Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Ja! ben ik weer met kinderfeestjesstress

Het is weer zover.....zoon wordt 7 over een maand en ik ben alweer aan het piekeren. Ik leer dit nooit en heb hierna nóg 2 kinderen te gaan......*zucht*.
Oké. De limbo, is dat leuk? Ik vind het zelf lollig, maar herinner me het m.n. van met drank overgoten studentenfeestjes. Is het ook leuk voor kinderen van 7?
En als ik dan T-shirts ga (laten) versieren (ik druk een dino af en ze mogen met textielstiften en -verf hun gang gaan) en ik doe wat spelletjes, cadeautje uitpakken en cakejes versieren, is er dan voldoende activiteit?
Om logistieke redenen is een echte buitenhuisactie (speurtoch oid) moeilijk. Die limbo wil ik bij lekker weer (en jullie toestemming ;-)) wel buiten doen.
En laatste vraag: er is ws. één meisje bij, van wie ik weet dat ze niet zo van dino's houdt. Zal ik voor haar een andere afbeelding op een T-shirt printen? En wat dan? Of zal ik gewoon haar moeder ff polsen wat ze leuk vindt?

maan.

maan.

19-04-2010 om 16:22

Tshirts en ballonnen

Wat betreft die t-shirts, hoe ga je die print erop maken? Als je dat met transferpapier doet dan kun je niet meer inkleuren. Waarom niet gewoon lekker laten kliederen op die shirts zonder print?

Misschien is het leuk om ze ballonnen te laten knallen? Hebben we hier weleens gedaan (met een klein pennetje als kadootje erin.. snoep wordt snel plakkerig) en was een groot succes (alleen zusje vond het niet leuk).

Misschien heb je ook wat aan deze site www.vanharte.nl voor nog wat tips.

May

May

19-04-2010 om 20:09

Limbo was hier een groot succes

Juist de Limbo was hier op het laatste kinderfeestje een groot succes, ik zou 'm dus niet te snel 'afschieten'. En daarnaast een stopdans plannen, da's ook erg leuk. Wie er het laatste stil staat als de muziek stopt, is af... En voor de dino-insteek, de geef-de-dino-door-dans. Wie onder het dansen de (plastic) dino krijgt, moet er een rondje mee draaien en mag 'm dan doorgeven. Wie de dino in zijn handen heeft als de muziek stopt, is af..

Asa Torell

Asa Torell

19-04-2010 om 21:27

Hier net gehad

Voor zoon die zes werd. Veel spelletjes, waaronder een door mij in elkaar gedraaide renjerotquiz met foto's op de computer en vragen daarbij. Dat vonden ze heel leuk, en ikzelf ook (om te maken). Ook de gewone spelletjes zoals snoephappen, of raden welk voorwerp weggehaald is uit een schaal, gingen goed. Qua knutselen had ik het me dit keer heel makkelijk gemaakt met gewoon kleurplaten. Dat bleek een groot succes, de tv hoefde zelfs bijna niet meer aan op het eind.
Het buitengedeelte was minder geslaagd want er waren wat weglopers bij. Dus dat zou ik gewoon proberen maar wel met backup voor als je na 10 minuten weer naar binnen wilt ;-). Enfin je hebt natuurlijk toch al een plan B voor slecht weer.
Ik was overigens nauwelijks zenuwachtig dit keer, zoon heeft zelf inmiddels al aardig wat feestjes bij anderen gehad die ongeveer vergelijkbaar waren dus ik weet dat die kinderen dat leuk genoeg vinden.

Vriendin

heeft laatst een speeltuintje afgehuurd voor een appel en een ei. De spelletjes hadden ze geen oog voor en ze hebben allemaal gewoon een paar uur vrolijk gespeeld.

