Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mona Wilma

Mona Wilma

12-04-2010 om 15:15

Broertjes haat&nijd

mijn zoontjes zijn 10 en bijna 9. alleen 's morgens vroeg kunnen ze gezellig/gewoon samen in dezelfde ruimte zitten, dus tot ze naar school gaan gaat het eigenlijk wel goed (behalve samen tanden poetsen in de badkamer). tussen de middag kan ik ze geen minuutje alleen laten ome ven melk uit de keuken te halen of wat dan ook: bekvechten, trekken en duwen.
ben al poos bezig met meteen afstraffen door half uur op kamer, en dat werkt redelijk goed door op die dag zelf. maar vanmiddag (tussen de middag) was het weer gruwelijk mis en smeten ze elkaar over de trampoline heen en weer.
moedeloos word ik er van, en heel boos, en lamgeslagen want al jaren is het meer haat en nijd dan gezelligheid! help!

Yta Chalne

Yta Chalne

12-04-2010 om 20:32

Nou, ik zou ze...

...gewoon laten overblijven. Lekker rustig. Niet cynisch bedoeld oid, ik meen het echt. Al jaren zeg, waarom zou je dat doen?!

Tango

Tango

12-04-2010 om 21:15

Overblijven

Inderdaad een goed idee als het echt alleen tussen de middag speelt. Je zou het ze voor kunnen stellen: als jullie zo doorgaan moeten jullie voorlopig tussen de middag overblijven. Misschien vinden ze het leuk, maar misschien ook niet en gaan ze dan beter hun best doen.
Zowieso kun je misschien eens met ze om de tafel gaan zitten op een rustig moment om met hen te praten over dit probleem. Wie weet dragen ze zelf nog een goede oplossing aan.

aly.

aly.

12-04-2010 om 21:28

Zus en zusje-nijd.

herkenbaar die ruzie's en inderdaag om GEK van te worden. helaas heb ik niet een goede tip, wat ik wel vaak hoor is dat ze het later vast heel goed kunnen vinden met elkaar....,tja, denk ik dan altijd, mooi voor later, maar daar heb ik nu weinig aan....
sterkte toegewenst inderdaad!!

Herkenbaar

Herkenbaar hoor! Wat hier wel helpt is fysieke afstand creƫeren. Hier is zo'n afreageermoment waarop ze elkaar in de haren vliegen voor het avondeten, wanneer ze tv mogen kijken. Wat helpt is de een op de ene bank, de ander op de andere en jongste op de grond voor de tv. Ook met spelen werkt dat, als het niet op een leuke manier samen op de trampoline kan, dan maar geen van beide erop en de een aan de ene kant van de kamer/tuin spelen en de ander aan de andere kant of boven. Ook helpt het om er juist niet al te veel op te reageren, als ik meteen boos kom aanstormen en politieagent ga spelen is dat veel 'leuker' (want aandacht), dan wanneer ik heel luchtig/rustig vraag of ze nu weer van elkaar af kunnen blijven.
En verder hoort het er ook wel een beetje bij, bij jongens, dat voortdurend aan elkaar zitten, duwen, trekken, stoeien.

Mona Wilma

Mona Wilma

14-04-2010 om 21:23

Objectief bekijken goed idee

Goed idee om de jongens te laten opschrijven wat nu volgens hen het probleem is. En dat ga ik dan zelf checken met de realiteit en vervolgens gaan we weer met zijn allen om tafel. Ik weet wel zeker dat hier zinnige info uitkomt, want op dit moment maken ze naar mijn idee 'overal en altijd en continu' ruzie over en dat beeld kan vast genuanceerd worden:-) Ik ga er morgen meteen mee aan de slag. Tanx!
En inderdaad, boys will be boys, dus alle fysiek contact verbieden is niet haalbaar en waarschijnlijk ook niet goed voor hun testosterontische ontwikkeling! Akkoord, gewoon 'ouderwets' stoeien mag, en dat ga ik ook morgen meedelen.
(Ze laten overblijven, eventueel om en om, was trouwens zeker een prima oplossing als onze portemonnee dat toeliet. Maar helaas, tis crisis, nogal...)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.