Home » Forum » 5 basisschoolleeftijd 4 12 » Zoon 12 plast nog steeds in bed en drynights niet afdoende

Zoon 12 plast nog steeds in bed en drynights niet afdoende

64 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marijke
Zoon 12 plast nog steeds in bed en drynights niet afdoende

Beste Alle,

Ik plaats hier een bericht omdat ik redelijk lastig vind met een zoon van 12 die nog bijna dagelijks in bedplast. Ik heb al verschillende onderwerpen hier gelezen. Soms denk ik echt dat ik het niet goed doe. We hebben alles al geprobeerd. Eerst alle huistuin en keuken dingen. Medicijnen uroloog orthopedagoog acupunctuur zeg het maar. Helaas alles nul effect.

Nu ben ik van mening beter droog bed slapen dan nat wakker worden of hele slechte nachten slapen. Altijd luiers gehad. Nu sinds een paar maanden over op drynights maar ik heb er slechte ervaringen mee. Zijn er hier meer die daar slechte ervaringen mee hebben.

Over 3 weken op vakantie in vakantie huisje ik zie dit niet zitten zo om elke dag beddengoed te wassen. Maar weer terug naar de abriform luiers?

Ik heb zelf ook lang last van bedplassen gehad. Ik weet wat het is dus :(. Ik heb het idee dat mijn zoontje er niet zo heel erg mee zit maar ik begin me echt zorgen te maken.

Kaaskopje
Lastig

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar mijn man had een collega die als volwassen man hier ook nog problemen mee had en dat uiteraard heel erg vervelend vond. Het belemmert een mens echt. Ik denk nu bijvoorbeeld ook aan werkweken van school. Hij is 12, heeft hij nog niet zo'n week meegemaakt? En hoe doen jullie het dan?

Omdat kinderen wreed zijn tegen elkaar, denk ik dat voorkomen moet worden dat vrienden en klasgenoten zien dat hij een luierbroek draagt, maar als hij daardoor wel overal aan mee kan doen is dat zeker het overwegen waard en toch nog maar eens met de huisarts bespreken of er andere wegen zijn om van het probleem af te komen. Zijn onderbewustzijn moet blijkbaar geleerd worden om de signalen op te pikken. Geen idee of dat getraind kan worden, maar wie weet.

Kaaskopje
Luier, drigh-nights

En als je er ook incontinentie'lappen' inplakt, zou dat kunnen helpen?

Jackie
ik ook

Ik heb zelf ook in bed geplast vroeger (ik denk tot een jaar of 8 nog af en toe) en ik zat er wel heel erg mee, maar liet dit helemaal niet merken. Dit kan bij je zoon ook zo zijn dus daar zou ik rekening mee houden. (Hopelijk zit hij er ook daadwerkelijk niet mee want bedplassen is al vervelend genoeg voor hem.)
De zoon van een vriendin heeft ook tot zijn 11e 's nachts een luier om gehad. Zijn moeder heeft het gewoon in z'n beloop gelaten en helemaal niks geprobeerd, dus eigenlijk gewoon 'genegeerd' in de zin van geen commentaar gegeven en ook niet allerlei toeters en bellen erbij gehaald. Hij is er zelf mee gestopt, had op een gegeven moment gewoon geen natte luiers meer dus toen was het klaar. Ik wil niet beweren dat jij dit ook zo moet aanpakken hoor, maar wilde gewoon het verhaal delen. Hopelijk houdt het voor jullie ook snel op.
W.b. de vakantie, ik zou zelf gewoon de luiers doen zodat hij daar geen natte lakens heeft elke dag. Het is vakantie en dat mag dan gewoon makkelijk en comfortabel zijn toch?

Labello
serieus

Ik denk dat het belangrijk is om je zoon serieus te nemen door het jullie probleem te laten zijn en niet alleen zijn last.
Praat er met hem over en maak een afspraak bij de huisarts. Er zijn ook goede luiers voor de blaasinhoud van 12-jarigen.

