Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

lisbeth

lisbeth

02-09-2014 om 13:39

eerste beha

bij dochter van 10 zag ik deze week dat er wat groeit. het is niet plat meer. Ze heeft echt een verdikking nu, borsten kun je het nog niet noemen ;-) zelf keek ze er maar wat treurig bij :-)
nu draagt dochter al een tijd gewone korte topjes. Wanneer ga je over op behaatjes? En wat is dan fijn, ik zag van alles van beugel tot padded tot gewone katoene lijkend op een topje.

Angela67

Angela67

02-09-2014 om 13:44

draadje

misschien heb je iets aan de reacties in dit recente draadje: http://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/hesje-kopen?
ik heb zoons dus kan je niet helpen met ervaringen :-)
gr Angela

creabea

creabea

02-09-2014 om 14:09

wanneer ze zelf wil?

bh's heb je al in ontzettende inimini-maatjes, dus ik zou voor je dochter een bh (of iets wat er erg op lijkt) aanschaffen wanneer ze er zelf aan toe is. Misschien dan niet gelijk beginnen met een kanten beugelbh bij een 10-jarige, maar iets minder volwassen: een schattig tienerdingetje van de hema wellicht?

Zelf heb ik grote borsten en kreeg ik ze ook al jong (op mijn 10e had ik al wel cup a denk ik). Maar toen was ik nog helemaal niet toe aan een bh, nog hartstikke kinderlijk was ik en bovendien had nog niemand een bh.

lisbeth

lisbeth

02-09-2014 om 14:13

dochter

heeft moeite met veranderingen, waarschijnlijk zit ze al aan de C cup voordat ze toe is aan haar eerste beha :-)
Daarbij is ze absoluut niet de eerste, ze zit in groep 8 en een heel aantal dames hebben al behaatjes aan, er zijn er zelfs al ongesteld.

Tango

Tango

02-09-2014 om 15:01

Topjes

Voorlopig zijn die topjes nog prima hoor. Dochter hier is 13 en heeft wel iets meer maar droeg tot voor kort ook nog topjes. In het andere draadje dat hierboven genoemd wordt schrijf ik al dat we onlangs gingen kijken en ze die padded bh's nog maar niets vond. Bij V&D hebben ze een hele serie tiener-bh's die gelukkig wel in de smaak vielen. Maar als ze daar uitgegroeid is zal ze toch een echte bh gaan moeten dragen. Ik vind het ook lastig want ze zijn bijna allemaal padded en dat wil dochter dus niet.

dochter beslist

Mijn dochter zag die veranderimgen ook niet zo zitten. Een topje mocnt net maar een BH was een brug te ver. Helaas is haar rechter borst groter dan de linker, en dat verschil ging in haar kleren opvallen. Ze ging krom lopen toen jeb ik haar een dingetje van de hema laten passen. Zachte elastiekrand met twee padded driehoekjes met een beetje vorm en schouderbandjes. Tshirt erover en het scheef viel veel minder op. Nu is ze om en draagt elke dag zo'n BH. We hebben zelfs in deze vakantie 2 cupAA beugelBH 's gekocht bij de HEMA. Nu ze zelf ziet dat het scheef zijn zo mimder opvalt loopt ze weer rechtop.
BH is niet nodig voor de borst op zich maar wel voor haar houding in het algemeen. Het was keus van dochter.
Mijn tip: kijk naar je dochter haar houding, luister wat andere kinderen in de klas dragen en vind daarin een hemd/topje/BH die bij haar past.

Zus

Zus

02-09-2014 om 18:03

Kopen

Online vindt mijn dochter fijner, boobs & bloomers is hele leuke site met kleine bh maatjes!

Fiorucci

Fiorucci

02-09-2014 om 18:36

en...

Voor meiden die geen padded willen....Bon prix heeft katoenen bhs zonder beugels, niet padded of opgevuld.In cup A en B.

Tango

Tango

02-09-2014 om 21:14

LiesK

Waar vind je die bh's bij HEMA? Liggen die bij de dameslingerie of bij het kinderondergoed? Ik kon namelijk de vorige keer niets vinden voor jonge meisjes bij HEMA.

Pubermoeder

Pubermoeder

02-09-2014 om 21:44

Hema

Bij de Hema hebben ze geen bh'tjes met kleine omvang. Volgens mij begint het vanaf 70, maar die is er dan alleen in AA of A. Ze hangen wel gewoon in de rekken op de lingerie- (of bij de Hema: ondergoed-) afdeling. Bij esprit.nl heb je ook heel leuke bh'tjes en wat meer verschillende maten.
Al dat leuks ligt hier overigens nog gewoon in de kast want dochter (met toch wel 75A/70B) weigert nog steeds om een bh aan te trekken. Ze lost het op met strakke hemdjes van de Hema. Ik zag laatst bij H&M overigens een soort van topjes/sportbh-achtige hemdjes, geen toeters en bellen maar toch iets van ingebouwde steun.

Hema

Hema bij het tienerondergoed. Zelfs setjes van bh en boxer. Wel vanaf 70AA.

