Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Janeway

Janeway

09-08-2009 om 22:52

Experimenteren

Janedochter is in de experimentele fase, laatst kwam ze onder de douche vandaan nog even beneden zitten, heeft ze zich helemaal opgemaakt... Vandaag zegt ze, mam zie je niks aan mijn benen.. Ik kijken, zeg muggebulten? Nee zegt ze er is iets niet meer, ik kijk en kijk en ze zegt ik heb mijn haren er af gehaald.... aarrrrgggg ze heeft mijn scheermes gepakt en idd haar benen geschoren. Okee ze heeft een vachtje maar blond en lieve zachte haartjes.. Wat moet ik hier nu mee, heb gezegd dat ik toch vind dat ze dat nog maar niet moet doen.. Maar goed het is nu ook al gebeurd.. En het is nog maar zo'n meisje, nog niks puberaals aan te zien..
Ik denk dat ik ernstig bij moet stellen geloof ik..Maar goed wat moet ik met die experimenten, ik kan moeilijk bij haar blijven zitten wachten tot ze klaar is met douchen, ze heeft namelijk wel meer fratsen gehad.. Ze heeft adhd en het zou zomaar ook een heel impulsieve actie kunnen zijn geweest..

Balletmama76

Balletmama76

10-08-2009 om 10:59

Hoe oud is zij?

Mijn dochtertje is net 9 geworden en begint nu ook met dat soort experimenten. Pubertijd komt er duidelijk aan.
Zij zit ook oogschaduw te probieren en dat soort dingen.

Nickelodeon en Jetix zijn zo interessant niet meer, nu is het TMF. En kwa uiterlijk verandert zij ook, krijgt al borstjes en wil geen hemden meer aan, alleen nog maar BHs in de kleinste maat (bij Zeeman hadden ze heel schattige "My first bra"-setjes).

Ik zal je dochter vooral vragen, waarom zij het gedaan heeft. Zij kan i.d.d. gewoon een gekke bui gehad hebben, maar het kan ook betekenen, dat de pubertijd eraan komt.

Puck2

Puck2

10-08-2009 om 11:29

Of gewoon mamma nadoen

Hier een dochter van 7 die nog echt niet aan het puberen is maar ook benen wil scheren, regelmatig mijn make-up tas induikt en geen hemden maar ook iets wat op bh's lijkt aan wil. Gewoon omdat mamma dat ook doet en zij het leuk vind om dat dan ook te doen. Van mij mag ze soms voor een feestje wel wat make-up van mij op, maar niet gewoon naar school e.d. En setjes met een kort topje ipv een hempje heb ik verder ook geen moeite mee.

Tango

Tango

10-08-2009 om 15:54

Hier

Begon Tangodochter laatst ook al over beenharen dat ze die maar lelijk vindt etc. En dat met 8 jaar al. Lees dus terug dat het vaker gebeurt. Ik zei nog gekscherend tegen haar dat ze ze met 12 jaar wel mag gaan scheren. Ben benieuwd of ze zo lang kan wachten.
Borsten krijgen wil ze helemaal nog niet, lijkt haar niet. Ik schrik dan al dat het dus al kan gebeuren als je pas 9 bent. Vind ik zo vroeg. Het lijkt wel of kinderen steeds jonger in de puberteit komen.
Deodorant gebruikt Tangodochter trouwens wel af en toe omdat ze dat interessant vindt en omdat ze ook al wel een beetje gaat ruiken.

Balletmama76

Balletmama76

10-08-2009 om 17:20

Tango

...ik heb wel eens gehoord, dat zuiderse meisjes vroeger beginnen te puberen. Dochterlief is natuurlijk half kroatisch en ook nog best donker kwa huidkleur, dus zal kunnen, dat het hiermee te maken heeft?

Ik weet het niet, maar als ik me goed herinner, was ik 11 toen ik al volgroeide borsten had of 12. Bijna 13 bij de 1ste menstruatie.

Ik zie wel, dat meiden in groep 5/6 soms al best volwassen eruitzien. En als ze een jaar of 12 zijn, zien ze vaak ook eruit als 15/16.

Balletmama76

Balletmama76

10-08-2009 om 18:20

Nog niet helemaal volgroeid

...maar het was toch al duidelijk zichtbaar en ik moest ook al een BH dragen. Dat bedoelde ik, het was dus meer dan maar n heuveltje...;-)

Balletmama76

Balletmama76

11-08-2009 om 19:58

Morgen gaat bij ons een era voorbij...:-(

De era van dochterlief met haar tot op haar kont. Zij wil het laten afknippen tot op schouderlengte.

