Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Esra

Esra

03-09-2009 om 16:38

Ervaring gezocht....kleuter faalangst onzeker?

Zo toch maar es mijn vraag hier stellen.
Wat kan het zijn waarom mijn dochter stagneert in groepsverband??
Is dit een soort van faalangst, onzekerheid???
Ze heeft voor de zomer even meegedraaid op school en nu na de vak helemaal.
Ze steekt in de kring rustig haar hand op om wat te vertellen ofzo, maar is heel afwachtend naar de juf, kijken waar zij is. (heb gesprek met haar gehad)
Buiten is ze het liefs bij juf in de buurt en zoekt weinig tot geen contact met de kinderen.
Terwijl ze thuis wel erg leuk met meisjes uit haar klas kan spelen, wel graag thuis spelen.
Ook in de buurt zie ik als er meer kinderen die ze niet kent in een speeltoestel hangen zij daar niet aan meegaat doen, zijn de kinderen weg dan durft ze wel.
Wie heeft een idee wat dit zal zijn en wat ik er mee moet of kan doen??
Juf stimuleert haar wel met dingen.
Voor mijn gevoel lijkt het vooral te maken hebben in grote onbekende groepen.
Bedankt alvast Esra.

Alsof je het over m'n zoon hebt / had

heel herkenbaar dus. Lief, zachtaardig jongetje, en vooral dat stuk over als er kinderen op een speeltoestel bezig zijn dat hij dan zelf niet meer wil. en als er geen kinderen zijn dat hij het dan heel leuk vindt!
Het enige wat ik je kan zeggen uit ervaring (zoon is inmiddels ruim 6, net in groep 3 begonnen): het gaat beter na een tijdje. tenminste, bij ons. En dat heeft best een tijd geduurd hoor, maar langzamerhand is hij steeds 'assertiever' geworden in de klas, loopt bij speeltuintjes gewoon naar de glijbaan als daar ook andere kinderen zijn, en 'durft' gewoon meer. Door dingen op school te doen met allerlei andere kinderen heeft 'ie daar het nodige van overgenomen. Hij zal nog steeds geen haantje de voorste zijn, maar laat toch niet zo snel meer over zich heenlopen.
Op school doet de juf er blijkbaar ook wel wat aan lees ik in je verhaal - ik hoop dat het bij jullie ook goed gaat komen, net als bij ons.

Caroro

Esra

Esra

03-09-2009 om 20:22

Dank je.........

voor je snelle reactie!
Goed om te horen dat het met je zoontje beter gaat! Juf gaf dit ook al wel aan hoor zo van het komt goed heeft alleen heel veel tijd nodig. EN dat ze ook echt geen haantje de voorste zal worden.
We zien het wel......toch maar proberen het naast me neer te leggen.
Bedankt nogmaals.

Gr Esra.

Ik reageer hier ook even

Mijn zoon heeft in het begin op school ook alles eens bekeken en afgewacht. Een kind wat zich niet veilig voelt kan ook niet spelen en contacten zoeken. Na een tijdje voelde hij zich veilig en kwam hij beetje bij beetje los. Ze hebben gewoon tijd nodig en de juf vond dit heel normaal, niet ieder kind stapt overal op af.
Hij durfde ook niet op school naar de wc. Ze helpt hem een beetje met wat veiligheid te geven. Zoals een plaats in de kring die hij zelf mag kiezen en hem even mee nemen naar de wc. Zoals je zegt in een speeltuin gaat hij ook weg als er vreemde kindjes komen. Ook durfde hij niet bij kindjes te gaan spelen. Dat hebben we opgelost door dat even met de moeder te bespreken en de eerste keren kwam dat kindje dan bij ons en later ging ik even mee een kopje thee drinken tot hij op gang was en dan ging ik weg. Maar wel alles in zijn tempo als hij echt niet durfde deden we het nog niet. Na uitgelegd te hebben wat de bedoeling was met spelen bij andere kinderen stemde hij ermee in dat ik dan even mee ging en zo maakten we dan een afspraak waar hij wat houvast aan had. Mijn ervaring is geef ze de tijd en af en toe een zetje in de rug.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.