Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vic

Vic

26-10-2011 om 21:31

Een nieuw bed

Mijn jongste (7 in januari) heeft een knalroze meegroeibed dat op de grootste stand staat (2 m.). Formaat normaal bed dus, maar met opstaande randen. Al een jaar of 1,5 zeurt ze om een ander bed omdat ze dit een kinderachtig bed vind. Het was best een duur bed dus ik had gehoopt dat ze er wel tot haar 12e mee kon doen, maar dat gaat hem dus niet worden. Ik heb nu gezegd dat ze een nieuw bed krijgt als ze 8 wordt. Is een roze bed met opstaande rand echt kinderachtig als je bijna 7 bent?
Als het nieuwe bed komt moeten we ook maar eens kijken voor een bureau (ze heeft nu nog een kleutertafeltje + stoeltjes). Probleem is dat ze maar 1 wand beschikbaar heeft voor bed en bureau (of er moet iets bij het raam). Ik overweeg dus zo'n halfhoogslaper met bureautje eraan vast. Is 8 jaar oud genoeg voor een (half-) hoogslaper?

Marktplaats

het gaat er niet om of het kinderachtig is, het gaat om waar je zin in hebt. Financieel gezien: verkoop het op marktplaats.

Want, ik heb net het ledikantje wat ik voor 45 euro id had gekocht nu half verkocht (gereserveerd, in de zin dat de koper alsnog kan afhaken een minuut voordat hij langs zou komen) voor 80.

en dan heb ik nu voor de jongte een antiek juniorbed gekocht van 50 euro, maten 160 x 70 en moet ik bij ikea nog langs voor een matrasje (van 40 of 60 euro, ben ik nog over aan het twijfelen). Haar kamertje is 183 breed dus daar past dat bed mooi in de breedte in.

en ik verwacht van mijn jongste dat die er dan wel tot een jaar of 10 in kan.

Mijn oudste is 8, die zou wel in een halfhoogslaper kunnen mits er een rek aan zit anders valt ze er elk uur uit. Is het niet mogelijk dat het bureau over het bed loopt (dus haaks op elkaar).

marie

marie

26-10-2011 om 21:56

Oud genoeg voor hoogslaper

Hallo
Onze meiden kregen met 6 en 7 jaar oud een hoogslaper.
LO-bed van Ikea, die kan in 3 hoogtes (niet meer bij Ikea verkrijgbaar, wel nog tweedehands) (zij sliepen trouwens gelijk op de hoogste stand.
http://link.marktplaats.nl/491309109
Voordeel is ook de neutrale kleur, past eigenlijk overal wel bij.
Maar toen ze een jaar of 12 waren, wilden zij inderdaad ook weer op een "gewoon" bed slapen.
Oudste heeft toen voor een uitschuifbed van Ikea gekozen, dan kunnen loge's gezellig naast haar slapen:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50080315/
En jongste slaapt i.v.m. verhuizing naar zolderkamer met schuine wanden op deze:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10073977/
Zelf ben ik niet zo voor halfhoogslapers. Er is dan haast geen ruimte onder het bed om te spelen, dat kan met een hoogslaper namelijk wel.
Groetjes

Vic

Vic

26-10-2011 om 22:13

Hoge hoogslaper

Een echt hoge hoogslaper durf ik niet aan, denk ik. Dochter let nog wel eens iets minder goed op, en als je dan ruim anderhalve meter valt... Qua grootte van de kamer is een hoogslaper niet nodig (3.7 x 3.4 m.), maar er is maar 1 muur vrij. En je zet een bureau ook niet midden in de kamer. Haaks op het bed zou eventueel misschien wel kunnen. Of die Billy weer van de muur los schroeven en tegen de andere wand zetten ;-)

Merel

Merel

26-10-2011 om 23:11

Buro voor het raam?

Kan het buro niet voor het raam of kan dat bij jullie niet? Op zich is het juist wel fijn met het licht, zo'n buro voor het raam, tenzij het niet in de indeling past.
Hier heeft dochter een halfhoogslaper gehad, maar dat was meer omdat we extra opbergruimte nodig had. Als ze een grotere kamer had gehad, had ze liever een lager bed, dat kan dan meteen als zitplek dienen voor vriendinnen. Op de halfhoogslaper deed ze dat niet zo gauw en het opmaken vond ik zelf ook wat lastiger.

Rosase

Rosase

27-10-2011 om 00:03

3 jaar

Mijn oudste sliep voor zijn 3e verjaardag al in een halfhoogslaper. Want toen kwam zijn zus eraan en ging hij naar het allerkleinste ieniemienie kamertje dat we hier in huis hebben. Was een bed met tent eronder en bureau er haaks op.