Anna
dubbele dosis ook niet?

Ik had hier ook een zoon die tot rond zijn 13e jaar in bed plaste. Niets hielp, qua plaswekkers e.d. Uiteindelijk wel een dubbele dosis minirin, plus een nachtluier. Wel drynights. Uiteindelijk was een keer rond zijn 13e de pillenvoorraad op (was wel vaker en dan meteen drijfnat) en ineens was het over en was hij droog.
Zo niet, een andere optie, mijn vader van 83 redt het niet meer om op tijd midden in de nacht naar de wc te gaan en draagt luiers van Tena (maat medium) en dat ziet er al klein uit, dus wellicht is dit voor je zoon ook oké? (ze zien er gewoon als drynights uit) en hij krijgt ze vergoed van de verzekering, misschien jullie ook? Je kunt misschien een proefversie bestellen?

marijke
dank voor snelle reacties

Beste allemaal dank voor jullie reacties,

Dilemma is nu nog groter geworden. Net moeder van een vriendje van hem op de koffie gehad. Kwam vragen of ze hem mochten uitnodigen voor de vakantie over een week. 10 dagen mee naar de camping. Heb het haar ook voorgelegd.

Ik wil hem dat best gunnen. Als hij mee wil mag hij van me mee. Anna ik heb die luiers waar jij het over hebt nog gewoon bij hem in de kast staan. Een luier met plakkers. Die zijn heel goed en zorgen nooit voor lekkages. Maar dat is nu ook mij dilemma. Moet ik daar weer naar terug grijpen.

Die kennis/vriendin die mijn zoon kwam uitnodigen was wel redelijk stellig in het gebruik van die laatste luier. Ze zag het niet echt zitten om iedere dag ook nog eens een slaapzak uit te moeten wassen. Dat begrijp ik heel goed. We hebben het er over gehad om een matje in zijn slaapzak te doen maar is praktisch heel onhandig en ben bang dat het ook zal zorgen voor natte slaapzak. Ze was er overigens heel relaxt mee. Was voor haar geen probleem om hem niet mee te nemen. Ze heeft in de zorg gewerkt. Dus dat zit wel goed denk ik.

Ik denk dat ze gelijk heeft en dat we voor die vakantie toch maar moeten terug gaan naar de luiers met plakkers. Die zitten echt beter dan broekjes van welk merk dan ook.

Vanavond komt ze langs om hem uit te nodigen en dan zullen we het er met hem over hebben.

Ik ben benieuwd

Raffie
luiers vs drynights

Wat leuk dat hij mee mag, en fijn dat die moeder er goed mee om lijkt te kunnen gaan.

Ik vraag me af waarom je de drynights liever zou willen gebruiken, terwijl die niet goed werken.
Zijn waarschijnlijk nog duurder ook?

Marijke
Luiers vd drynights

Beste raffie,

Het klopt dat ze goedkoper zijn maar moet zeggen dat ik me daar niet zo druk om. Hij kan het zelf danndoen eng erft mijn tussenkomst niet nodig. We hebben paar maanden geleden geprobeerd dat hij het zelf deed maar dan hing het smorgens op zijn knieen en wel lekkages. Dus toen overgestapt op die drynights en ook kriitvatbroekjes geprobeerd maar met niet het gewenste effect. Thuis wat minder moeite om wat vaker zijn bed te verschonen maar op een ander vind ik dat lastiger.

Het is ook meer mijn ding dat ik hem zelfstandig wil hebben dan hij zelf. Maar dat moet toch niet waar. Vandaar dus de overstap.

Raffie
aha, duidelijk

zie titel ;)

Machteld
Zoeken naar oplossing.

Het gaat hier alleen over luiers alsof het probleem een gegeven is. Idd voor hem wordt het sociaal gezien steeds lastiger.
Zijn jullie al bij het wilhelmina kinderziekenhuis geweest? Daar zijn trainingen voor kinderen van 12 tot 18 die nog bedplassen. Ze worden getraind om wakker te worden, want meestal is te diep slapen het probleem. Kind wordt samen met leeftijdsgenoot opgenomen gedurende een week. Ook wordt wel eens een hele lage dosering tryptizol gegeven (antidepressiva) omdat ze gemerkt hebben dat "moeilijk plassen" een bijwerking is. In dit geval een uitkomst. Ga nog eens met hem naar een kindetarts er is echt wel wat aan te doen.

Succes

40er
Ziekenhuis

Idd ken ik ook iemand die toen ze 11 was is opgenomen. Gewoon in het streekziekenhuis hoor. Ze kreeg daar speciale training. Overdag ging ze gewoon naar school. Wat ik wel super knap vond, ze heeft er in de klas over verteld, zodat de klasgenoten wisten wat er met haar aan de hand was.
Dat is voor jullie nu geen oplossing voor nu, maar misschien het overwegen.

Wat zei je zoon gisteren toen hij de uitnodiging kreeg?

Marijke
Machteld

Beste machteld,

Het is inderdaad een gegeven! Waar we een nu mee om moeten gaan. Zoals mijn verhaal hebben we echt alle mogelijkheden gedaan. Meppel staat op het programma maar vooralsnog geen verwijzing van uroloog. Je moet mij en ook andere niet veroordelen om er mee om te gaan. Elke morgen een nat bed is ook heel rot. Wat ik al eerder aangaf ik heb er zelf ook heel lang last van gehad.

Beste 40er,

Die uitnodiging was wel een dingetje. Ik zag in eerste instantie wel de verrassing en blijdschap. Maar toch zei hij liever niet. Maar die moeder nam het perfect op. Ze gaf aan dat het geen probleem was en dat hij discreet zijn ding kan doen in de caravan en eventueel hulp van haar. Wij zorgen dat er komende week zijn spullen in een kastje in de caravan komt en dat zijn vriendje hier een nachtje komt slapen. Hij heeft er super veel zin in. Ik vind het wel spannend maar gun het enorm.

wouter
tenapants ipv drynights

hoi

anders kan je ook tenapants proberen die absorberen veel beter dan drynight's. Voordeel is dat hij die gewoon zelf kan aantrekken en dus geen hulp nodig heeft met de plakkers. wel zo fijn op zijn leeftijd.

Marijke
Tenapants

Beste Wouter,

Ik weet niet of jij of jullie ervaring met die tenapants hebben. Tot nu toe heb ik geen hele positieve ervaringen met die broekjes. Wellicht dat ze verbeterd zijn.

Mijntje
Marijke

Mijn zoon heeft Tena voor de nacht, maar geen broekjes maar de gewone luiervariant. Wij zijn daar wel tevreden over.
Overigens doen we er een onderbroek overheen zodat het beter blijft zitten.

wouter
tenapants

hoi

de tena pants maxi is echt wel geschikt voor de nacht, als je maar zorgt dat hij goed aansluit en je niet een te grote maat neemt. Eventueel een beetje strakke onderbroek erover heen zorgt ook dat de boel goed op zijn plek bijft.

Marijke
Tena

Beste mijntje,

Ik heb daar ook wel goede dingen over gelezen. Ik gaf hem ook een onderbroek over zijn luier aan. Meer voor het zicht van hem ook. Wij gaan nu toch ook voor de luier variant. Hoe oud is je zoon mijntje? Is het bij jullie een issue?

Voor nu was hij voir de logeer week en nu op dit moment ook weer vrij makkelijk naar de luier variant. Hij zag zelf ook niet zitten dat daar elke dag zijn slaapzak te drogen hing.

