Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Even stoom afblazen

ppffffffff, hier een vierjarige die het niet-luisteren tot een hoge kunst heeft verheven, de he-le dag achter me aanloopt,zichzelf, haar knuffelhond én haar vriendenboekje volkalkt met roze en paarse viltstift, na herhaaldelijk verbieden toch weer met de plantenspuit op de ramen spuit, als ik ff moet plassen 'mama mama mama mama mama' roept, me voor van alles en nog wat claimt, terwijl vaderlief wéér eens overdag ligt te pitten en geen poot uitsteekt in het huis en ook nog durft te vragen wat we eten vanavond.
Sjemig, het lijken de jaren '60 wel hier! Ik zal zo z'n pantoffels en krantje voor hem pakken.
Nou goed, beter op deze manier even kwaad zijn dan dat ik de boel bij elkaar ga krijsen. Vandaag is even echt niet hoe ik mijn leven graag zie. Morgen weer een dag.
Bedankt voor uw aandacht ;-)

Primavera

Primavera

05-06-2011 om 18:12

Relaties?

Hallo CHriss,
Eigenlijk vindt ik wat je over je dochter beschrijft volstrekt normaal voor een 4-jarige. Ik vraag me alleen af of je man nachtdienst heeft gehad of dat hij misschien ziek is, want dat vind ik wel een beetje vreemd. Kan hij niet koken?

Aan de gang zetten?

Man met dochter, en de hond, even een ommetje laten maken? Of zelf even weggaan en kind aan man overlaten?

Jammer dat het vaak echt niet 'spontaan' gaat maar dat je er toch wat regie op moet voeren!:-)

Tja

mannen "zien" de dingen zo anders dan wij vrouwen.
Ik zou in jouw geval dus heel cynisch wel met die pantoffels en krantje aan komen wandelen en dan nog het liefst erbij zeggen: " nog meer gewenst, manlief?"
Af en toe zet ik hem goed op stok en dan helpt het mannetje daar waar het kan..mannen moeten aangespoord worden en doen echt niets zelf hoor (iig in mijn geval)

En kinderen...soms heb je van die dagen dat je voor elke "mama" die ze zeggen een eurootje kon krijgen, dan was ik nu al miljonair:)

Chris35

Chris35

05-06-2011 om 20:19 Topicstarter

Gaat alweer beter

Maar wat kan zo'n dag dan lang duren zeg!
Ik weet ook wel dat kleuters, en mannen, zo zijn, maar het lukt nu eenmaal niet dat altijd te accepteren. Ik kan er gewoon slecht tegen dat ik de pleetjes sta te schrobben en dan een kleuter aan me vraagt of ik kan helpen met een veter, terwijl papa nog geen meter bij haar vandaan was. Zat waarschijnlijk weer eens vastgegroeid aan zijn telefoon en mama's kunnen nu eenmaal alles tegelijk en ook nog eens beter ;-)
Ik vrees dat ik altijd tegen beter weten in zal hopen dat mannen eens door vrouwenogen gaan zien en dan kan ik een duizend keer 'mamamamama' veel beter handlen.
En tot die tijd? Ach, ik pak binnenkort wel weer een dagje sauna voor en met mezelf ;-)

Sascha2

Sascha2

05-06-2011 om 20:42

Dirigeren

Je moet geen verwachtingen hebben. Als vierjarige achter je aan blijft lopen en je man verroert zich niet, kun je je kind dan niet zijn kant opsturen? Veters strikken? Vraag maar aan papa, zoiets? Verwachtingen/hoop hebben zal je niet baten, de regie in handen nemen en delegeren wel. Sterkte want dit soort dagen zijn echt niet leuk he?

Vraag maar aan papa

inderdaad zet ik regelmatig het 'vraag maar aan Papa'in.
hier overigens een partner die in het weekend erg laat naar bed gaat, en dan overdag op de bank ik slaap valt. Lekker is dat.

O ja, totdat een kind iets doet waar hij een punt van maakt maar mij een zorg zal zijn, dan is-ie ineens wakker.

groeten,

Temet

Asa Torell

Asa Torell

05-06-2011 om 20:59

Wel gescheiden houden

Bij mij kan het erin sluipen dat ik me 5x meer aan kind erger als ik eigenlijk boos ben op man. Ik probeer dat soort achterliggende zaken te achterhalen bij mezelf, zodat kind niet onterecht de dupe wordt van het geheel.

Massi Nissa

Massi Nissa

05-06-2011 om 21:22

Ja, asa!