Is dat een ding tegenwoordig?

Bh'tjes in minimaatjes voor meisjes die nog niets meer hebben dan wat opgezette tepels? Mijn dochter kregen (en wilden) pas een bh toen er echt sprake was van borst. Zelf ging ik pas bh's dragen toen ik 15 was en aan een b-cup toe was. Ik geloof niet dat ik nou zo'n enorme uitzondering was vroeger. Voor ondersteuning heb je aa toch niet echt nodig toch? Is dit een uitvloeisel van het idee dat zichtbare tepels bij volwassen vrouwen een bron van gêne is?

skik

Bij Wehkamp

Bij Wehkamp kun je zoeken op omvangsmaat. Die hebben ook al BH's met een omvang van 65. Ik geloof dat deze van Esprit zijn.
Maar als ze zich nog prettig genoeg voelt met een topje, waarom zou je dan al aan de BH gaan? Dan is het toch prima zo?

lisbeth

lisbeth

03-09-2014 om 09:23

Dank

Ik zeg ook niet dat ik dochter dwing een bh te dragen, ik vraag alleen wanneer gebruikelijk is en wat het beste is. Gisteren met dochter een gesprekje gehad. Wat dragen de andere meiden. De meeste wel beha's, ze is natuurlijk ook 1 van de jongste. Ze gaf aan dat ze soms wel pijn had bij haar borsten. Uitgelegd dat dat komt omdat alles nu groeit en dat dat vanzelf weggaat. Dat ze zelf mag kiezen wat ze aan wil en dat ze er maar even over na moet denken.

Voor Skik

Die behaatjes in mini maatjes is wel een dingetje van deze tijd. In de jaren 80 ging ik zelf ook pas een BH dragen toen ik tegen de 15 liep en een echte cup A had.
De mode van tegenwoordig "vraagt" om behaatjes in mini maatjes. De stoffen van de shirts zijn dunner dan vroeger en de modellen sluiten meer strak om het lichaam. Mijn dochter heeft vandaag een roze T-shirt aan waar je dwars doorheen kijkt en dus die beginnende borsten ziet. Dan is de een ook nog groter dan de ander en met zo'n padded BH valt dat minder op. Net nieuw in de brugklas helpt zo'n BH haar om zich zekerder te voelen.
Dus ik doe er aan mee en van mijn krijgt zij die behaatjes.
Niet nodig om borsten te steunen wel nodig om mijn kind zich happy te laten voelen. Ik doe er niet moeilijk over.

Vera*

Vera*

03-09-2014 om 10:19

Primark

Kom ik weer aan met de Primark, voor mijn dochter ben ik echt een fan.
De bh's van de Primark vallen klein. Mijn dochter heeft daar i.p.v. 65C een 70 C. Ze hebben ook jongemeiden modellen.

Yura

Yura

10-09-2014 om 20:06

Vroeger ook al

Ik ben toch ook echt met een AA-cupje begonnen hoor (en ik ben ruim in de 40). Als je op een gegeven moment 15 bent, de oudste van de klas (late leerling) en je bent nog de enige zonder beha dan wil je dat niet meer. Achteraf gezien was het toen nog helemaal niet nodig, maar ja je wilt niet uit de toon vallen. Bij dochter nu precies hetzelfde (iedereen van beide kanten pubert megalaat, net gehoord dat zoon van 16,5 een skeletleeftijd heeft van 14), als ouder vind ik dat helemaal niet erg, maar ja ook mijn dochter was nog de enige zonder beha, dus ben ik er maar eens over begonnen en zijn we op zoek gegaan. Fysiek is het nog helemaal niet nodig, ook een AA-cup, maar ik begreep natuurlijk hoe het is, ze was erg opgelucht toen ik erover begon. Bij de Hema, V&D en online bij Boobs en Bloomers (die naam kende ik nog uit mijn tijd) zijn we goed geslaagd. We hebben nog zonder beugel genomen, maar wel padded, dan lijkt het ook net wat meer dan dat het is, dat vindt ze nu ook nog wel prettig.

90d

mijn dochter is 14 en die heeft al maat 90 d
ze draagt graag van die huidkelurige lange bhs met die brede bandjes
die zijn wat ouderwets , maar die vind ze geweldig zitten

Sally MacLennane

Sally MacLennane

12-08-2018 om 17:41

van alle tijden

Die mini-bhtjes zijn echt niet iets nieuws. Ik kan me herinneren dat de Hema in de jaren zeventig maat AA-junior had. Dat was volgens mij nog een fractie kleiner dan AA. Voor meisjes die nog amper wat hadden maar toch graag "mee wilden doen" ;-)

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-08-2018 om 18:08

Grappig

Wat ik dan wel weer grappig vind is dat iemand er genoegen in schept om steenoude draadjes op te diepen. On topic, voor mijn jongste hebben we een tijdje Boobs & Bloomers gekocht, echt zo’n retro merk dat al jaren bestaat. Inmiddels past ze daar echt niet meer in en is het iedere keer een grote zoektocht naar beugelloze bh’s in cup C/D.