Zij heeft heel dik prachtig haar met een beetje slag erin
Natuurlijk weet ik, dat het dan veel makkelijker te verzorgen vallt, bij het balletknotje hebben wij dan ook nog maar 20 speltjes nodig inplaats van 150 - maar toch...:-( Mijn meissie wordt dus echt volwassener, tot een half jaar geleden wilde zij het niet.

Maar dan op eens, 3 weken geleden, begon zij er voor het eerst over - ik zei tegen haar, dat ze toch nog ff erover moest naadenken, zo'n besluit doe je niet zomaar spontaan. Maar i.d.d., zij wil het echt dus...morgen om half 5 is het zover...

SusanV

SusanV

12-08-2009 om 07:46

Stichting haar wens

Ik las je berichtje, misschien wil je dochter haar mooie haar wel doneren aan de stichting haarwens.
Kijk hier http://www.haarwensen.nl/ en dan bij doneren.
Het moet 25 cm lang zijn en t liefst in een vlecht.
Zo kan ze andere kinderen die bijv door chemo hun haar zijn kwijt geraakt, helpen aan een mooie bos haar (pruik)

Succes vanmiddag, het is een hele mijlpaal !

Balletmama76

Balletmama76

12-08-2009 om 10:15

Bij stichting haar-wens...

...had ik al op de website gekeken, want dat vond ik ook een hele leuke idee. Helaas brengen wij het maar op 20cm en de punten van het haar zijn nogal droog...:-(

Anders hadden we het graag gedaan!

Tirza G.

Tirza G.

12-08-2009 om 11:22

Dat

willen ze vaak ook wel graag hebben, Balletmama76. Ik zou er een mailtje aan wagen.

Tirza

Janeway

Janeway

12-08-2009 om 11:55

Leeftijd

Van dochter is 10 en een half, dus bijna 11 vindt ze zelf ;) Het is iig niet dat ze mamma na doet, die fase heeft ze gehad. Verder is het nog een klein smal grietje, nog geen puber kenmerken niks.. Nog een vraag dan maar vinden jullie het ok dat een meisje van 10 bijna 11 haar benen scheert.. Ik weet echt niet wat ik daarvan moet vinden.. Ze heeft best wel haar op haar onderbenen maar pffftt nu al scheren.. En make up ook zoiets, ik was daar nog niet eens mee bezig toen ik 11 was. Iig vind ik het niet nodig dat ze er mee naar school gaat, met een feestje misschien wel..

Vic

Vic

12-08-2009 om 12:01

Het gaat snel

Mijn 10-jarige was een jaar geleden ook nog helemaal een meisje. Tegenwoordig loopt ze in het weekend met lipgloss en een enorme zonnebril ;-) Volgens mij heeft ze geen haar op haar benen, maar het zou me niets verbazen als die toch ineens geschoren moeten worden.

Tineke

Tineke

12-08-2009 om 12:25

Experimenteren

Ach, je kunt er natuurlijk veel op tegen hebben, maar ik zie het toch vooral iets als "beetje met jezelf spelen", en gewoon ontdekken wat je nog meer kunt doen met je lichaam ipv alleen functioneel wassen.
Natuurlijk grenzen stellen, maar vooral ook tegemoet komen, koop bijv. lekkere verzorgingsproducten met haar.

Balletmama76

Balletmama76

12-08-2009 om 14:29

Janeway...

Zij is bijna 11, dus ook al kan je van buiten nog niks zien aan haar, zal het best kunnen, dat haar hormonen al aan het omstellen zijn.
Meisjes komen tegenwordig toch wat vroeger in de puberteit, ik ken ook wat meisjes, die met 10 al voor het eerst hun menstruatie hadden.

Bij benen scheren zie ik geen echt probleem - leg haar wel uit, dat zij altijd schone scheermesjes moet gebruiken, anders kan zij ontstekingen krijgen. Maar als zij zich lekkerder voelt als haar benen geschoren zijn, waarom niet?

Met make-up zal ik echter op deze leeftijd ook nog zuinig zijn. Bij feestjes misschien een beetje lipgloss en mascara, maar voor school zal ik het nog niet toestaan.

En wat dochterlief's haar aangaat: Ik laat het in elk geval als vlecht afknippen en stuur dan vanavond een mailtje aan Stichting Haarwensen en vraag, of ze er iets mee kunnen.

Balletmama76

Balletmama76

12-08-2009 om 14:35

Vic

Mijn meisje ook! Toen ze laatst bij het strandwinkeltje zo'n reuze-zonnenbril in haar maat vond, deed zij alsof zij de heilige graal gevonden had...;-)

Ik zelfst vind ze ook wel leuk, maar ik zie ermee eruit als een te groot gegroeit insect...:-D

Scheren

hoi Janeway,

ik kan me voorstellen dat je het erg vroeg vindt, om met 10 al benen te gaan scheren. Vind ik eigenlijk ook, maar ik vraag me af hoe je het beste hier op kunt reageren. Zou je het echt tegen kunnen houden, als zij het zelf echt niet mooi vindt al die haren op haar benen? heb je het al met haar er over gehad?
Make up dat zou ik idd tegenhouden, tot maximaal wat lipgloss als ze naar een feestje gaat.

Mijn dochter is 7, gaat na de vakantie naar groep 5. Ze was altijd een meisje met wijde rokjes, (jottum)jurken, glitter enzovoort. Sinds ze 2,5 jaar was wilde ze echt geen broeken aan. Ik had al lang verwacht dat ze eens de overstap zou maken naar stoer en broeken, maar nee hoor het bleef altijd lief-meisjes-achtig.

Tot twee weken geleden ze opeens een skinny-spijkerbroek wilde net als een vriendinnetje want dat zit zo lekker... en toen ook in een winkel 'supergave' kleding zag: een paars/zwarte tuniek met een zwarte strakke broek er onder. Gister nog een donkerblauw/grijs recht jurkje gekocht want die vond ze ook zo 'cool'. tsja... in plaats van een meisje heb ik in een keer een stoere meid. wat een verschil!! Zij was er blijkbaar aan toe, ik wachtte er op maar het is nu toch wel even heel erg wennen (maar wel leuk!).

Groetjes
Gruffalo

Balletmama76

Balletmama76

13-08-2009 om 09:36

Gruffalo en haarwensen...

Komt mij zo bekend voor! Totdat zij 6 was, droeg dochterlief veel van het amerikaanse merk Gymboree - schattige outfitjes en jurkjes met bijpassende grote haarstrikjes, echt lief.

Van een dag op de andere ging zij overschakelen op "stoer".

Trouwens is zij erg blij met haar kapsel en terwijl manlief wel ff moest slikken, heeft ie geen hartaanval gehad...:-D
Het is zelfst nog korter dan zij oorsprongelijk geplannt had, net tot op haar schouders - en het staarte gaat vandaag op de bus voor "Haarwensen" - ze kunnen er iets mee!

Tineke

Tineke

13-08-2009 om 09:41

Geïnspireerd

Dochters willen nu ook gaan doneren voor Haarwens, alleen nog ff laten groeien, over een maand of acht hopen zij ook een mooie vlecht te kunnen doneren!

Carmen

Carmen

13-08-2009 om 16:21

Haardonatie

www.haardonatie.nl
Vanaf tien centimeter!

Pris

Pris

17-08-2009 om 19:41

Hier ook

Pfff..hier ook een puber al.. Mijn dochter is in mei 11 geworden en al een jaar ongesteld ook. Zomer 2008 voor het eerst..BH maat 75B momenteel, okselhaar, schaamhaar..kortom the whole package...Inderdaad ook een "halfbloedje"...volgens de huisarts zijn die idd erg vroeg met de ontwikkeling
En het gedrag daarmee ook...
Ik vind het heel moeilijk. Vind haar nog zo jong..
Alleen nog skinny jeans met gympen..een jurkje op vakantie (zelfs niet van H&M!!) ECHT niet aan willen want zo niet cool..TMF ipv tekenfilms..Bij oma logeren is zoooooo saai...Pfff..ik moet er allemaal erg aan wennen.. het gaat mij allemaal veel te hard..

Fly

Fly

24-08-2009 om 20:42

Hier ook een vroege puber

Ja de oudste is bij ons ook sinds haar 10de echt aan het puberen en ook een halve Portugese aanleg (maar ze ziet er echt zuidelijk uit). Op haar 8e kreeg ze al een begin van borstjes. En inderdaad de haren vindt ze plotseling heel erg en dat moet allemaal weg. Ze heeft dus al een paar keer ontharingscreme gebruikt. Verder wil ze het allemaal niet en ze vindt het vreeeeeselijk!(kan me daar ook iets bij voorstellen als je bijna de enige bent in de klas). Ze vindt bh's vreselijk om te dragen en zit er heel erg mee wat ze aan moe tdoen zodat er niks zichtbaar is van bh's , borsjes e.d.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.