Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Feestje dochter, net nieuwe school

Degenen die de rubriek Ouders & School lezen, weten wellicht dat dochter na de meivakantie na veel drama naar een nieuwe school gaat. We vertrouwen erop dat ze het daar erg naar haar zin gaat hebben. Over een paar weken is dochter jarig, ze wordt 11 jaar. Natuurlijk wil ze een feestje geven, waarop ze ook nieuwe vriendinnen wil uitnodigen. Ze maakt zich alleen een beetje zorgen of wat op de oude school hip was, dat ook op de nieuwe school zal zijn. Bovendien wil ze ook nog drie meisjes van de oude school uitnodigen, dus het is een beetje gemengd.
Heeft iemand een goed idee voor een niet al te duur feestje? Een disco? Naar de film? Ik ben een beetje opportunistisch: ik wil graag zoveel mogelijk nieuwe kinderen uitnodigen, zodat dochter snel haar draai vindt. Of kan ik het beter kleiner houden? Dilemma's...

Misschien...

iets bij staatsbosbeheer? Daar organiseren ze ook kinderfeestjes en het is niet te duur. Ik heb zelf geen ervaring met kinderfeestjes, wel met het lopen van het kabouterpad in Nunspeet. Dat is voor kleintjes, maar ze organiseren ook boswachters-feestjes voor oudere kinderen. Als je op de website van staatsbosbeheer kijkt dan vind je daar vast wel informatie. Met de trein er naartoe is helemaal top!

Even zo...

Even zo...

04-05-2009 om 16:52

Wij gaan...

Wij gaan binnenkort ook verhuizen naar een nieuwe school. De oudste (erg populair in zijn huidige klas, ondanks dat hij een beetje onzeker is) is in de zomervakantie jarig. Hij geeft zijn feestje voor de zomervakantie, maar ik overweeg om hem ook na de zomervakantie 'iets' van een feestje te laten geven. Of na een paar weken een paar kinderen uit te nodigen om lekker te komen zwemmen. Ik zou het sneu vinden als hij bijna nergens wordt uitgenodigd op een feestje (na twee jaar bij elk jongentje uit zijn klas uitgenodigd te zijn) omdat ze ook (nog) niet bij hem op het feestje zijn geweest.
Zeker gezien de situatie van je dochter zou ik even net iets meer uitpakken dan anders. Dus zeker wat 'nieuwe' vriendinnetjes uitnodigen, ook al is de vriendschap nog maar pril. Zij heeft wel behoefte aan een lekkere start, toch? En een leuk feestje hoeft toch niet direct veel duurder te zijn (staat ook een beetje wanhopig). Ik vond toen gourmetten met de vriendinnen erg leuk.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

04-05-2009 om 17:22 Topicstarter

Pelle

Ja, goed plan. Ze ziet ze woensdag na de vakantie weer. Verder vind ik de andere tips ook nuttig. Het moet ook niet zo zijn dat het lijkt of ze alleen maar gaat doen wat die andere meiden hip vinden. Volgens mij maak ik me drukker dan dochter ;-)

Niet te krampachtig

Hoi Stoepkrijt,
Ik weet niet hoe oud je dochter is (sorry vorig draadje gemist), maar ik zou voorzichtig zijn met perse zoveel mogelijk kinderen van de nieuwe school te willen uitnodigen: dat kan krampachtig overkomen. Ik zou afwachten hoeveel kinderen ze echt de moeite waard vindt om uit te nodigen als ze in de nieuwe klas zit. Is dat dit jaar nog niet zoveel? Prima toch?

anne

anne

05-05-2009 om 16:32

Juist wel zo veel mogelijk

Onze dochter (groep 5) is ook van school gewisselt en ik heb deze kans aangegrepen om een feestje te geven voor alle meisjes in de klas. Heel simpel feestje, van 16 uur tot 19 uur op zaterdag. Kadootjes, rondje huis, lekker spelen, gourmetten (met pannenkoekjes en worstjes en stokbrood met kruidenboter) en dan een filmpje.

Alle meisjes waren er en ze hadden als gezamelijk kado een vriendenboekje gekocht waar alle namen van de nieuwe meisjes al in stonden. Het werd ook erg goed ontvangen bij de ouders en het gaf ons de kans even te kijken bij wie ze in de klas zit.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

05-05-2009 om 18:12 Topicstarter

Ook leuk idee!

Een gourmetfeestje vind ik ook een heel goed idee! Het huis is niet zo groot, maar met een beetje mazzel is het mooi weer en zetten we een paar tuintafels aan elkaar met gourmetstellen erop. Later een bezem erdoor en klaar. Jongens zijn toch stom (volgens dochter) dus alleen meisjes is best leuk. Zal je net zien dat De Ware (hahaha) ineens toch in die klas blijkt te zitten.

Leuk inderdaad gourmetten

en dan is het ook niet zo'n ramp dat nieuw met oud samen moet en je kant 2 gourmetstellen doen en dan meer kinderen uitnodigen. Gezellig lijkt mij dat, mooi de tafel aankleden met wijnglazen voor de drankjes, de servetten mooi vouwen etc. Eventueel daarna nog een filmpje en klaar.

Sjillie

Sjillie

08-05-2009 om 18:59

Gourmetten

is inderdaad ideaal, gaan wij woensdag met zoon (voor 7e verjardag) doen, hij heeft ook een héél verschillende samenstelling van kinderen uitgenodigd.

Gr Sjillie

Misschien beetje suffe vraag....

denk er over om voor oudste zoon ook een feestje met gourmetten te geven. Nu vraag ik me echter af, wat zetten jullie allemaal op tafel voor de kleine eters. Het gaat om kinderen van acht jaar.
Zelf gourmetten wij eigenlijk nooit. Ik vind er zelf geen biet aan namelijk. Laten jullie ze gourmetten in die kleine pannetjes of rechtstreeks op de plaat?

Ik ben benieuwd...

groetjes van Purk

69er

69er

08-05-2009 om 23:28

Laat maar knoeien.....

maar zet wel dingen op tafel die snel gaar zijn. Mijn ervaring is dat ze weinig geduld hebben om te wachten tot het verantwoord is om te eten! ( met name jongens). Mijn dochter vond het leuk om SJIEK met wijnglazen incl. wijnflessen gevuld met druiven sap en wat "champagne" er bij te hebben.
69er

En als je toch iets met die pannetjes wilt

Maak dan pannekoekbeslag en doe het in een spuitfles. Kun je vlees/worstjes/groente/enz op de bakplaat bakken en pannekoekjes in zo'n pannetje.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

11-05-2009 om 16:19 Topicstarter

Leuk!

Ik geloof dat we er zo wel uitkomen!
Dochter is vandaag begonnen op de nieuwe school en heeft nu al drie speelafspraken staan. Ze had het supergezellig gehad en zit in een heel leuk groepje. Ik had eindelijk weer een ontspannen en lachende dochter na school!

Fijn

ik was al benieuwd wanneer ze zou beginnen. Hier zijn ze namelijk vorige week donderdag al weer begonnen.

Heerlijk dat de eerste dag zo fijn is verlopen.

groetjes van Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.