Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

carla 2

carla 2

10-03-2009 om 20:44

Dochter van 10 kan geen nee zeggen

Mijn dochter heeft een vriendinnetje die haar elke ochtend thuis komt ophalen om naar school te gaan. Bij ons thuis vraagt het vriendinnetje al of mijn dochter vanmiddag met haar wil spelen. Mijn dochter wil dit helemaal niet meer maar durft geen nee te zeggen, ze wil ook graag een keer met iemand anders spelen. Hebben jullie een idee hoe ik dit kan oplossen. Meisje woont bij ons in de straat dus smoesjes verzinnen als ik kan niet wil ze niet omdat ze dan niet naar buiten kan.

Eerlijk zijn

Gewoon eerlijk zeggen dat ze dat nog niet weet omdat ze misschien wel met iemand anders gaat spelen. Eventueel gelijk met betreffende kind dan afspreken voor de volgende dag of volgende week. Als je dochter het helemaal niet wilt dan nog duidelijker zijn maar misschien het kind dan ook niet iedere morgen langs laten komen thuis, maar ieder zelfstandig naar school lopen. Is wel een lastig iets als je ook nog gewoon "aardig" wilt blijven naar het meisje toe.

Het is wel goed

als je dochter toch zelf gaat leren zeggen wat ze wel en niet wil. Misschien kan je eens beginnen om "samen" nee te zeggen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.