Home » Forum » Verjaardagsfeestje voor 5 jarige

Verjaardagsfeestje voor 5 jarige

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Coosje
Verjaardagsfeestje voor 5 jarige

Heeft er iemand tips voor een verjaardagsfeestje? Mijn dochter wordt bijna 5 jaar. Er komen zowel jongens als meisjes.

Veel dank!
Coosje

Ilva
Bowlen

Bij mijn jongens zijn we met het feestje voor hun 5e verjaardag gaan bowlen. De meeste kinderen hadden het wel eens gezien maar nog nooit zelf gedaan. Het is zo leuk. Ze vinden het geweldig. Na afloop nog een patatje eten en een ijsje en dan weer lekker naar huis. Prijsje meenemen voor alle kinderen (meeste punten, hardste gegooid, zachtste gegooid, mooiste gegooid, ect.) Hier is het altijd groot feest geweest.
Ik weet trouwens niet hoeveel kinderen je uitnodigd maar voor een 5e verjaardag zou ik er niet teveel doen. 4 of 5 + jarige is meer dan genoeg.

Mamvantwee
Simpel houden

Wij hielden het simpel en het was een groot succes. Idd niet teveel kinderen uitnodigen, 5 is genoeg.

Cake versieren met slagroom en snoepjes (en dan opeten), kadootjes verstoppen en de jarige mag ze zoeken, stoelendans, eierrace (in de tuin), een boekje voorlezen en vooral de kinderen ook even zelf laten spelen. Daarna pannenkoeken eten en de middag was alweer voorbij!

groet, Mamvantwee

Mees
Bowlen?

Ilva, bowlen, echt waar? Ging dat al goed met vijf jaar. Hier werd geadviseerd bij de bowlingbaan om feestjes pas vanaf 7 jaar te doen. Mij lijkt 5 redelijk vroeg. Toen ik met de 7 jarige kinderen ging bowlen viel me ook op dat veel kinderen het ook wel snel gezien hebben.
Maar Coosje, ik zou als ik jou was eens zoeken in het archief. Deze vraag is nl al heel vaak langsgekomen, er staan vast leuke ideetjes in!

groetjes, Mees

100%mama
Eh, gewoon thuis leuke dingen doen?

Bedoel je dat je een feestje uit huis wil geven? Waarom niet gewoon lekker thuis? Hier voor de vakantie zoonlief zijn feestje gehad en dat was helemaal top. Zowel jongens als meisjes. Eerst balonnen opgehangen met daarop de naam van een kindje en zoonlief moest deze geblindoekt lekprikken. Dan mocht hij van dit kindje het cadeautje openmaken. Daarna cakejes zelf laten versieren (viel zeer in de smaak) en daarna lekker spelen met snoepjes en chipjes binnen handbereik. Toen het spelletje tummetje zoek (spelletje met snoepjes) en weer lekker spelen. Ieder kindje vond het super! Ik denk altijd, maar dat is persoonlijk, al ik nu al begin met uit huis een feestje geven, zit ik met 10 jaar vast aan Euro Disney....

Wilma
Hier prinsessen- en ridderfeestje gedaan

Gewoon thuis, niet teveel kindjes en vooral véél tijd om ze zelf te laten spelen. Ik had ze een spiegeltje laten versieren, vonden zowel de meisjes als de jongens leuk, en dat mocht ook later mee naar huis. Verder cakejes versieren met snoepjes, limonade drinken, kadootjes uitpakken. En later op de middag frietjes gegeten. Práchtig feest vond iedereen 't. Met vijf jaar zou ik persoonlijk nog niet gaan bowlen, zoiets kan ook nog prima als ze acht, negen, tien zijn.

Groetjes,
Wilma

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.