Het slapen is altijd goed gegaan, en ik moet je zeggen dat ik het in het begin doodeng vond. Maar echt gezellig heb ik het bed nooit gevonden. Even lekker ernaast liggen is er dan niet meer bij. En opmaken is ook een crime.

En inderdaad toen ie ouder werd was het bed niet meer cool en moest er een gewoon laag bed komen. En dat staat er al.

Moraal van het verhaal: een halfhoogslaper zou toch zeker wel moeten kunnen. En kan het bureau niet midden in de kamer, dus half los van de muur. De kamer lijkt me immers groot genoeg. Geen van mijn kinderen hebben zo'n grote kamer.

Bij het raam

Wat is er mis met slapen aan de raamkant? Oudste heeft hier een hoogslaper gehad (van lundia) kon ook in elke gewenste stand, bij laag kon je kasten maken boven je bed. Háár bed heeft maar 1 jaar 'hoog' gestaan, daarna wilde ze dat niet meer.......té warm 's zomers daar boven en te lastig dat je geen bed hebt om op te zitten voor 'even' (denk ook aan spelen op je kamer b.v.). Ik was er ook niet erg gecharmeerd van, oudste rommelt d'r beddegoed nogal door elkaar en elke dag stond ik op dat trapje te prutsen om het weer een beetje fatsoenlijk te krijgen. Daarna heeft ie halfhoog gestaan, maar daar heb je eigenlijk niet zo veel aan. Te laag om eronder echt de ruimte nuttig te gebruiken en te hoog om te gebruiken om b.v. op te zitten.
Toen jongste op d'r 8ste een 'nieuwe kamer' kreeg voor d'r verjaardag kónden we best die hoogslaperonderdelen gebruiken (staan op zolder en jongste heeft ook lundia dus zou zo passen) maar ik voorzag de zelfde problemen.
Dus heeft jongste een bed onder het raam gekregen. Hier wel i.v.m. ruimtegebrek. Kamer is wel 3,5 meter lang maar, maar 2,20 meter breed en alles aan die ene muur (andere zit deur in) op een rij leek me ook niet echt een gezellige indeling.
Met het bed onder het raam leek het meteen al gezelliger. Meer een 'kamer' dan een tentoonstelling van meubels aan 1 kant :)
Haar bureau staat aan d'r voeteneinde. Haar nachtkastje aan hoofdeinde. Naast nachtkastje een poef/stoel/geval. Dan een lage bredere kast die ook als 'kaptafel'dient (met spiegel erboven) dan klerenkast (even breed als kaptafel).
Naast d'r bureau staat nog een boekenkast (smal, 30 cm ofzo) en dan de deur al.
Het was een behoorlijk gepuzzel om voldoende ruimte te houden tussen de meubels in die smalle ruimte.
De clou is, dat je smal tegenoven breder zet (overliggende zijde dus). De kaptafel en klerenkast dus tegenover de smalle boekenkast. Het bureau tegenover het nachtkastje en de poef. Ze heeft weleens het bureau en de kaptafel omgedraaid...maar dat was maar van korte duur dus het staat weer zoals het in het begin was. Het is niet overvol, er is ruimte genoeg in het tussenstuk (om te spelen, te dansen etc.).
Ze heeft d'r bed nooit meer verplaatst sinds ie onder het raam staat. Het is de beste plek en anders toch loze ruimte. Het bureau was te hoog om voor het raam te zetten. Wij hebben vrij lage ramen.En dan zou het boven de vensterbank uitsteken(en dus ook 20 cm ofzo van het raam afstaan door de vensterbank).
groeten albana

bertje1

bertje1

27-10-2011 om 09:19

Verven?

waarom verf je het bed niet? zou toch kunnen? Ziet het er misschien heel anders uit. Of inderdaad, marktplaats; ik vind vaak dat je iets voor niet heel veel kwijt kunt, maargoed.

Rafelkap

Rafelkap

27-10-2011 om 09:30

Altabed

Onze oudste (in februari 7) krijgt over een paar maanden een kajuitbed dus ik heb hier en daar al rondgeneusd. Van het merk altabedden hebben ze ook een hele mooie, niet al te hoge bedden met een bureau eraanvast http://www.goodnightkidzz.nl/alta.html, die is alleen wel erg duur (doen wij dus niet).

Ja verven

Likje witte verf en klaar ben je.

