Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Renata

Renata

11-07-2009 om 19:41

Huilen, zeuren

Hoi,

Ik heb een zoon van bijna 5. De afgelopen maanden huilde hij nogal vaak en snel om van alles. Ik dacht dat het kwam door de vermoeidheid van school. Maar nu is hij al sinds 4 juli vrij van school en het houdt niet op. Ik doe hem al steeds om 7 uur naar bed (af en toe een keer een uitschieter), hij wordt zo rond half 8 wakker. Ik dacht... hij moet even uitrusten. Hij luistert erg slecht, zeurt om van alles. Dan weer honger, dan weer pijn in zijn been, dan weet hij weer niet wat hij moet doen.

Herkent iemand dit of is er een probleem met mijn kind? Vandaag werd ik er echt gek van.

dc

dc

12-07-2009 om 10:03

Tja

dat kunnen wij toch van een afstand niet bepalen? Ik zou hem even door een dokter laten nakijken.

Doet hij het ook als je leuke dingen met hem doet? Zoals naar het zwembad gaan?

Hier hetzelfde

Ik was al aan het zoeken of het misschien een beetje bij de leeftijdsfase hoort ofzo ik herken het heel erg, mijn zoonje is nu 4,5 jaar en heeft het ook. Echt een moeilijke periode. Ik weet dat ze dat wel zeggen zo rond de 3,5 jaar dat ze dan toe zijn aan school en daarom zo zijn maar ja hij is 4,5 en heeft duidelijk nu een moeilijke periode, ik hoop dat het weer snel beter word.

Groetjes
Deborah

Herkenbaar

@ dc: naar de dokter?? beetje rare reactie, maar dat is mijn mening.

@ Renate: Heel herkenbaar. Hier een 5 jarig "draakje". Ik dacht hetzelfde, zal de laatste loodjes voor de vakantie wel zijn, paar dagen goed slapen en uitrusten en dan zal het wel beter gaan. Helaas, dochterlief blijft zo. Wel iets minder als ze uitgerust is. Haar vriendinnetjes van dezelfde leeftijd zijn net zo dus zal de leeftijd wel zijn. Hopen maar dat deze fase ook weer voorbij gaat.

Succes!

dc

dc

12-07-2009 om 13:43

Ronka

nee, ik vind het niet raar. Als mijn zoontje een tijdlang zeurderig doet, dan wil ik eerst uitsluiten dat hij niet een lichamelijk probleem heeft. Ik heb aardig wat keren meegemaakt dat hij niet te harden was, en hij een dubbele oorontsteking bleek te hebben bijvoorbeeld.

Het kan gewoon een hoop onnodige stres voorkomen.

Mathilde

Mathilde

13-07-2009 om 14:49

Dat klopt wel

Als mijn kinderen dit gedrag vertonen, hebben ze inderdaad vaak oorontsteking (of iets anders onder de leden). Vraag ik of ze oorpijn hebben, nee hoor hoe kom je erbij. En maar overal om huilen, zeuren, klagen, driftig worden etc. Toch maar naar de dokter: ja hoor, oorontsteking. En dan voelde ik me weer schuldig, want na een paar dagen huilen en zeuren is mams ook niet meer bepaald het toonbeeld van geduld :-).
Mathilde

herfst

herfst

14-07-2009 om 13:21

Hier ook hoor - 4,5

Hier ook veel gehuil en gezeur - zonder lichamelijke klachten. Mijns inziens hoort het bij de leeftijd, dat ze nieuwe uitdagingen nodig hebben en het niet altijd zo kunnen krijgen. Bij ons het is aanpassen soms ook moeilijk - hij wil gewoon altijd zijn zin hebben en vermaakt worden op zijn niveau en dat gaat gewoon niet. Na de zomervakantie weer school en dan hopelijk weer wat verbetering. . .

Precies 4 en een half jaar oud hier.
Toch opvallend dat het bij andere berichtjes ook om deze leeftijd gaat.

Herfst

Gisella Hondtong

Gisella Hondtong

19-07-2009 om 19:03

Doordrammertje

Hoi,

Tja het is voor een buitenstaander altijd moeilijk om te vertellen wat er aan de hand is, maar wat jij vertelt is zo raar nog niet.Ik heb een dochtertje van 6 jaar een enorme stuiterbal en kan zich niet concentreren op bepaalde dingen.Luisteren staat al helemaal niet in haar woordenboekje en het gaat de hele dag zo, mam mag ik een appel, mam mag ik een snoepje, mam mag ik drinken en als ze dat allemaal heeft gehad gaan we verder met ik mag nooit wat van jou of alleen maar luisteren als het naar haar bekkie staat.
Het is de ene dag erger dan de andere dag, maar ik wordt er vaak moedeloos van.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.