Oeh, ik ril van de herkenning. Ik kan ook zo uitvallen tegen dochter (niet toevallig ook een kleuter) en me dan wat later realiseren dat ik eigenlijk veel bozer ben op mijn echtgenoot. Die dan (o man wat een herkenning hier, Temet) chagrijnig is omdat hij tot half twee 's nachts een voetbalwedstrijd plus nabeschouwing moest volgen via internet (ander werelddeel). Grrrr.
Ik had ook geen beste dag vandaag en het was ook zo naar, drukkend warm. En zoon van elf weken deed niets dan dreinen, dochter vond haar draai ook al niet ("Ik verveel me zo"), ooooo ik wil dan eigenlijk alleen nog maar op het balkon gaan staan en de longen uit mijn lijf krijsen. Maar dan komen de mannen met de witte jassen en zo vreselijk is het ook weer niet. En morgen is er weer een dag, haha.
Ik ben trouwens zelf maar een enorm eind gaan wandelen met zoon in de wagen en dochter op de step. Puur voor de troost hebben we een enorm vanille-roomijsje gegeten (nou ja, zoon wat later via de bv) en toen we thuiskwamen, stond de pet van man ook anders en was hij aan het koken geslagen. Gelukkig maar.
O, en zoon slaapt nu! Eindelijk. Hallelujah.
Arme Chris, gelukkig gaat het bij jou ook alweer wat beter. "Vraag maar aan papa" ligt me trouwens normaliter op de lippen bestorven, zeker sinds ik de helft van de tijd dikkie dik aan de borst heb, maar juist als hij in een slecht humeur is, vind ik het zielig om dochter op hem af te sturen. Ze wil dan zelf ook niet.
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

05-06-2011 om 22:08

Wel een leuke (ot)

Ik liep dus met dochter (en baby in wandelwagen) in de stad vanmiddag. Ergens werd de volledige stoep versperd door een groepje zwaar opgemaakte meisjes. Ze stonden te roken en leverden commentaar op alles en iedereen, waarbij elke opmerking steevast werd gevolgd door luidkeels gehinnik. Ik manoeuvreerde zoon in de babywagen via de straat langs het groepje meiden. Toen we weer aan de andere kant van het groepje op de stoep stonden, riep dochter keihard: "Mama! Zijn die meisjes lelijke stiefzusjes?".
Groetjes
Massi

dc

dc

06-06-2011 om 00:22

Eten vanavond

Het is nu een beetje laat, maar voor volgend weekend zou ik zeggen "dat weet ik niet, je weet toch nog wel dat ik vanavond met vriendinnen eet?" en je spullen pakken en gaan, zo rond een uur of 2 ofzo :-)

dc

dc

06-06-2011 om 00:28

Maar hé!

Ik vind het wel een beetje gemeen om gelijk weer alle mannen gelijk te trekken. Ik heb vanmiddag 3 uur lang platgelegen met dochter, terwijl mijn man eerst anderhalf uur lang heeft gevoetbald met de jongens, ze in bad heeft gedaan, en toen heeft gekookt. En zijn wallen zijn ook geen pretjes hoor (jonge baby in huis en veel werk).

En soms ligt hij het weekend 3 uur lang op bed. We zijn een team en proberen degene die het op dat moment nodig heeft het meest te ontzien. Ik zou dat dus even met man bespreken als ik jou was.

annootje

annootje

06-06-2011 om 08:33

Als weer zo ver is bij ons als wat jij Chris beschrijft weet ik dat het tijd word om achterover te leunen. Man heeft afgelopen weekenden beide dagen mogen (en kunnen) uitslapen. Dat had hij ook nodig. Maar het resultaat is altijd hetzelfde: komt niet meer opgang. En gaat laat naar bed. De bekende cirkel: veel computer, krant, televisie. Ruimt niet(s) meer op, heeft commentaar, doet niets met de kinderen. En ik bekaf, haha! Hij is in een paar weken vergeten hoe zwaar het kan zijn als je rotzooi van een ander constant moet opruimen, de ganse dag aan het roer staat. Dan volgen een paar dagen waarin ik flink gas terugneem. Het beroep wordt dan automatisch op hem gedaan. En dan komen de complimenten terug en er komt meer begrip. We zijn opgehouden om over de afstemming te praten. Dat lukt hem al helemaal niet. Dus ik doe het zonder woorden.
Dus een team?? Hij heeft of alle verantwoordelijkheid of geen. Hij kan daarin niet afstemmen en niet schalen. Dit is de enige oplossing die ik gevonden heb die voor mij af en toe werkt.

Valkyre

Valkyre

06-06-2011 om 10:59

Ik begrijp het helemaal!

Chris, soms baal ik er ook zo van dat ik alles moet aanslingeren! Manlief is echt niet te beroerd om wat te doen in huis, maar dan alleen als ik het vraag. Soms word ik er even dol van dat ik alles moet vragen - het is toch ook zijn huis? Gelukkig kookt hij wel vaak (50% ongeveer) en is hij een betrokken vader. Ik zeg ook tig keer per dag "ik ben even bezig lieverd, vraag het maar aan pappa." En inderdaad, tijd voor mezelf nemen. Als ik 's avonds repetities heb ga ik af en toe al voor het eten weg - even rustig met vriendinnen kletsen, heerlijk!

Sterkte ermee... Soms heb je gewoon van die dagen... Bleeeeeechchch :-D

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

06-06-2011 om 11:01

Ben afgelopen weekend alleen naar een bruiloft in Engeland geweest (man moest werken, kind bij oma). Twee nachten alleen in een hotel, en twee dagen me alleen om mezelf bekommerd, heeeeeerlijk!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.