Heerlijk ga ik ook een keer doen als mijn jongste een feestje geeft, gewoon de plaatselijke speeltuin afhuren en klaar.

madelief

madelief

19-04-2010 om 22:22

Thema

Ik werk op een feestje altijd met en bepaald thema waar ik alles aan ophang. Mijn dochter heeft ooit een Mega mindy feestje gehad, eerst een dvd gekeken, daarover een soort speurtocht met spelletjes gedaan. ( niet helemaal eerlijk want ik heb het op mijn werk gedaan en ik werk op een school) dus alle spelletjes hadden iets met Megamindy of met die aflevering te maken. Daarna hebben we fotolijstjes met Mega Mindy gemaakt van lege cd's. Vervogens een spelletje dat ze ballonen kapot moesten prikken waar weer geld inzat ( gekopieerd), dit geld konden ze weer besteden in de Zelf gemaakte snoepwinkel. Het jaar erop heb ik bijna het zelfde partijtje voor zoonlief gedaan maar nu alles omgeooid in het apenthema!
Mijn ervaring is dat ik liever teveel dan te weinig op het programma heb staan. Ik laat liever iets weg dan dat ik tijd over heb waarin ze gaan klooien. Jongens vinden een knutsels maken uit de enceclopedoe ook erg leuk ( nternet). Hierop staan allemaal leuke en leerzame knutselideen!
Ik kijk overigens nooit wat anderen doen hoor, kinderen vinden dit soort feestjes op die leeftijd echt nog heel leuk!

Succes met alles!
groetjes Madeief

Anneque

Anneque

20-04-2010 om 08:02 Topicstarter

Ha!

Fijn weer, jullie input. Ik houd die limbo nog ff in gedachten (heb nu al daaagen dat deuntje in mijn hoofd ;-), als het niet werkt, kap ik er gewoon mee en gaan we door naar 't volgende. Wb spelletjes: de dino-dans lijkt me leuk, ga ik doen. Ik heb nog 2 boeken uit de bieb gehaald, daar vind ik vast wel weer wat in (vorig jaar was trouwens "watje-blazen-over-tafel" onverwachts een enorme hit - heb je uuuuuuren gestoken in het zelf fabriceren van levensechte dino-eieren -voor wie het recept wil: roept u maar-, blijkt het hoogtepunt: watje-blazen LOL).
Asa: ren je rot, dat lijkt me superleuk, ik zie ze ook graag ff goed rennen. Is het veel werk en wat voor soort vragen maakte je dan? Soort OOQ voor 7-jarigen of had je een thema?
Veel dank iedereen voor de tips!

Anneque

Anneque

20-04-2010 om 08:05 Topicstarter

Oja, die t-shirts

Ik heb strijkfolie of hoe heet dat spul, en daarmee kun je een afbeelding op een T-shirt strijken. Daarna kun je hem inkleuren/-verven als 't goed is. Ik denk dat ze toch prepareer (met dino's dus), en een of twee T-shirts blanco houd. Als het meisje echt niet van dino's houdt, kan ze freestylen.

Puck

Puck

20-04-2010 om 08:21

Over strijkfolie kleuren?

Anneque, ik weet niet of het met textielstiften mogelijk is om op strijkfolie te kleuren. Je hebt dan toch een soort laagje op je t-shirt waardoor je stift de stof niet meer bereikt.

Anneque

Anneque

20-04-2010 om 08:47 Topicstarter

O jee

Ik ga dat gauw bekijken, straks heb ik al dat spul voor niks :-( Ik had de tip van een dinosite, maar wie weet heb ik wel 't verkeerde folie.

Clo

Clo

20-04-2010 om 09:24

Bouwvakkersfeest

Ik maak voor een feest altijd een draaiboek waarin ik liever teveel spelletjes heb dan te weinig. Dit jaar (afgelopen zaterdag) voor de zesde verjaardag van zoon, was het een bouwvakkersfeest. Allerlei spelletjes (ja hoor, spijkerpoepen, maar ook bouwhelm doorgeven op muziek, torens bouwen van plastic bekertjes etc) en het knutselen was dit keer zelf iets zagen en timmeren van hout dat wij als resthout gratis hadden opgehaald bij de DHZ. Heb je wel hulp nodig, om de kinderen te helpen en te voorkomen dat ze zich op de vingertjes slaan ;-). Uitsmijter was het versieren van blaaspijpen en het maken van papieren pijltjes en die door de tuin te schieten.
Verder hadden we vorig jaar het Cars-feest, en voor dochter al een elfjesfeest, sprookjesfeest, discofeest en schoonheidssalon.
Leuk bij een themafeest is het maken van uitnodigingen in de stijl en het eten ook op het thema aan te passen.

Haha anneque

.....zoon wordt 7 over een maand en ik ben alweer aan het piekeren. Ik leer dit nooit en heb hierna nóg 2 kinderen te gaan......*zucht*.

Haha! Ik heb net mijn 17e kinderfeestje achter de rug ;-)
Gelukkig is OOL een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een thema-feestje deed het op die leeftijd tot een jaar of 10 helemaal goed hier. Dus ik zou doorborduren op de dino's, en het meisje gewoon laten meedoen. Heb je per ongeluk dino-knuffels? Hier deed een knuffelrace het indertijd heel goed. Bind een touw om een knuffel. Maak het uiteinde vast aan een wc-rol (oid). Doe hetzelfde met nog een knuffel. Leg de knuffels op de grond met de touwen helemaal afgerold. Laat twee kinderen tegen elkaar strijden. Door zo snel mogelijk de wc-rol rond te draaien, wikkelt het touw zich erom heen en komt de knuffel naar je toe. Wie wint de race?
Sowieso is een spelletjescircuit met prijsjes voor iedereen altijd wel leuk. Vooral jongetjes zijn behoorlijk competatief en zijn daar wel voor in, is mijn ervaring. Succes en veel plezier!

T&T

T&T

20-04-2010 om 10:02

Oeps... wat ben ik simpel...

Wat een ideeen hier! Het bouwvakkersfeest van Clo zou hier ook wel een succes zijn denk ik!
Wat hou ik het dan simpel, ik heb nooit zo heel veel nagedacht over feestjes, kinderen hadden er ook niet heel veel behoefte aan, maar vorig jaar toen ze 7 en 8 werden is het er toch van gekomen: HET BOSFEEST! Het stelde geen bal voor, en we deden ook nog twee keer hetzelfde bij allebei de kinderen; taart versieren en eten, liedje zingen, kadootjes uitpakken, in speurtocht naar het bos (is gelukkig vlakbij, jaja, luxe positie) en aldaar schatgraven en picknicken. Alle spelletjes die ik had kunnen verzinnen... ze deden er toch niks mee. De feestvierders speelden tikkertje, verstoppertje, zaten bovenop de hond, hingen in de bomen... na een uurtje of twee waren ze doodmoe en kregen ze thuis nog een ijsje. Soms bedenk je gewoon te veel, het kan ook heel simpel zijn, alle kinderen vonden het feest geweldig. Dochter wordt nu bijna 9, en wil wel weer een bosfeest. Ik ben nu wel aan het denken om iets meer te "organiseren" en de speurtocht wat uitgebreider te maken, en er wat meer opdrachtjes/ spellen in te stoppen. Ik lees mee voor ideeen ;)
groetjes, Tess

Clo

Clo

20-04-2010 om 10:45

Hmmm, een bosfeest

Die zet ik in mijn achterhoofd voor aanstaande september :-)

Jesse_1

Jesse_1

20-04-2010 om 11:14

Morgen hier koekjesfeest

Activiteiten: koekjes maken (met vormpjes), doos versieren om de koekjes in te doen en de koekjes versieren (gedeelte gaat mee, gedeelte verdwijnt gelijk in de maag).
Verder heb ik wat spelletjes in mijn hoofd voor tussendoor. Het hangt van de kinderen af of dat ook nodig is. Soms gaan kinderen vanzelf spelen, maar ik heb ook feestjes meegemaakt dat er kinderen gaan staan wachten: "en wat gaan we nu doen?!" - dus ik zorg dat ik zeker wat voorbereid heb!! (Gebeurde ook bij ons bosfeest trouwens).
Jesse

Moek

Moek

20-04-2010 om 11:33

Ik verveel me

Wat dacht je van "ik verveel me" als de knutselspullen even van tafel geruimd worden en de taart gehaald???

Overigens goeie tips, althans voor de jongere kinderen. Oudste wordt 10 en alles moet "cool" zijn...en ik hou me maar in, voor ik weer ga zeuren van "vroeger waren wij al blij met een stukje taart en ballon".....enz enz.

Puck

Puck

20-04-2010 om 11:53

En voor een rustmomentje

Voor een rustmomentje heb ik altijd een dvd-tje klaarliggen. Valt ook altijd goed in de smaak als ze het spelen zat zijn en er ruzietjes dreigen te ontstaan. En de jongenspartijtjes: ik gaf ze gewoon een bal en ze speelden de hele middag als je ze hun gang liet gaan.
Ook een topper hier: bowlen. w.c.-rollen (lege natuurlijk) beschrijven met diverse punten en dan met een sponsbal oid die dingen opkegelen en de punten bijhouden.

