39

Fluorkleuren zijn ook in, hij heeft een felle joggingbroek. Zijn kleine broertje is trouwens helemaal fan van het megamindy pak! Dat is ook echt wel flashy.
Inderdaad op koninginnedag eens goed gaan snuffelen.
Bedankt voor de input, leuk om jullie verhalen te lezen!
Die link naar de rokdragende vader is echt geweldig

Vic

Vic

27-03-2013 om 23:35

Ik sta er wel een beetje van te kijken

Wat zijn jullie allemaal ruimdenkend Ik denk dat als ik een zoon zou hebben, ik spelen met een keukentje of stofzuiger helemaal geen probleem zou vinden, poppen ook niet, maar balletjurkjes en bikini's vind ik toch wel wat ver gaan. Ik heb het andersom, een meisje dat alleen maar met jongens speelt en voor haar verjaardag dino's en op afstand bestuurbare auto's vraagt. Zo af en toe probeer ik haar toch wel een jurk op te dringen (meestal zonder succes).

P

P

28-03-2013 om 08:57

Vic

Maar vind je het zelf niet vreemd dat jij en de rest van de wereld het prima vindt als een meisje zich als jongen gedraagt maar dat het niet geaccepteerd is dat een jongen zich als meisje gedraagt. Het is voor jou toch veel makkelijker om een dino en een spijkerbroek te kopen en dat aan je dochter te geven dan andersom?

Let wel: ik heb geen jongens die dit wilden maar wel een buurjongen die dat had. Hele K3 voorstellingen heb ik moeten aanhoren en iedereen dacht er het zijne over maar iedereen vond het maar wat stoer dat er ook een jongensachtig meisje in de buurt woonde.

Vic

Vic

28-03-2013 om 10:03

Ja, dat is inderdaad apart. Ik denk dat mannelijke eigenschappen in het algemeen hoger gewaardeerd worden dan vrouwelijke.

Merel

Merel

28-03-2013 om 11:35

Valt meer op denk ik

Een meisje in een spijkerbroek met stoere trui, dat ziet er niet meteen vreemd uit. Of dat meisje nu 3 of 18 is. Een jongen in een jurk of glittertruitje wel, waardoor het denk ik direct meer opvalt.
Voor Vic: Ik was zo'n meisje dat alleen maar jongenskleding aan wilde en hutten bouwde en een garage met speelgoed auto's had. Ik gruwde van jurken, kralensets (die ik ieder jaar weer voor mijn verjaardag kreeg) of poppen. Ik wilde alleen jongens dingen of knutselspullen, maar geen typische meisjes dingen. Mijn moeder vond dat ontzettend jammer, ze had al twee zoons, en hád ze eindelijk een dochter,was het nog een halve jongen.
Nu had ik ook toevallig alleen maar neefjes in mijn familie en in de straat woonden alleen maar jongens bij mij in de buurt, dat zal er ook aan bijgedragen hebben. In de klas waren natuurlijk ook meisjes, maar ik zat in het jongensgroepje, daar voelde ik me meer thuis.
Op de middelbare school ben ik pas een meisje geworden en nu ben ik gewoon heel vrouwelijk qua uiterlijk en ook wel in doen en laten. Ik hou van koken, ik naai dingen met de naaimachine, maar repareer ook fietsen, boor gaten voor schilderijen in de muur enz (gewoon simpele doe het zelf klusjes) dat doen mijn vriendinnen dan weer niet, maar dat is denk ik toeval, want ik zie op tv of internet wel meer vrouwen die dat doen, dus dat is niet heel bijzonder.

P

P

28-03-2013 om 13:56

Er is wel iets veranderd

Tien jaar geleden kon je als jongen ECHT geen roze overhemd of shirt aan hebben en daar wordt niet meer gek van op gekeken.

Merel

Merel

28-03-2013 om 19:33

Nog iets eerder

Nou 10 jaar geleden was mijn jongste (jongen) 4 jaar en ik weet dat hij toen een knalroze poloshirt had, maar dat is muggeziften hoor, met vlagen is roze voor mannen in, ook op mijn middelbare schooltijd al, dat is nóg 10 jaar daarvoor (in iets van 1985 ofzo) ik heb nog klassefoto's met jongens in pastelroze. Maar het is nog niet zo lang inderdaad dat roze bij jongens "mag" ach en nu heb je de shirts van bijvoorbeeld gerard joling met glitterteksten en die zie ik ook gedragen worden door niet gay mannen dus er veranderen wel dingetjes. En bijv. dagcreme voor mannen, dat is ook nog niet zo lang aan de orde. (hoe zou het over 10 jaar zijn? make-up voor mannen?) Ik vind het prima hoor.

Ik wilde ook een jongen zijn

Ik wilde tot mijn 10de ook een jongen zijn. Erg graag zelfs...maar ik had dan ook alleen jongens in de buurt om te spelen. En ook in de klas (lagere school) trok ik het meeste met jongens op. Ik had maar 1 vriendin terwijl er wel een overvloed aan meisjes was. En die vriendin was 'net als ik', een halve jongen. Ik logeerde bij jongens en zat in bad met buurjongens. En we deden alleen 'spannende' jongens-dingen. Soms baalde ik daarvan want de jongens 'daagden' mij altijd uit te bewijzen dat ik 1 van hen was. Er werd met regelmaat geroepen dat kan zij niet, want ze is een meisje en dan moest ik natuurlijk bewijzen dat ik dat wel kon. Ik had 1 pop en dat was een jongenspop anders wilde ik niet (heb 'm nog steeds!) en verder vooral algemeen speelgoed dat voor iedereen geschikt is. Ik had véél lego, veel buitenspeelgoed, en dat wat écht voor meisjes was gaf ik een andere bestemming. Zo heb ik het dure serviesje dat oma mij gaf (van porcelein) in de zandbak gebruikt tot schrik van mijn ouders) En altijd broeken aan....want met een jurk kun je toch niet in bomen klimmen? Of hutten bouwen? Ik had 1 jurkje dat mijn moeder gemaakt had voor een feestelijke gelegenheid. Maar nog voor die feestelijke gelegenheid schijn ik het kapot gemaakt te hebben (weet er niks meer van hoor) want het 'glansde' zo...en die glans heb ik geprobeerd eraf te halen. Dus ging de stof kapot. Ik moest 'm desondanks wel aan volgens het verhaal. Dat is ook de enige jurk die ik zie verschijnen op de talloze foto's die er van mijn jeugd zijn. Vanaf kleuter is het alleen maar broek. Tot ik 11 of 12 was. Daarna liet ik mijn haar groeien en deed ik ook rokken of jurken aan.
Ik ben nog steeds 'jongensachtig' denk ik. Ik loop zelden op hakken (kan het ook niet) geef niks om make-up en ben ook geen fan van winkelen. Ben ook een beetje onbenullig qua bewegingen. Mij hoor je al van verre aankomen En ik kan erg goed knoeien en niet bang voor vieze handen b.v.
Ik ben trouwens nog steeds gauw vertrouwd met mannen. Op mijn werk (zorg) ben ik ook de 'mannen specialist'. Ik voel ze goed aan en begrijp ze doorgaans beter en ze vertrouwen mij dingen toe die ze anderen niet vertellen. Ik heb gewoon een 'klik' in het algemeen met heren en mannen. Ik voel me nog steeds een beetje 1 van hen. En dat voelen zij ook.
groeten albana

roze tutu

roze tutu

29-03-2013 om 21:03

Jawel..

vandaag bij een kringloop een bikinietje gevonden. Dat ging meteen aan, over zijn supermanpak, haha! Hij vond het dus leuk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.