Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Peetje

Peetje

11-06-2009 om 12:30

Gouden eeuw - uitje

Hallo,

Misschien een wat onduidelijke titel, maar goed... Waar gaat het om: zoon (groep 5) is op school bezig met het thema "Gouden Eeuw". En nu leek het me leuk om daar dit weekend een uitje aan te verbinden. Heeft iemand hier een suggestie van wat leuk kan zijn? Het Rijksmuseum in Amsterdam, de Bataviawerf in Lelystad of gewoon hier (Utrecht) naar t VVV voor een stadswandeling?

groetjes,
Peetje

Delft of den haag

Voor de gouden eeuw zou ik denk ik naar het Mauritshuis in Den Haag gaan. Daar heb je de "groten" bij elkaar. Een goede sfeer van een gouden-eeuw stad is ook Delft. Je kunt daar het museum bezoeken (ben even de naam kwijt) of gewoon een stadswandeling opvragen bij het VVV.
Utrecht is volgens mij meer geschikt als middeleeuwen-project. Ik weet niet of je daar echt veel leuke plekjes hebt waar je iets proeft van de gouden eeuw, maar je zou het altijd kunnen navragen natuurlijk bij het vvv.
[email protected]

amk

amk

12-06-2009 om 08:56

Prinsenhof

idd Delft, compact en veel te zien en te doen voor kinderen. Het Prinsenhof heeft een speciale kinderroute en die is heel populair en samen met de basisscholen in de stad ontwikkeld.

En als je er dan toch bent pannenkoeken eten in het stadskoffyhuis, niet te verwarren met het stadspannenkoekenhuis er vlak naast (veel minder lekker en gezellig)

Peetje

Peetje

12-06-2009 om 10:54

Dank jullie wel!

Hai [email protected] en AMK,

Bedankt voor jullie reakties. Mijn plan is om naar Delft te gaan, het klinkt heel leuk wat jullie vertellen! En ik kan me niet herinneren wanneer ik er zelf voor het laatst ben geweest, dus dat vind ik extra leuk om een "nieuwe" stad te ontdekken.

nogmaals bedankt,
groeten,
Peetje

Monique D*

Monique D*

16-06-2009 om 21:36

Nieuwe kerk delft

Nog een toevoeging over het onderwerp Delft: misschien kan je de Nieuwe Kerk in Delft bezoeken. Daar ligt in de kelder de koninklijke familie begraven.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.