Mijntje
Marijke

Mijn zoon is 10, bijna 11. Maar hij zit er totaal niet mee hoe hij eruit ziet, hij is verstandelijk 16 maanden. Voor ons is een gewone luier ook makkelijker.
Maar voor jouw zoon is dat totaal anders, wat naar dat hij er nog steeds last van heeft.

marijke
mijntje

Weet je Mijntje. Wat jou zoon heeft is echt veel erger en vervelender. Zolang we er niet zomaar mee te koop lopen is het hier echt prima. Heel eerlijk overkomt het mij ook nog weleens. Nu weet ik dat het bij het drinken van alcohol wat waarschijnlijker is. Maar goed dat weet hij ook. Het is dus nooit een issue voor ons geweest. Nooit boos geweest altijd gestimuleerd maar nooit druk op gezet.

Maar leuk is het niet voor hem. En nu dan ineens ook nog eens mee op de camping ik ben heel benieuwd maar hij heeft er echt heel veel zin in. Ik hoop dat het heel goed gaat uitpakken allemaal.

Wat betreft die tena pants daar heb ik zelf ervaring mee wouter. Ben ik zelf ook niet geheel tevreden over. Dat heeft voor namelijk te maken dat het eigenlijk heel goed moet aansluiten en daar is het wat te los voor. Ik weet niet of je er persoonlijk ervaring mee hebt? Maar het moet eigenlijk goed zitten en niet schuiven en denk dat het daar wat mis gaat als je wat bewegelijk bent ik bed.

akka
proefmateriaal

Marijke,
ik wil je adviseren om naar je apotheek te gaan. Daar hebben ze verschillende soorten proefmateriaal wat je kan proberen. Met plakker, zonder plakker,broekjes, en een flinke anatomische inlegger( daar moet dan wel een goede slip over, maar hebben vaak meer opname vermogen).

wouter
marijke

hoi

daarom moet je ook goed sluitend ondergoed dragen over de pant, wij hebben evaring met de pants van abena en met een strakke onderbroek voldoet dat prima.

Marijke
akka, wouter

Beste Akka,

Ik ga dat toch maar eens proberen morgen bij de apotheek. Inmiddels al wel online weer een pak abri form youth besteld. Een maar het zekere voor het onzekere. Hij is daar ook koe mee gelukkig!

Maar voor thuis wil ik het hem wel makkelijker maken hoor wouter. Begrijp me niet verkeerd ik wil het beste voor hem. Ik wil hem niet kwellen. Juist helpen.

Normaal gaat het bij ons ook al een boxershort overheen en dan ging het met de de drynights nog mis. Ik moet zeggen dat ik met de tena pants zelf ervaring heb en dat is dan wel zonder strak broekje.

Ik neem het mee dank je voor je input. Jij ook zoon of dochter in zelfde leeftijd?

We hebben in september weer afspraak met uroloog.

wouter
pants

mijn kinderen zijn 13 en 16 maar die hebben gelukkig geen luiers of pant's meer nodig.

Marijke
Wouter

Beste Wouter,

Dat is heel fijn voor jullie! Maar je gaf wel aan dat jullie ee ervaring mee hebben?

Inmiddels is het vriendje hier nu een nacht aan het logeren. Tot nu toe gaat dat heel goed en volgens mij ook erg respect vol.

Marijke
Logeernacht voorbij

Zo de eerste logeernacht hier is voorbij. Is super goed gegaan. Geen onvertogen woord gevallen. Volgens mij was hij thuis goed geinstrueerd. Gaf aan dat hij het tegen niemand zou zeggen en dat hij het rot voor mijn zoon vond. Maar daar seker geen flauwe of nare grapjes over zou maken. Mijn zoon toch wel zichtbaar opgelucht. Verder niets aan hem gemerkt. Hebben samen nog tijdje computerspelletje gespeeld op zijn kamer en zijn gaan slapen. Nu zijn ze buiten al met de bal. Last van mijn schouder af en zie net als mijn zoon uit naar de camping week voor hem.

rocky
het is ook lastig

mijn dochter heeft tot haar 12e last gehad van bedplassen. Iedere nacht nat. Logeren deed ze selectief, maar ze deed het wel. Haar beste vriendinnen wisten er van. Ze is hier nooit mee gepest. Zij gebruikte de luierbroekjes van Kruidvat.

Marijke
lastig is het zeker.

