Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Ge

Ge

31-10-2011 om 20:45

Dochter wordt bijna 11 jaar, ideeën voor feestje gezocht

Onze dochter hoopt binnenkort jarig te zijn, ze wordt dan 11 jaar. Nu ben ik op zoek naar leuke ideen om met haar feestje te gaan doen. Vorig jaar zijn we naar een banketbakker geweest, daar mochten de kinderen zelf broodjes bakken en een klein slagroomtaartje, en toen het af was mochten ze alles mee naar huis nemen. Nu ben ik dus weer op zoek naar iets leuks. Ik hou niet van zwemmen, dat doen ze al zoveel en het mag ongeveer 10 euro per kind kosten, wie heeft er een idee?

Ehm

pizza's bakken, dat hebben ze hier bij een pizzeria in de stad, na afloop komen de ouders dan de kinderen daar op halen en krijgen zij ook wat eten en drinken.

hier wordt dochter 9 en dan gaan we gourmetten en een 'nacht' wandeling doen met opdrachten. Vorig jaar zijn we naar een manege geweest.

ook al hou je niet van zwemmen, het zwemfeestje laatst in het centerparcs bad was een groot succes, zelf zie ik het nog niet zitten.

De film ?

Ze is 11, heeft ze zelf niet een idee ?

jessica 5

jessica 5

01-11-2011 om 01:23

We zijn hier eens naar een pottenbakker geweest. Erg leuk en leerzaam.

Puck

Puck

01-11-2011 om 08:19

Naar de bioscoop of zelf een bioscoop thuis maken, slaapfeestje, kinderdisco, zelf high tea maken en dan samen opeten, speurtochten, make-up-party, survivallen, bowlen, sieradenworkshop......

Ina

Ina

01-11-2011 om 09:49

Spionnenfeestje

Wij hebben onlangs voor mijn 11-jarige dochter een spionnenfeestje gehouden. Dat feestje wordt op afstand gemonitord door Hexos Mysteries. De kinderen moeten bijvoorbeeld een ontvoering oplossen m.b.v. getuigen- en verdachtenverklaringen die in enveloppen zitten. Kijk maar eens op deze website: http://www.hexos.net/

Het was echt erg leuk. De kinderen waren allemaal heel enthousiast.

Succes.

Groet,
Pina

Kobalt

Kobalt

01-11-2011 om 10:13

Domtoren

Wij hebben eens met een groep 11-jarigen de Domtoren in Utrecht beklommen. Dat was erg leuk. Met de trein erheen gegaan. Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat ze in de trein zaten (!).

nuevenanno

nuevenanno

01-11-2011 om 13:21

Pina

He, dat is toevallig. Ik zat gisteren te surfen op zoek naar ideetjes voor feest van zoon die 12 wordt. Ook de site van hexos kwam voorbij. Op de site staat dat ze er ruim 3 uur mee zoet zijn. Houdt het spel zolang hun aandacht vast? Met hoeveel kinderen heb je het gedaan?
Wat moet je zelf doen?

Groet

Reactie

Wij hebben het met 13 kinderen gedaan (10-11 jaar). Ze hadden hun eigen taken en werkten in wisselende groepjes samen. Tussendoor moest er een krant gekocht worden voor een specifieke code. Hierdoor konden ze even naar buiten. Het bewijsmateriaal in de envelopen hield ze ook bezig. Regelmatig ging de telefoon en moesten er emails verzonden worden. Dat hield de aandacht goed vast. In de een na laatste envelop zat een cd die beluisterd moest worden. Het werd toen heel spannend.

Zelf hoefde ik eigenlijk niets te doen. Alleen de instructie-dvd controleren. De enveloppen mocht ik niet openen, want het was belangrijk dat ik niets wist, zodat ik ze niet kon helpen. Ze moesten het echt zelf oplossen. Doordat er steeds email- en telefonisch contact was met Hexos over de vorderingen werden de kinderen goed gevolgd en werd er bijgestuurd indien dat nodig was door Hexos zelf. Ik had notitieblokjes gekocht en een groot vel papier op de muur gehangen waarop ze in stift konden noteren wie er verdacht waren (en vervolgens wegstrepen indien ze niet meer verdacht waren, zodat er uiteindelijk een overbleef).

Het was echt heel leuk.

Groet,
Pina

kastanjet

kastanjet

01-11-2011 om 18:54

Grappig hexos

Hebben wij een paar jaar geleden ook gedaan. Maar dat was niet zo'n succes bij de kinderen. De club stuiterende jongens wilde gewoon buiten voetballen en donderen. Het was ze te braaf.
Ik daarentegen vond het helemaal fantastisch. Ik zou het zeker doen. Met de 'juiste' groep kinderen wordt het vast een succes. Van tevoren moet je toch wel dingen doen, zosls enveloppen verstoppen.

Zeepjes maken

Bij soapqueen kan je een hele set zeep/ geurtjes/kleurtjes/ vormpjes bestellen om zelf zeepjes te maken. Was een groot succes.

May

May

02-11-2011 om 09:09

Discofeest

Hier voor net elfjarige geen discussie meer: het moet een discofeest worden, dj erbij, knipperlampen en pa en ma ver uit de buurt..

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.