Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Boek over dinosauriers

Hallihallo,

Onze zoon is helemaal gek van dinosauriers, omdat ik de namen van die beesten allemaal niet ken wordt het tijd voor een leuk boek waarin de namen verteld worden en of het vlees of planteneters zijn en waaraan je dat kan zien. Het moet dus geen verhalen boek zijn maar meer een boek waarin dingen uitgelegd worden hoe ze leefden e.d.. Hij wordt volgende maan vier die knul van ons, iemand tips ??

Sandra

Sandra

12-02-2009 om 13:35

Tip

"het grote boek van de dinosaurussen" , uitgeverij Deltas.

Erg mooi boek, waar mijn kinderen veel plezier aan beleven. Maar alleen niet geschreven op het nivo van een 4-jarige. Dus je moet het wel 'samen' met je kind lezen (en dus de informatie 'vertalen' in kleutertaal).

Salie

Salie

12-02-2009 om 13:40

Liesje

Hoi,

Onze dochter van 5 vindt het ook geweldig. Wij hebben een boek voor haar: dinosaurussen avonturenboek. Erg leuk boek met veel informatie. Wij hebben hem gekocht op de boekenbeurs voor 10 euro.
Waar je ook kan kijken is. http://www.dinoworld.nl/
Leuke website met heel veel artikelen en ook veel boeken en de prijs valt wel mee.
Hoop dat je iets leuks voor hem kan vinden.
Gr. Salie

Wij hebben

'Dinosaurussen en andere prehistorische dieren' van John Malam en Steve Parker. Ik geloof een keer bij De Slegte gevonden voor 10,-. Geen kinderleesboek, maar wel een boek met prachtige tekeningen en complete uitleg over het ontstaan en de ondergang van de dinowereld. Wat onze kinderen vooral leuk vinden is dat bij elke dinosoort een plaatje staat van de grootte in verhouding tot de mens.
Onze oudste was amper twee toen hij al wel de triceratops en de tyrannosaurus met naam en toenaam kon uitspreken, maar het woord computer bijvoorbeeld nog compleet verbasterde. Inmiddels is hij 8,5 en de dinofase voorbij, maar het boek wordt nog steeds regelmatig gepakt als er inspiratie nodig is voor een monstertekening :-)

Jessica O

Jessica O

12-02-2009 om 14:45

Hier ook

een dinofan in huis. Ook diverse dinoboeken. Maar wat hij ook heel leuk vind, dvd`s van platvoet en zijn vriendjes.
Ook die serie van de bbc vindt hij heel leuk, maar alleen met papa, soms is het een beetje eng.

Deze boeken vindt hij leuk,
Dinosaurussen (isbn 90-447-0620-9)
minimaxi`s dinosaurussen (flapjesboek)
mijn eerste encyclopedie van dinosauriers (isbn 90-5457-273-6)
pop-up boek dinosaurussen (isbn 978-90-475-0090-2)

Succes met zoeken!

Jessica

mijk

mijk

13-02-2009 om 11:12

Lekker samen naar de bieb

kun je ene stapeltje meenemen en kijken welke hij mooi vindt!

Mijk

Liesje74

Liesje74

15-02-2009 om 20:10 Topicstarter

Bedankt dames

Ik ga eens lekker op internet snuffelen en een keuze maken. De bibliotheek is helaas geen echte optie, de bibliotheekbus is er net mee gestopt helaas.

dana

dana

16-02-2009 om 22:27

Winklerprins

Kijk op www.winklerprins.com
Wij hebben het "Winklerprins kinderencyclopedie dinosurussen" Hierin vindt je echt alles over de dinosaurussen. Hoe ze heten, wat ze aten, en in welke gebieden ze leefden. Dit boek hebben wij onze zoon gegeven voor de sint. Hij is namelijk ook erg weg van dino's, en vroeg ons steeds met een dino in zijn hand hoe deze heette en wat hij wel en niet lust. Ja dat wisten wij ook niet, dus ook tijd voor een boek. Dit boek is echt de uitkomst. Volgens mij hebben wij hem bij de ECI vandaan, maar denk dat je hem ook op de site van Winklerprins kan bestellen.
Oh ja het boek is wel vanaf 7 jaar, maar als je zelf met hem kijkt en vertelt, kan je er uren mee zoet zijn.

Groetjes
Dana

Hier ook winkler prins

Wij hebben ook de dinosaurusencyclopedie van Winkler Prins gekocht voor onze zoon die helemaal in de dino's is momenteel. Echt voor kinderen, veel tekeningen, maar ook veel toegankelijk geschreven informatie. Groot succes hier.

Gekocht bij de lokale tijdschriftenhandelaar/boekhandel.

Chris

Ook winkler prins

is hier echt een succes, al maanden. ik vind het zelf ook leuk om te lezen. Prachtig geillustreerd.

Liesje74

Liesje74

18-02-2009 om 08:56 Topicstarter

Gekocht

Omdat Ron nog vier moet worden heb ik gekozen voor het dinosaurus boek van kiddidoc, daarin zitten ook delen die kunnen bewegen en die je open kan klappen bv om te zien hoe een fossiel ontstaat. Ik ga zeker ook nog kijken naar de winklerprins want hier zie ik wel erg veel enthousiaste dingen over staan en daar doe je langer mee denk ik.

Dames bedankt !!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.