Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

ayla

ayla

21-07-2009 om 13:27

Beginnende lezer

Trots trots, ayladochter is begonnen met lezen, wel heel voorzichtig, ze kan nu alle boekjes uit de eerste serie van maan roos vis lezen en verder weet ik het eigenlijk nog niet. Ik ben deze week bij de bieb geweest maar het probleem is dat ze daar niet alle boekjes hebben en dat ik ook niet goed alle leessystemen ken. Ik zie maan roos vis staan, botjes (?) en nog wat andere soorten boekjes maar het lijkt me niet handig verschillende soorten door elkaar te pakken. Op school krijgt ze nog geen leesles omdat ze nu naar groep 2 gaat. Welke boekjes zijn het beste geschikt voor die echte beginners zonder les op school

Cindy

Cindy

21-07-2009 om 20:07

Hier ook!

Onze dochter gaat ook na de zomer naar groep 2 en is ook al druk bezig met lezen! Ze roept al zeker een jaar dat ze wil lezen, maar een maand of twee geleden pakt ze zelf ook de boekjes uit de bibliotheek. Inmiddels leest ze de start-boekjes en de makkelijkere M3 boekjes al vrij vlot. Er gaat echt een wereld voor haar open!

We hebben nooit op de series gelet, maar vooral boekjes gepakt waarvan wij dachten dat ze ze leuk zou vinden. En dan laten we haar er steeds twee of drie boekjes kiezen. Ze wil ook wel een "echt" verhaal lezen en niet alleen maar losse woordjes. Dus daar zoeken we de boekjes ook een beetje op uit.

Veel plezier met lezen!

Jesse_1

Jesse_1

21-07-2009 om 20:51

Samen-lees boekjes

Ik ben even de naam er van kwijt, maar het is zo'n soort serie "Samen-lees boekjes".
Je leest zelf een stuk van het verhaal in iets ingewikkelder taal en dan leest je kind een zin op 'beginnersniveau'. Ik vond het zelf wel erg leuk zo.
Op zich maakt het niet uit wat je pakt, het mogen toch best verschillende soorten door elkaar zijn? Je pakt toch zelf ook niet altijd hetzelfde soort boeken? Zolang het niveau je kind maar niet frustreert.
Jesse

ayla

ayla

23-07-2009 om 08:38

Deze week in een andere bieb toch ook wat boekje kunnen vinden van serie 2 van maan roos vis. Deze las ze met wat hulp eigenlijk meteen uit en nu na 2 dagen kan ze ze zelfstandig lezen. Dat zijn zinnetjes zoals een aap en een vis en een roos. Of oo een aap. Ze heeft er ook wel lol in en wij ook, ze wordt overladen met complimenten van alle kanten ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.