Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Elisa

Elisa

30-08-2009 om 16:25

Deodorant op welke leeftijd

Mijn zoon van bijna 11 vindt het machtig interessant om deodorant op te doen. Maar is dat eigenlijk wel goed zo jong? Het is absoluut niet zo dat hij naar zweet stinkt, dus dat hij het nodig heeft of zo maar hij voetbalt wel. Geven jullie al deo aan je kids?

Tirza G.

Tirza G.

30-08-2009 om 16:32

Wat is er slecht aan dan?

Ben je bang dat zijn ontwikkeling verstoord wordt door het gebruik van deo?

Tirza

Elisa

Elisa

30-08-2009 om 16:43

Dat zeg ik ook niet

ik zeg niet dat het slecht is, ik vraag me alleen af of het al nodig is en of het idd niet slecht is?

Kan geen kwaad

Volgens mij kan het geen kwaad, laat het hem lekker gebruiken. Goed teken, is ie met zijn lichaamsverzorging bezig :-)

Hier 12 jaar en wel echt nodig ook

Onze zoon begon ook met een jaar of 10/11 zo nu en dan deodorant te gebruiken. Nu is het echt wel nodig ook, hij is echt aan het puberen en het transpireren met onaangename geur is ook begonnen.

Rembrand

Rembrand

30-08-2009 om 18:11

Tien jaar.

Onze jongste is nu ruim tien en is afgelopen week begonnen met deodorant.
M.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

30-08-2009 om 18:20

10/11

Zoon hier was 10, misschien net 11, toen hij vreselijk naar zweet begon te ruiken. Vanaf dat moment gebruikt hij deo. Bleek ook al heel gebruikelijk te zijn in de klas.

Jesse_1

Jesse_1

30-08-2009 om 18:47

Groep 4

De juf van groep 4 gaf bij aanvang van het schooljaar (een ander jaar was dit) dat er al diverse kinderen deodorant gebruikten na het gymmen en dat dit geen overbodige luxe was. (Er wordt hier overigens niet gedoucht na het gymmen).
Jesse

Prima toch

gewoon met hem de etos in lopen en hem wat laten uitzoeken. Ik snap niet zo hoe dat slecht kan zijn.

Guinevere

Guinevere

30-08-2009 om 21:40

Jesse

Ik ben eigenlijk nogal verbaasd over de reactie van de juf. Als die kinderen zo zweterig zijn, dan haal je dat echt niet weg met een deoroller. Je moffelt het alleen maar een beetje weg. Als er niet gedoucht wordt kan ze de kinderen beter aanleren zich op te frissen met een plens koud water!
De meeste deo's stinken trouwens erger dan een beetje vers kinderzweet, maar die mening deelt vermoedelijk niet iedereen met mij.

Noelia

Noelia

30-08-2009 om 22:07

Hier ook hoor

Mijn zoon was 10. Zat even op voetbal en zag daar zijn vriendjes met Axe bezig. Dat wilde hij ook natuurlijk. Gewoon even spuiten over zijn borst. Ik vond het erg vreemd hahaha. Maar wel leuk want hij geeft dus ook om zijn uiterlijk. Soms zijn er weken dat hij het op spuit en soms weken van niet.

Niny

Niny

30-08-2009 om 22:39

Niet douchen, wel deo

...dat noemt de juf van mijn dochter 'Italiaans douchen' ;-)

Niny

Volgens mij...

...is dat pas nodig als de pubertijd toeslaat, dan veranderd de transpiratiegeur. Maar ik kan me levendig herinneren dat ik en mijn vriendinnetjes vroeger er allemaal mee begonnen rondom de leeftijd van 11, wel of geen puberig lijf. Dat was dan natuurlijk omdat 1 iemand er wel mee aan kwam zetten na de gym. Binnen no time moest en zou iedereen deo mee. Dit gebruikten we NA het douchen. Wie kent het nog, Limara? Als tienermeisjes hadden we weinig benul van doseren, en ook niet van goede smaak. De tropical papaya moet de hele klas vergast hebben!
Tja, ik ga die van mij niet tegen houden als ze die leeftijd hebben denk ik. Ik ga dan wel op zoek naar een subtiele geur ;)
Overigens zie ik hier bij de sportinstuif (ook geen douche, tsja) ook weleens kinderen naar de deo grijpen. Het idiote is dat het daar om kinderen van circa 7 gaat, wat mij betreft idioot.

Zorra

Ik ken kinderen van 6 die al naar zweet ruiken, dus zo vreemd is het niet voor kinder van 7 om deodorant te gebruiken. Mijn dochter van 8 ruikt ook regelmatig naar zweet en dat doet ze al sinds een jaar. Van tijd tot tijd gebruikt ze deodorant na het badderen.

Groet,
Pina

Christientje

Christientje

31-08-2009 om 13:52

Wel eens gehoord...

Ik heb wel eens gehoord dat, wanneer je deo gaat gebruiken, je je lichaam iets aanleert, waar je daarna niet meer buiten kunt. Dus ... wanneer je eenmaal deo gebruikt en na een maand wil je ermee stoppen, dan ga je juist een zweetlucht ruiken. Ik heb geen flauw idee of het waar is ?
Hier een dochter van bijna 13 die (nog) geen deo gebruikt.
Christientje

Luna

Luna

31-08-2009 om 20:53

Vroeg

Kind 1 had met 4 jaar al regelmatig last van een echte zweetlucht, kind 2 zelfs met 3 jaar al. Zij gebruiken dus regelmatig deodorant. Anders kunnen ze echt onfris ruiken en je wilt ook niet dat je kind gepest wordt omdat het "stinkt". Wel altijd een milde deo voor gevoelige huid, heeft nog nooit problemen gegeven.

mama 78

mama 78

31-08-2009 om 21:50

Hier ook al vroeg

Mijn dochter van 8 ruikt ook al en wel zodanig dat ze echt deo moet gebruiken. Ze doet het niet elke dag, maar wel regelmatig. Ze vindt het erg interessant en er zijn zoveel leuke te koop (bv van Vogue Girls).
Ik vraag me ook weleens af waarom ze al zo vroeg is. Misschien omdat ik dat vroeger ook had.

Marit

Marit

01-09-2009 om 21:29

Hier advies van meester

om in groep 7 deo te gebruiken na de gymles. Sommigen ruik je echt!
Marit

Carolien

Carolien

02-09-2009 om 17:03

Vreemd advies van meester!

Je ziet het inderdaad ook veel op de sportschool; mensen die ná het sporten de deodorant hanteren. Deodorant is toch bedoelt om transpiratiegeur te voorkómen, dus dat breng je toch aan voor je gaat sporten?!?!

amk

amk

02-09-2009 om 17:20

Nee er na

om de geur van het na-zweet te maskeren.
Tijdens het sporten heeft niemand last van mijn zweet. En dan werkt ook de deo van de ochtend nog wel. Daarna vinden mijn collega's het wel fijn als ik weer nieuw op doe. Zelfde lijkt mij voor leerlingen die na het sporten nog lekker op een kluitje van elkaars lichaamsgeur mogen genieten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.