Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tango

Tango

18-11-2008 om 09:32

Berg op hoofdhuid 4-jarige

Mijn zoontje van 4 heeft nog steeds last van berg. Nu heeft mijn dochter het ook lang gehad, maar bij haar was het rond haar 4e jaar wel weg of in ieder geval veel minder. Bij hem is het echt wel veel.
Ik wil er nu weleens vanaf, maar de vraag is hoe? Insmeren met baby-olie vind ik niet zo geweldig. Gaat prima bij kale babyhoofdjes, maar hij heeft best een bos haar, dus dat wordt zo'n vette troep.
Heeft iemand de gouden tip?
Ik was zijn haar inmiddels niet meer met baby-shampoo, maar gebruik wel kindershampoo (bibaboerderij van C1000). Grote mensen shampoo durf ik niet aan met hem omdat haren wassen bij hem zowieso een groot drama is.

T,

T,

18-11-2008 om 09:51

Mijn zoon van 5 ook, dit werkt!

Hoi Tango,

Mijn zoontje van inmiddels 5 heeft ook heel lang berg gehad op z'n hoofd. Wat heel goed werkte was gewoon kindershampoo.
Goed veel shampoo in z'n haar masseren. Een tijdje laten inwerken en dat even goed boenen over de hoofdhuid, echt met de vingertoppen (soort 'krabben' bijna). Om het helemaal weg te krijgen moet je het misschien 2 keer doen (moest ik ook). Deed geen pijn volgens mijn zoon trouwens.
Daarna elke keer tijdens het haar wassen goed de hoofdhuid masseren (boenen hoeft dan niet meer). Werkt echt perfect, mijn zoon heeft nu eindelijk een schoon hoofd. Dat regelmatig masseren moet echt, want anders komt het wel weer terug. Ik deed het trouwens gewoon in bad. Aan het begin shampoo erin en dan gewoon lekker laten spelen. Succes!

Groetjes, T.

Tango

Tango

18-11-2008 om 10:44

Bedankt t.

Even nog een vraagje. Hoe vaak per week waste jij het haar van je zoontje? Ik doe het slechts eenmaal per week nu, omdat hij het zo vervelend vindt.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

18-11-2008 om 14:20

Heeft hij er last van?

Jeukt het? Ziet het er raar uit? Bij mijn dochter heb ik het gewoon laten zitten en het ging vanzelf weg, ze was toen al geruime tijd vier. Je zag het van afstand niet, alleen kappers maakten er wel eens opmerkingen over. Het jeukte ook niet.

zetje

zetje

18-11-2008 om 20:53

Eenmaal per week

Ik was het haar van mijn zoontje ook 1 keer per week. Is ook niet zijn grootste hobby...

Het jeukte niet ofzo, hij had er geen last van, maar door zijn vrij dunne korte haar zag je het en dat oogt gewoon niet zo fris. Mijn oudste dochter heeft het ook lang gehad en daar heb ik niks aan gedaan. Bij haar zag je het niet (tja, meisje, lang haar). Het is toen uiteindelijk vanzelf overgegaan.

Groetjes, T.

Tango

Tango

18-11-2008 om 20:53

Slimme brunette

Nee, last heeft hij er niet van en het ziet er ook niet raar uit. Je kan het wel zien als zijn haar kort geknipt is en dat vind ik gewoon vervelend voor op school enzo. Ik zou niet willen dat andere kinderen hem ermee pesten. Inderdaad de kapster zegt er regelmatig iets van en met haren knippen heeft hij er wel last van omdat het kammen soms pijn doet.

ayla

ayla

19-11-2008 om 08:32

Dochter hier en vraag

dochter van 4 heeft al vanaf baby berg op haar hoofd, het was een tijd redelijk rustig maar nu heb ik de laatste tijd het idee dat het erger wordt, ze krabt zich ook en er hangen schilfers in haar haren. Iemand enig idee wat ik nu moet doen, eens langs de apotheek gaan voor lotion ofzo? speciale shampoo, antiroos misschien? Ik heb gisteren al gekeken of ze soms luizen had omdat ze zo aan het krabben was maar ik kon niets vinden ( al heb ik daar geen verstand van)

ayla

ayla

19-11-2008 om 09:00

Aanvulling

de korstjes zijn niet echt gelig, ze zijn donkerder van kleur en het doet pijn als ik ze van haar hoofd trek en de haren komen dan ook mee, ze krijgt dan ook kale plekjes

Tango

Tango

19-11-2008 om 09:21

Ayla

Ik zou daarmee toch even langs de huisarts gaan omdat je zegt dat ze er last van heeft en het er anders uit ziet. Misschien is het geen berg maar iets anders. Bij mijn zoontje zijn de schilfers gewoon wit of lichtgeel en hij heeft er geen last van. Als je ze weghaalt komt er wel haar mee, maar hij heeft best veel haar, dus het valt niet op als er wat uitvalt.

Juist géén kindershampoo

Mij werd geadviseerd om juist te stoppen met baby/kindershampoo, omdat dat de berg juist zou versterken. Het ontvet namelijk minder dan gewone 'grote mensen' shampoo.

Wat je kunt doen, is de hoofdhuid insmeren met babyolie en daarna met een kam de boel loshalen, dat gaat vrij makkelijk.

ayla

ayla

20-11-2008 om 08:42

Chloor

ik heb me zitten afvragen of het soms erger wordt door het chloor in het water, ze is sinds kort begonnen en misschien speelt dat mee? Ik ga in ieder geval eens over op gewone volwassen shampoo en ik ga eens vragen bij de apotheek voor lotion ofzo

Ervaring

Onze dochter is ook gevoelig voor berg en is nu 4 jaar. Ik merk dat met name als de schampoo niet goed wordt uitgespoeld de berg weer terug komt (echtgenoot is wat sneller met bad rituelen...). Zij heeft krullen en dan blijven de zeepresten er wat makkelijker inzitten. Ik gebruik de producten van zarque speciaal voor berg (is bij de tuinen verkrijg baar)en dat helpt erg goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.