Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mama weet het even niet meer

Mama weet het even niet meer

08-06-2010 om 17:12

Dochter wordt gepest

Mijn dochter net 7 jaar blijkt een dankbaar object te zijn om te pesten. Rond de kerst was het al een tijdje dramatisch. Ze werd geschopt en geslagen wanneer juf uit de buurt was. Kinderen willen niet met haar spelen, omdat een paar beweren dat het niet mag. Ja echt met 6/7 jaar, ik vind dit behoorlijk ver gaan. Ik heb toen ales op papier gezet en deze brief laten lezen door de juffen van haar groep. Ze waren er behoorlijk van geschrokken en hadden wel wat gezien en gehoord, maar wisten beiden niet dat het zo heftig was. Wel beweerde ze dat mijn dochter wat kinderlijk in haar gedrag was en dat ze daarom gepest zou kunnen worden. Toen ik vroeg wat zij onder kinderlijk gedrag verstaan, konden zij mij daar geen antwoord op geven. Mijn dochter wil graag door iedereen aardig gevonden worden en kan dus hevig teleurgesteld reageren als een kind geen zin heeft om met haar te spelen oid. Ze barst dan in tranen uit en is bang dat degene haar neit meer aardig vind. Ik noem dat geen kinderlijk gedrag, maar eerder gevoelig.
Na dit gesprek is de klas behoorlijk aangepakt en zowaar ze kreeg weer vriendinnetjes die met haar meekwamen en ze werd ook weer eens uitgenodigd om te komen spelen. Tot de meivakantie was afgelopen.
3 Weken geleden komt ze thuis met een mega blauwe plek op haar bil. Een jongen had haar 3x keihard geschopt, omdat hij niet wilde dat zij haar tikte tijdens de gymles. Op mijn vraag waar juf was, zei ze dat die bij een ander groepje stond te kijken. Nu lijkt het mij dat wanneer je een groep les geeft dat je zo gaat staan dat je alle 30 kinderen kan overzien en niet met je rug naar een groepje gaat staan. Afgelopen maandag kwam ze compleet overstuur uit de klas, 7 kinderen hadden haar opgesloten in een hok bij de kleedkamers, waar het licht nog niet aan was. Ze bleek helemaal overstuur te zijn geweest (logisch) en de juf heeft de kinderen aangepakt door ze een lange tijd aan de kant van de zaal te laten zitten. Ik heb de school opgebeld en gevraagd hoe het verhaal zat, die klopte. Maar ik heb ook gevraagd of ze vaker het haasje van de klas was en dat werd stellig beweerd dat dit NIET zo was. Vanmiddag toch maar even nog een gesprekje met mijn dochter gehad, en het blijkt dat ze vaak alleen moet spelen, omdat sommige niet met haar mogen spelen van andere kinderen. Vanmiddag heb ik ook een moeder gebeld van een van de kinderen die haar hadden opgesloten. Die moeder wist helemaal van niks en ging even navraag bij haar zoon doen. Ze belde me na 15 minuten terug. Ik hoorde hem op de achtergrond brullen en ze heeft hem heel goed aangepakt. Maar zij vond het heel raar dat bij zulke rotgeintjes de ouders dus helemaal van niets wisten. Zij had dit graag willen weten.
Nu ben ik diep in mijn hart woest, woest op school, op de juffen die mijn kind niet beschermen, woest op de kinderen die dit mijn kind aandoen, en woest op mijzelf omdat ik in zoverre machteloos sta toe te kijken.
Mijn dochter klampt zich op dit moment aan een meisje vast die niet aan dit alles meedoet, met als gevolg dat dit grietje zich behoorlijk benauwd voelt door haar. Dus ook dat nog...........ik weet het echt ff niet meer.
Donderdag ga ik de directie maar eens over dit aanspreken, maar mochten jullie nog tips en trucs hebben dan hoor ik dit heel graag van jullie.

Henriette123

Henriette123

08-06-2010 om 19:55

Draadje ouders en school

Kijk eens bij ouders en school.
Daar staat een draadje over pesten;(dat eindeloze gepest) en er worden ook tips gegeven.
Sterkte in ieder geval

Machteloos

Wat je beschrijft is heftig. Ik herken het machteloze gevoel, je bent er zelf niet bij dus je kunt niet ingrijpen en moet het uit handen geven aan mensen (juffen) die er blijkbaar niet genoeg oog voor hebben.
En als ze aan je meisje komen....dan wordt je natuurlijk boos. Ik heb zelf ook net wat pestgedrag achter de rug en voelde mij er vreselijk bij.
Gelukkig hebben wij een juf die adequaat optreedt en ze heeft het, tot nu toe, goed kunnen oplossen. Ik hoop dat het zo blijft.
Ik zou het zeker bespreken met school, zij moeten ingrijpen. Ze zullen een anti-pestbeleid hebben lijkt mij.
Heel veel succes hiermee, ik hoop dat het opgelost gaat worden!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.