Hugnyt

Hugnyt

20-04-2010 om 14:24

Een mummypak

ook altijd een succes hier, goedkope rollen wc papier en dan in tweetallen om de beurt elkaar inwikkelen in wc papier en voila een mummie. Wel foto's maken natuurlijk!
Groet Hugnyt

T&T

T&T

20-04-2010 om 15:32

Hahaha mummypak...

Net als in die reclame waar pa de verjaardag van zijn zoontje vergeten is ;))) die vind ik wel leuk trouwens.
groetjes, Tess

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2010 om 20:49

Renjerot

Ik vond het niet veel werk: een stuk of 10 plaatjes van dieren (inderdaad, het was met thema) van internet geplukt en bij elk plaatje een vraag (a la: wat eet dit beest?) met drie mogelijke antwoorden.
Ik had meestal twee serieuze antwoorden en 1 onzin-antwoord zodat er wat te lachen viel ;-). Volgens mij had ik het wel iets te makkelijk gemaakt maar ik denk dat ze dat wel fijn vonden, veel 6-jarigen vinden het niet zo makkelijk om fouten te maken (zeker de mijne niet!).

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2010 om 20:50

Fijn draadje trouwens

Ik zie alweer veel leuke tips voorbijkomen! Handig voor volgend jaar, als zoon tenminste niet slaagt in zijn nu al begonnen ik-wil-naar-de-binnenspeeltuin campagne.

angel3

angel3

20-04-2010 om 21:12

Griezelfeest

wij deden vorig jaar voor zoon die 6 werd een griezelfeest. Je kunt daar ook erg leuke dingen mee bedenken. Ik had ook een kist gehuurd met allemaal verkleed en decoratie spul. We deden bijv een 'proef'spel met blinddoek. Dan kregen ze geitedarmen (spagetti) of trollenogen (olijven) of drakensnot (hap smeerkaas). Dat soort dingen. Hilarisch! Verder een soort modeshow in griezelkleding. Een griezelverhaal etc etc.
Als eten afgehakte vingers (knakworsten met ketchup). Je kunt het zo gek niet bedenken :)
Veel plezier met verzinnen

ps die ren je rot ga ik onthouden! geweldig!

Anneque

Anneque

21-04-2010 om 09:27 Topicstarter

Veel tips

Veel tips, heel fijn!
Die renjerot gaat er zeker in, de limbo vind ik zelf gewoon leuk ;-), en verder kies ik nog wat spelletjes uit jullie tips en mijn biebboek. Cadeautjes uitpakken, T-shirts versieren (als het niet lukt met die afdrukken, mogen ze allemáál freestylen), frietjes bakken en klaar zijn we. Hoop ik. Nou ja, vorig jaar ging het prima. En als ik écht tijd overheb, kan ik idd nog ff naar de speeltuin (overkant vd straat).
Silone.....je 17e feestje......wow. Doe je ook dubbele? Doe ik wel met de tractaties, als iets goed beviel bij middelste, doe ik die ook bij oudste. Dat kan met feestjes misschien ook wel....:-)

17? nee...

22 zelfs, als ik goed tel: oudste van 5e t/m 12e is 8, middelste ook, dus 16, jongste van 5e t/m 10e is 6 erbij= 22!
Wat ben ik goehoed ;-)

Hahaha silone,

heb het ook even uitgerekend. Ik sta nu op 18. Waarvan welgeteld 3 buiten de deur, en 15 zelfgeorganiseerde. Phiew. Nog 6 te gaan en ik ben klaar! (3 kinderen * 8 jaar basisschool. ik ga er maar vanuit dat het vanaf de brugklas klaar is met het georganiseerde vermaak...

Moek

Moek

22-04-2010 om 10:59

Verwend

Hier nu zo'n verwende pre-puber: niets is goed genoeg. Ik ben vast van plan te gaan koekhappen, volgens mij vinden ze dat prachtig na alle "coole" feestjes de laatste tijd. Zo niet, jammer...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.