Beste Rocky,

Lastig is het zeker. Logeren heeft hij eigenlijk nog nooit gedaan. En hij gaat nu naar groep 8 dus ook daar hebben we met kamp nog niet mee te maken gehad.

Die eerste keer dat we nu hebben gelogeerd is met zijn vriendje waar hij mee op vakantie gaat. En gelukkig is dat heel goed gegaan. Ik heb ook echt het gevoel dat er iets bij hem is afgevallen dat hij niet meer met het geheim hoeft rond te lopen.

Wat ik al eerder schreef is dat ik ook echt vond dat het vriendje er super mee omging. Ik hoop dat het voor hem ook zo is op vakantie.

Hoe is je dochter ervan af gekomen? De pubertijd? Dat heeft bij mij namelijk de truc gedaan ( tenminste voor 98%).
Hoop eigenlijk dat het voor mijn zoon ook zo zal zijn. Hij is nog niet aan het puberen ten minste niet waar ik iets van merk.

Die broekjes van de kruitvat ken ik ook. Het zelfde als die drynights. Ook geen topper voor jongens eens minste niet voor mijn jongen.

Maar gaan na de vakantie wel verder kijken. Nu zekere voor onzekere dat geeft hem ook meer zelfvertrouwen.

rocky
inderdaad puberteit

Wij zijn op haar 7e naar een plaspoli geweest. Daar bleek dat ze een hele kleine blaas had, die ook overprikkeld was. 's Nachts plaste ze wel 4 a 5 keer. Een plaswekker was daarom geen optie, dan zou ze te vaak wakker worden. Medicijnen om de blaas op te rekken waren een optie, maar zouden veel bijwerkingen kunnen hebben. Toen hebben we besloten het zo te laten en hoopten we dat het rond de menstruatie spontaan over zou gaan. Dochter was heel vroeg ongesteld, maar helaas had dat toen geen invloed op haar plassen. Na een jaar hield het bedplassen gelukkig spontaan op. Sindsdien heeft ze nog 1 keer een ongelukje gehad.

Marijke
zo is het bij mij ook gegaan

Rocky,

Zo is het bij mij ook gegaan al heb ik nog echt weleens zelf een ongelukje hoor. Stress situaties en alcohol zijn nog steeds wel ingrediënten op ongelukjes. Maar daar is heel goed mee te leven. dat is voor mijn zoon ook een soort van geruststelling denk ik.

Nu gaat hij vannacht nog een nachtje bij zijn vriendje logeren en dan gaan ze vrijdag vertrekken. Ik heb er op aangedrongen dat hij daar ook nog eens zal slapen omdat er vanaf vrijdag geen weg terug is.

Het zal wel goed gaan maar toch ben zeer benieuwd. Hij doet er heer relaxed over maar ik vind het wel spannend.

marijke
kan wel janken!

Mijn zoon is mee met zijn vriendje op vakantie. Hij helemaal blij en de eerste dagen geweldig gehad. Iedere dag hebben we even contact.

Nu heeft hij gisteren wat verkeerds gegeten. Resultaat overgeven en buikloop. Moeder van zijn vriendje heeft hem vannacht tot 3 keer toe in de douche gehad. Vanmorgen ging het al iets beter maar had hem huilend aan de telefoon. Vanmiddag weer aan de telefoon gehad ging gelukkig al behoorlijk wat beter maar lag nu in de caravan. Had net weer geslapen.

Ik heb het zo te doen met het ventje. Dit zijn de momenten waar je als moeder dan toch ook zelf bij wil zijn. En ik heb zelf de bescherming zou willen geven die hij nodig heeft. De moeder van zijn vriendje is een schat hoor en heel zorgzaam dus weet dat hij in goede handen is. Maar 3 keer zijn broek vol vind ik wel erg voor hem.

Hij wilde pertinent niet hebben dat ik kwam om hem te halen. Prettig zit ik hier nu niet te typen. We kijken wel weer hoe het verder gaat.

Pagina's