Krisje

Krisje

12-08-2018 om 18:29

Phryne

Er stond reclame in.

Paasei

Paasei

13-08-2018 om 19:09

Tepels

Heb zelf zonen. Dus wat dat betreft geen ervaring. Maar kan me van vroeger herinneren dat mijn tepels pijnlijk en gevoelig werden rond de 13. Kleding er overheen deed gewoon zeer. Vandaar de 'dubbele stof' (tegenwoordig noemen ze dat paddded) bh's van toen. Gewoon om de zaak wat te beschermen, als ondersteuning echt nog niet nodig is.
.

beugel loze bh

een beugel loze grote bh kopen waarom is dat zo een probleem?
mijn dochter en ik hebben niet anders .
we hebben niet anders , en ook nooit een probleem met kopen

moeder

moeder

16-09-2018 om 17:52

nooit problemen met een stevige bh kopen

Uitstellen

Een BH dragen is meer een gewoonte dan daadwerkelijk nodig.
Voor het weefsel rondom je borsten is het juist beter als je zo min mogelijk een BH draagt. Want zo’n ding knelt – ook als je een heule goede hebt – wél je lymfestroom af. En dat is problematisch. Want die lymfe komt er niet vanzelf. Even snel wat basisbiologie: je bloed wordt vanuit de grote lichaamsvaten steeds verder de kleine haarvaatjes in geperst. Die zijn zo klein, dat het op een gegeven moment niet meer past. Het lymfevocht wordt dan uit het bloed geperst en komt in de weefsels terecht, waar het zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen brengt (en afvalstoffen opneemt). Vervolgens wordt het vervuilde lymfevocht weer verzameld in lymfevaten, die geleidelijk aan naar boven leiden totdat ze bij de ductus thoracicus (ergens bij je sleutelbeen) weer in de bloedstroom terecht komen. Het ‘vervuilde’ bloed wordt dan langs de lever geleid om schoongemaakt te worden.

De lymfevaten hebben geen stuwende kracht, zoals het bloed. Het lymfevocht kan dan ook alleen worden voortgestuwd door middel van spierbewegingen (daarom is bewegen dus zo belangrijk en ga je je zo goed voelen van yoga). Je kunt je voorstellen dat dit een vrij delicate aangelegenheid is. Zonder stuwende kracht kan een kleine blokkade (zoals een strakke beha) al een obstakel vormen waardoor de lymfestroom onderbroken wordt (of in elk geval flink afgeremd).

Dus is het beter als je bij je dochters probeert het moment van een BH zo lang mogelijk uit te stellen.
Mocht ze zich er zelf prettiger bij voelen, dan zou je simpele topjes kunnen proberen. Maar beugel of padded BH's zou ik lekker zo lang mogelijk achterwege laten. Tot ze daadwerkelijk op een omvang of leeftijd komt dat ze er last van zou kunnen krijgen.

moeder

moeder

25-12-2018 om 11:08

grotere bh

zelf heb ik niet van die grote borsten
waar ik wel een beetje moeite mee heb is , dat als ik een bh ga kopen voor mijn dochter dat ik er eentje moet uitzoeken in een grotere maat dan voor mezelf
mijn dochter is vrij fors voor haar leeftijd en ik moet voor haar al een bh kopen van 85c
die is mij te groot , maar je kan heel makkelijk via internet een goede bh uitzoeken

Kaaskopje

Kaaskopje

28-12-2018 om 08:49

Moeder

Maar waarom doe jíj dat dan? Niet meer doen. Dochter meenemen en haar zelf laten passen.

Soofje

Soofje

28-12-2018 om 12:23

Die eerste bh hier

wordt ook een probleem. Dochter heeft een pectus carinatum oftewel een kippenborst (zijn hiervoor al doorgestuurd naar een gespecialiseerd instituut), maar is ook langzaam aan een bh toe. Alleen is de ervaring tot nu toe dat bikinihesjes en topjes niet blijven zitten. Die schuiven naar boven door de vergroeiing aan haar borstbeen. Een bh zal niet veel anders doen, vrees ik.

Hoe zou zoiets op te lossen zijn? Iets laten maken? Nog iets anders? Maar hoe vind ik uit waar we daarvoor moeten zijn?

Alison

Alison

28-12-2018 om 16:21

Kippenborst

De zoon van mijn vriendin had dat ook en is er aan geopereerd. Zware operatie en lang herstel.
Die vriendin maakt toevallig bh's. Ik kan haar eens appen of ze er iets over kan zeggen.

Soofje.

Een body stocking is misschien fijn? Die zal niet zo snel omhoog schieten.

Soofje

Soofje

28-12-2018 om 20:59

Alison

Wij hopen dat ze voor een andere dan een operatieve behandeling in aanmerking komt. Want opereren blijkt idd zwaar. Het andere is ook niet makkelijk volgens mij, maar dochter wil liever dat traject onderzoeken.

Dat van je vriendin vind ik een lief aanbod. Mag ik dat ik gedachten houden.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden