Home » Forum » Rokende ouders vriendjes en vriendinnetjes

Rokende ouders vriendjes en vriendinnetjes

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ida
Rokende ouders vriendjes en vriendinnetjes

Mijn kinderen hebben vriendjes waar ze weleens bij thuis willen spelen. Als ik hen ophaal valt me op dat bij die kinderen thuis non-stop gerookt lijkt te roken. Vaak zit de moeder nog rokend op de bank als de kinderen opgehaald worden. Dit speelt in meerdere gezinnen.

Ik weet niet goed wat ik moet doen. Eigenlijk wil ik niet dat mijn kinderen hierin spelen maar het zijn wel hun vriendjes.

Floria
na 1 keer

Daar had je na 1x al iets aan moeten doen, in de zin van ontmoedigen. Nu is het een beetje laat.

Wilgenkatje
vooral buiten spelen :)

Het gaat om vriendjes van je kind. Ouders roken. Je vindt het vervelend een doorrookt kind mee naar huis te moeten nemen, ongezond ook en een slecht voorbeeld. Ja, lastig. Je kind weet ongetwijfeld jouw mening over roken. Vraag eens of hij/zij een oplossing weet. Vaker buiten spelen? Wat vaker bij jullie thuis?

Triva
En

Wordt er boven ook gerookt en spelen ze ook daar? Het is heel vervelend maar vervelender voor het vriendje die veel en veel meer uren in die rook zit dan jouw kind

Phryne Fisher
Dat is raar

Je komt het zelden nog tegen dat mensen binnen roken. Ik zou mijn kind liever niet daar laten spelen. Als we bij rokers op visite gaan laten we ook de jassen in de auto, en doen de kleren bij thuiskomt gelijk in de was.

juf Ank
ik zou

proberen om je kinderen een beetje 'op te stoken'. Er met ze over praten hoe vies dat is en of ze dat zelf dan eigenlijk wel willen. Wie weet gaan ze zelf er iets van zeggen of zorgen dat ze daar niet spelen, of op de kamer van dat kind waar niet gerookt wordt of buiten. En je kunt zorgen dat ze meer bij jouw thuis komen spelen.

Kaaskopje
Zoveel mogelijk bij jullie uitnodigen

Ik zou het nu echt heel erg vervelend vinden en daar spelen zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Dus liever bij ons. Gaat het ouders opvallen dat je dat doet, dan kun je uitleggen waarom.

Triva, natuurlijk is het voor het kind des huizes vervelender dat het standaard in de rook van een ouder zit, maar daar heb ik als buitenstaander niet zoveel mee te maken. Het gaat nu om mijn kind (als dat nog aan de orde zou zijn).

Juf Ank, een kind bestoken met dat roken wel erg slecht en ongezond is en 'wat vind je ervan dat je ouders dat doen?', vind ik niet kies. Je intentie is dan dat het kind bij zijn ouders gaat 'zeuren' met de kans dat het de ouders ergert. Welk kind wil dat nou?
Ik heb het zelf ook een tijd aan de hand gehad. Ik heb zelf gerookt, maar ben daar mee gestopt toen ik zwanger was. Man is door blijven roken, in stijgende lijn tot onze ergernis en toen heb ik als vrouw van en moeder van, de boodschap wel overgebracht met mijn eigen mening erbij. Man kon pas stoppen toen hij de noodzaak zelf voelde, maar is eerder buiten gaan roken. Als volwassen mensen vinden dat er binnen gerookt mag worden, dan moeten ze dat (helaas voor de kinderen) doen, dat gaat een ander niets aan verder. Het enige wat je kunt doen is wegblijven.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.