Chris

ishtar

ishtar

27-10-2011 om 10:13

Marktplaats, of

kopen en verkopen. Je kunt ook lekker samen met dochter op marktplaats rondkijken.
Is het materiaal wat je kunt verven? Dat zou ook een optie zijn. Of kun je in haar kamer zelf wat verven, ander dekbedovertrek, het tafeltje en stoeltje veranderen klamboe oid voor een 'hemelbed-effect'. Misschien is dat voldoende voor een 'grote-meiden-kamer' gevoel.

ishtar

ishtar

27-10-2011 om 10:20

Overigens, over de opstaande rand (en hoogslapers)

heeft jongste (7,5) hier een houten cars-bed ook met opstaande rand. Ik vind het wat lastig om op te zitten met voorlezen, maar zoon vindt het nog heerlijk knus.
Oudste kreeg een halfhoogslaper toen hij 6 was. Daar zit (bijna?) standaard een rekje om. (en anders zijn ze ook los te koop, uitvalbeveiligers) Middelste heeft een kajuitbed, een soort van 'kwarthoogslaper'. Daar zit geen rekje bij. Die kreeg hij toen hij 4,5 was. En ik geloof dat hij er welgeteld 1 keer is uit gevallen. Voor de zekerheid kun je de eerste weken een extra matras ervoor leggen.

Opstaande rand eraf?

Mijn jongens hadden allebei een halfhoogslaper maar oudste wilde dat niet meer. We hebben toen de poten er af gezaagd en de opstaande rand er gewoon afgehaald. Als dat een mogelijkheid is ben je natuurlijk helemaal zo klaar. Als de kleur dan nog een probleem is kan je het misschien verven.

Hier

Zoon kreeg een hoogslaper (iets minder hoog dan standaard ivm laag plafond, maar zeker hoger dan halfhoog) toen hij 8 was en zus zijn autobed kreeg. Dochter wilde een tijdje terug ook een hoog bed, ik denk dat ze toen 5 was, zij heeft nu de halfhoogslaper van IKEA (Kura). Een hogere kan bij haar niet vanwege het schuine dak. Onder het bed staan kastjes met speelgoed en wat grote speelgoed dingen. Ze kon niet het laddertje af, dus er staat zo'n trapvormig Trofast kastje van IKEA naast dat ze als trap gebruikt en waar wij op kunnen zitten bij het voorlezen. Dat bleek exact dezelfde hoogte te hebben. Ik vermoed dat ze hier ook niet in zal willen blijven slapen tot ze het huis uit gaat, maar voorlopig is ze er erg blij mee. Zoon weet al dat hij geen ander bed meer gaat krijgen en dat vindt hij prima. Hij heeft nu een groot bureau en in zijn kamer heeft hij een paar zitzakken zodat er toch lekker gehangen kan worden. Oh en hij moet helpen met het bed opdekken.

fryskdumke

fryskdumke

27-10-2011 om 17:08

Dochter

slaapt al vanaf haar derde op een half hoogslaper met rekje. Ik zou dus eerst het huidige bed verkopen op MP en dan samen een nieuw bed uitzoeken!

Fiorucci

Fiorucci

27-10-2011 om 18:13

Vic

Wat ik nog mis: wat wil ze zelf??

Tango

Tango

27-10-2011 om 21:13

Hoog en halfhoog-slaper

Hier kreeg Tangodochter een halfhoogslaper toen ze een jaar of 6 was, daarvoor lag ze nog in een peuterbed, waar ze zichzelf toen echt wel te groot voor vond. Tangozoon was het peuterbed nog sneller zat, dus toen hij 5 werd ging hij in de halfhoogslaper en Tangodochter in een hoogslaper, met bureau eronder, zij was toen 8. Ik weet nog dat bij de omschrijving van het bed stond dat kinderen erin mochten vanaf 7 jaar. Hij was dan ook wel heel hoog, we moesten zelfs een stuk van de poten zagen, anders kon ze niet eens rechtop zitten in bed.
Voor hoog- en halfhoogslapers zitten volgens mij altijd wel hekjes. Maar goed ook, want ik heb echt kinderen die anders regelmatig uit bed rollen. Als ze ergens sliepen waar geen hekje voor het bed zat (vakantiehuisjes e.d.) rolde er altijd wel 1 uit bed.
Uit de hoog- en half hoogslaper zijn ze nooit gevallen, de trapjes waren ook nooit een probleem. Tangozoon heeft toen hij 6 was ook weleens een nachtje in de hoogslaper gelegen als zijn zus uit logeren was, vond hij dan reuze spannend en ging ook prima.
Tangodochter is nu 10 en wil eigenlijk ook wel een laag bed, maar dat neemt weer meer ruimte in, ik denk dat we wachten tot ze 12 is en naar de middelbare school gaat. Ze heeft dan minder ruimte nodig voor speelgoed dus dan komt er weer meer plek.
Tangozoon vindt de halfhoogslaper nog prima, eronder zit een speelhuisje waarin een matras ligt en een televisie staat, zodat hij er heel relaxed tv kan kijken.
Opmaken vind ik inderdaad wel lastig, de halfhoogslaper lukt wel, maar de hoogslaper daar moet ik echt inklimmen om het bed op te maken. Maar dat went ook wel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.