Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

mootje

mootje

11-02-2009 om 12:04

Bijna 5 en nog vaak broekplassen

Hallo,
Mijn dochter wordt bijna 5 en plast nog regelmatig in haar broek. Het is bij vlagen dat ze echt een hele plas doet, maar eigenlijk is elke dag haar broek vies.
Ik heb gelet op stressy periodes (sinterklaas enzo) spannende gebeurtenissen (verjaardag), misschien vervelende dingen die op school gebeuren, maar volgens mij is dat niet de oorzaak. Ik straf haar er niet voor, gewoon een schone broek en klaar. Is het misschien de leeftijd? Ben ik misschien te streng in andere dingen?
Wie herkent dit?
Mootje

Jesse_1

Jesse_1

11-02-2009 om 21:30

Weet je waarom?

Heeft ze geen zin om naar de wc te gaan, of voelt ze het niet? (Wat zegt ze er zelf over? Vindt ze het vervelend?)
Hier een jongetje van (min of meer) bijna 5, die ook nog wel eens in zijn broek plast, maar dat komt omdat hij gewoon geen zin heeft om naar de wc te gaan. Hij houdt het gewoon echt zo laaaaaaaaang mogelijk op (en soms dus nog iets 'langer').
Jesse

ano9

ano9

11-02-2009 om 21:35

8 jaar

hier een jongen van 8 jaar die het ook nog regelmatig doet. gunt zich ook geen tijd om te plassen. maar, ik moet zeggen dat het ook wel op andere momenten gebeurt. zoals net voor de voetbaltrainig naar de wc gaan, is de trainig afgelopen is ie alweer nat. ik weet ook niet wat het is. straffen helpt ook niet. wel wordt ik wel eens boos moet ik zeggen hoor. hij is verdorie al 8 jaar. ik zeg gewoon niet meer dat hij naar de wc moet gaan. dat moet hij zelf onderhand toch wel in kunnen schatten dacht ik zo. daarbij komt ook nog dat hij s'nachts ook nog niet zindelijk is. die luier is echt vol s'morgens. schaamt zich er erg voor. s'nachts met een luier vindt ik niet erg, maar overdag nog nat is volgens mij gewoon gemakzucht van hem. hellaas heb ik geen tip. ik blijf wel meelezen, misschien zit de gouden tip er voor mij ook wel bij groetjes

sabje

sabje

12-02-2009 om 11:31

Mijn zoontje heeft tot

zijn 6de ongeveer regelmatig ongelukjes gehad.Bij hem was het geen tijd geen zin etc.We hebben toen bij een plasmevrouw (fysiotherapeute gericht op broekplassen) gelopen en dat heeft erg geholpen.
Daar kwam naar voren regelmatig plassen op vaste tijden (na het opstaan om 10 uur om 13 uur om 1600 voor het eten en voor het naar bed gaan)en als je plast tellen tot 20 zodat je weet dat je goed hebt uitgeplast.Hij was er op deze manier snel vanaf.
Misschien heb je er wat aan!
Succes
Sab

mootje

mootje

16-02-2009 om 12:44

Soms voelt ze het wel, soms niet.

Bedankt voor julle reacties.
Het is niet zo dat ze het niet voelt aankomen. 's Nachts wordt ze er wakker van en gaat naar de WC. Wanneer we in de auto zitten, kan ze het soms nog wel eventjes inhouden, zegt ze. Maar ik heb het 1 keer meegemaakt dat we boven waren om haar broek te verschonen (ze had dus net een flinke plas gedaan), opeens kijkt ze op en plast zo weer van haar af. Volgens haar voelde ze het echt niet eerder en kon ze het ook echt niet ophouden.
Regelmatig stuur ik haar bij voorbaat naar de wc en moet ze iets langer blijven zitten 'om zeker te weten dat alles eruit is'.
Ik zal haar eens op vaste tijden (laten) sturen en samen tot 20 tellen, misschien dat dat helpt.
Ik hou jullie op de hoogte!

Sanrica

Sanrica

16-02-2009 om 19:43

Lees even mee

Mijn zoontje is in oktober 4 geworden en plast nog regelmatig in zijn broek. Alleen thuis is hij zindelijk maar op school en de naschoolse opvang heeft hij ongelukjes. Oh en als hij met slapen een luier omheeft plast hij er altijd in. Mooi makkelijk, want dan heeft hij gewoon geen zin om naar de wc te gaan. Maar goed ik blijf mee lezen.

Groetjes Sandra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.