Home » Forum » Wijze praat en humor

"wijze praat" en humor.

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mieke van Rijn
"wijze praat" en humor.

Toch maar weer even een "doorstart" maken.
Onze jongste (bijna 10) praat over het maken van een typfout. Hij had ipv het woordje "jij", jji getypt.
Hij denkt even na en zegt dan :"Mam, ik typ gewoon sneller dan ik denk" .......
Mieke.

branca2
Best cool

oudste(14) tegen een vriendje die raar op keek dat ik iets van het gesprek begreep waar de pubers het over hadden."Mijn moeder is best chill en cool hoor voor een moeder dan he" hahah ik voelde me ineens 10 jaar jonger

margje van dijk
Scouting

Ik bracht mijn jongste zoon afgelopen zaterdag voor het eerst naar scouting, bij de bevers. Hij had er erg tegenop gezien (hij is van het type "ik blijf liever bij jou").

Maar toen ik hem 2 uur later weer ophaalde bleek dat hij het erg naar zijn zin had gehad. Op de terugweg zat hij bij mij achterop mijn fiets, omhelsde mijn middel, legde zijn hoofd tegen mijn rug en verzuchtte: "Mem, mijn leven is vandaag een stukje leuker geworden".

Margje

Silone
Helaas, één dagje maar...

Zoon (8) heeft het over wie allemaal op zijn verjaardagsfeestje mag komen. Zoon is pas in april jarig, dus ik zeg: "Och, joh, je verjaardag duurt zo lang."
Word ik met mijn slordig taalgebruik direct afgestraft door 10-jarige broer: "Nou, mijn verjaardag duurt maar één dag."

Silone
Overigens

Sprak zoon bovenstaande woorden net aan tafel uit, nadat hij het al van een opperonnozelheid vond dat er 'vers gebakken' op een broodzak stond.
"Lijkt me logisch dat een bakker niet een brood gaat 'oudbakken'."

Martien
Filosofisch

Oudste bijna 11j 'mam, hoe zou het voelen om dood te zijn', 'goh, dan voel je toch niks meer?' waarop jongste 9j antwoordt 'ik zou liever willen weten hoe het voelt om iemand anders te zijn'
Dat leverde een mooie discussie op, ik vind dergelijke vragen heel leuk, vooral als je de bal steeds terugkaast, komt al vlug een leuk filosofisch gesprek op gang.
Groetjes
Martien

Pippie
Martien filosofie

Ja leuk is dat he. Mijn zoontje (7) komt ook erg vaak met dat soort zelfreflectie. Ook over dat voelen:

Hij: Mama, ik weet eigenlijk niet hoe je je lichaam voelt.
Ik: tja, hoe voel je je lichaam?
Hij: wacht even....ja, ik voel het. Waarom leef ik eigenlijk?

En zo lekker door. Heerlijk!

Pippie

Genista
Evenwicht

Van een 8-jarige: "Kijk mam, als ik op één hurk zit, val ik om."

Natalia
Wat weet een struisvogel?

Aantal jaren terug vroeg zoon (nu 10) terwijl hij peinzend naar de struisvogels keek 'wéten struisvogels dat ze struísvogel zijn? Of noemen wíj ze gewoon struisvogel?'. Ik weet het nog steeds niet helemaal zeker:-).

Silone
Tja

aanvullend op Mieke had ik ook zoiets. Zoons kijken tv en tijdens de reclame voor antirimpelcrème oppert de één: "Iets voor jou mam?" Waarop de ander zucht: "Nee, joh, dat helpt toch niet meer voor mama."
Fijn jongens....

margje van dijk
Ook eens zoiets

Ha, Mieke en Silone, die doet mij denken aan jaren terug. Mijn oudste zoon (nu 10) was toen 5 of zo. Hij zat achterop mijn fiets, omhelsde mijn middel, en ik voelde dat hij wat in mijn buik zat te drukken met zijn handjes. Vraagtie: "Heb je al eens aan een maagband gedacht?".

Bij navraag bleek dat dat de vorige dag een item op televisie geweest was in een of andere actualiteitenrubriek.

Margje

dirksmama
Oud

'Mama, je bent helemaal niet oud. Alleen je voeten maar'. Daar schijnt het allemaal te beginnen.

Silone
En 't wordt nog erger

Zoon (8) had daarnet aan tafel (we lijken dit soort gesprekken altijd aan tafel te houden) een briljant idee. "We verloten mama. Zevenentwintig euro per lot."
Aaaaarrrch. Middelste zoon, nooit te beroerd om een duit in het zakje te doen, vond 27 euro rijkelijk veel....
hellup, mag ik mijn kinderen nog inruilen?
Silone (bonnetjes helaas kwijt)

Bastet
Scheren

Ik zei tegen mijn zestienjarige eens terloops:Je mag je weleens scheren!Waarop hij zeer adrem zei: Jij ook.
Touché,zoon.....
Bastet

koentje
Computerverslaafde?

Zoon had een lollige bui. Ik vroeg hem of hij nog een boterham wilde bij het ontbijt.

Zegt ie; 'Wacht even, mam,' zijn vingers bewegend over een niet-bestaand-toetsenbord zegt hij:

'uh... www.hebiknoghonger.nl'

Jolijt
Naar de maan?

we zitten in Amerika in de bios, met 2 kinderen die dus geen woord engels spreken, bij de film "fly me to the moon".
Jongste (net 4) vraagt voor de derde keer "pap, hoe lang duurt het nog???" Pap voelde zich een beetje schuldig omdat we hem hadden meegenomen en antwoord dus na de derde keer pas..."nog een half uurtje lieverd", waarop zoonlief bijna door de bios schreeuwt : "nee, niet de film, wanneer ga IK naar de maan???"

Silone
Pffff lange week

Zoon (11): "Eigenlijk is het weekend alleen maar zaterdag, he? Want zondag is het begin van de nieuwe week. Zondag is geen end, maar een begin."

Hermine
Door naar het volgende level...

Oudste van 11 begint wat bredere schouders te krijgen en vroeg waarom dat was. Ik begin een hele verhandeling over langzaam man worden, sterkere spieren, zwaardere botten, veranderd lijf......
Al luisterend staat hij zichzelf trots in de spiegel te bewonderen en roept "Dus ik wordt eigenlijk gewoon ge-upgrade"!

Van mij mag ie door naar het volgende level ;-).

Martien
Complimentjes

Jongste 9j een tijdje geleden 'mam, was jij vroeger mooi?'pff weer een illusie minder
zelfde dochter vertelt, hoe een vriendje een ander maatje te hulp schoot, toen die zicht slecht voelde ivm zijn gewicht 'nou de mama van X (ik dus) is ook dik en ik vind het altijd zo leuk om haar te knuffelen, zo warm en zacht'. Leuk dat hij z'n vriendje wilde helpen, maar waarom mij daarin betrekken ;-))
Deze is een oude toen ze een jaar of 4 was : 'mama, jij en pap zijn niet getrouwd hé' 'nee schat' 'waarom niet?' ik antwoordt niet onmiddellijk waarop ze zelf een antwoord verzint 'goh dat zou toch ook belachelijk zijn, zo'n dikke in een trouwkleed' ai die komt aan.
Is m'n maatje 46 dan zoooo erg? :-)
Groetjes

nancy0811
Hoe ben ik dan geboort?

Toen mijn nu 9-jarige een jaar of 4 was hoorde hij mijn oudste en mij praten over het feit dat hun vader en ik niet getrouwd waren.
Heel verschrikt zegt hij: mam, zijn papa en jij niet getrouwd? Ik: 'nee', waar op hij heel bedenkelijk kijkt en zegt: maar hoe ben ik dan geboort??

Klaasje
Martien

Die opmerking heb ik een vriendinnetje van mijn dochter ook ooit horen maken. "Met juf M. knuffelen is veel lekkerder dan knuffelen met mijn moeder, want juf M. is zo lekker zacht." Deze juf is inderdaad vrij stevig met een behoorlijke voorgevel, de moeder in kwestie heeft, schat ik , maat 38 en een klein cupje :-)

Genista
Grinnik

Ik schrik er ook niet meer van dat mijn kinderen me zo knuffelbaar vinden. Mijn beide zoons hebben allebei onafhankelijk van elkaar verklaard dat ze mijn "kussentjes" zo fijn vinden :-)

Polly Shearman
Knipperlichten

zoon van 7 zit mijn dashbord in de gaten te houden als hij bij me in de auto zit: ineens: "hoe kan het dat die pijltjes precies weten welke kant wij opgaan???

Engelandvaarder
Geboorde babies

Dat doet me denken aan jaren geleden, toen onze toen tweejarige zoon zich afvroeg wie de baby uit mijn buik zou boren, terwijl hij een soort schroefgebaar in de buurt van mijn navel maakte, lol!

Yaron
Buik

Ik bracht gisteravond zoon (6) naar bed, zegt hij: "het lijkt wel of je weer een baby in je buik hebt, zo dik is ie". En bedankt, jongste is inmiddels bijna een jaar en ik dacht dat ik het meeste buikvet wel weer kwijt was.

Janna3
Hoera, gegroeid!

Wij hebben hier zo'n weegschaal die middels een rood, oranje en groen lichtje aangeeft of je aangekomen, gelijkgebleven of afgevallen bent. Toen ik op een slechte morgen op het ding stond kwam onze middelste naar me toe en klopte me vol trots op mijn rug:"Goed zo, mama, je bent gegroeid!"

Guinevere
Ik dacht het al

"Mama, ik dacht al dat je dat ging doen! Dacht jij ook dat ik dacht dat je dat ging doen?" "Jááh, natúúrlijk dacht ik dat..."
(zoon, 6 jaar toen ik een servetje voor hem ging halen in een bar)

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.