Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

ayla

ayla

07-04-2009 om 12:40

Kan zwemmen, geen diploma wel bandjes?

dochter van vier zit al een tijdje op zwemles, heeft haar 100 meter afstandsbrevet gehaald en zemt in principe zonder bandjes. Over een paar weken mag ze waarschijnlijk op voor A. Nu willen we komend weekend gaan zwemmen, prive dan wel. Wat doen jullie met kindjes die vlak voor diploma zitten, met bandjes of zonder bandjes.

Hmm. hier anders.

In ons 'dorpsbad' kennen de badmeesters en juffen alle lessende kinderen. Kinderen die op les al bandjesloos zwemmen mogen ook als ze 'prive' gaan zwemmen zonder bandjes. Ik was er altijd erg blij mee, met deze benadering.

Ingird

ayla

ayla

07-04-2009 om 13:49

Zal haar niet alleen laten

Ik zal haar nooit alleen laten, want idd wat als een kind van 10 bovenop haar springt, maar ook dan red je je niet met diploma A. Dus ik zal de komende 'jaren' zeker in de buurt blijven.

het is alleen zo raar nu, ze zwemt in zwemles met kleren aan, kan duiken, kan onder water zwemmen etc maar moet buiten de zwemles om wel haar bandjes om. Nou ja hopelijk haalt ze binnenkort haar A en dan hoeft het niet meer

Maylise

Maylise

07-04-2009 om 14:36

Hier mag het wel

Het zwembad waar ik regelmatig komt heeft geen regel met betrekking tot het dragen van bandjes. Wel is er officieel de regel dat kinderen zonder diploma niet alleen (dus zonder begeleiding) in het diepe mogen. Kinderen die echter geen diploma hebben maar al wel goed zwemmen zal vast niet gevraagd worden of ze al een diploma hebben.
Ik zou sowieso een vier jarige (met of zonder diploma) nog niet alleen in het diepe laten.
Toen mijn zoontje zijn diploma nog niet had liet ik hem ook al zonder bandjes zwemmen (ik was er dan bij)om te oefenen en dat ging prima & is ook nooit wat van gezegd. Hij was toen al zes.
Overigens heeft mijn zoon uiteindelijk A en B oude stijl gehaald en die zijn volgens mij sowieso veel minder waard. Alleen door zijn slordige zwemmen en zijn slechte concentratie vermogen vonden we het iets relaxter om hem deze diploma's te laten halen.

Maylise

ayla

ayla

07-04-2009 om 14:52

Nieuwe a

ik sta er ook verbaasd van wat de kinderen tegenwoordig bij hun a diploma al moeten kunnen. Duiken en door een tunnel zwemmen, met kleding aan zwemmen, beginnende borst en rugcrawl. Volgens mij hoefden wij dat vroeger pas bij B of C.

ik vind trouwens ook dat je een kind van 4 niet alleen moet laten in een zwembad, ook niet met diploma. ze zijn nog te klein en te kwetsbaar

Yaron

Yaron

07-04-2009 om 15:07

Zonder

Wij laten de jongens bijna altijd zonder bandjes zwemmen, mag volgens mij niet, maar wij zwemmen altijd één op één, dus man en ik hebben er allebei één onder onze hoede. Bovendien in een overzichtelijk en niet superdruk zwembad. Oudste heeft wel zwemles en mag over een paar maanden afzwemmen, tweede heeft nog geen zwemles. Overigens nog nooit iets over gehoord van de badjuf.

angel3

angel3

08-04-2009 om 09:19

Hier

in het dorpsbad zijn ook de lessende kinderen wel bekend. Zoon is nog niet zo ver maar buurmeisje kreeg een soort groen lint voor haar badpak waaraan badmeester kon zien dat ze zonder bandjes mocht. Verder is het bandjes OF kurkjes. In het dorp hiernaast mogen geen kurkjes. Heel irritant want bij de lessen werd ons aangeraden zsm de bandjes af te leren en verder te gaan met kurkjes. Moest ie daar ineens weer bandjes om, maar ja..

Jesse_1

Jesse_1

08-04-2009 om 10:48

Wat jij wil en wat van het zwembad mag

Bij 'ons' zwembad mag je ook zonder bandjes, er zijn kurkjes, bandjes, plankjes, 'gat' beschikbaar om zelf te oefenen.
Met oudste was ik eens bij een ander zwembad (één op één), hij ging bijna afzwemmen - kon echt al goed zwemmen en ik was het hem bezig met ringen opduiken van de bodem. Mocht niet, want hij had geen diploma! En hoe we dan konden oefenen wist de badjuf ook niet.
Jesse

Rieneke van der Graaf

Rieneke van der Graaf

08-04-2009 om 17:48

Wat wij deden

Bijna 2 jaar geleden inmiddels, de zwemles van dochter stopte in de zomervakantie, maar je kon dan wel zomerzwemlessen nemen daar. We hadden haar voor 2 weken opgegeven, omdat we de week daarna op vakantie gingen. Na die 2e les werden we opgebeld of ze de week erna toch kon komen, want dan zou het uitselecteren voor het afzwemmen zijn, en zij zou zeker mogen afzwemmen, mits ze nog 1 keer kwam. Dat dus gedaan. Het afzwemmen viel in onze vakantie, maar zou een week na onze vakantie weer plaatsvinden, en dan zou ze daar aan mee kunnen doen.
Op vakantie stonden we aan een meertje. Als we gingen zwemmen, mocht ze zonder bandjes. Hadden we immers een week later gegaan, had ze d'r A al wel gehad. Ze mocht van ons ook een keer 'alleen' naar het meertje (mee met een paar kinderen + 2 ouders van iets verderop), maar moest dan van ons wel haar bandjes om. Voor de zekerheid. Toen wij later ook kwamen, mochten de bandjes af. Toen hadden wij de verantwoording etc. immers weer.

Maylise

Maylise

08-04-2009 om 19:52

Verschilt dus per zwembad

Het verschilt dus per zwembad wat het beleid is. Ergens snap ik de regel geen diploma = bandjes wel maar het is natuurlijk wel zuur als je als kind al goed kan zwemmen en dan moet je nog bandjes om.

Mijn zoon die volgens oude stijl a en b heeft gedaan kan technisch echt niet meer dan een kind wat nu net voor het diploma zwemmen van a zit. Overigens zegt dat ook niet alles. Mijn dochter heeft wel volgens de nieuwe stijl a en b gedaan en kan technisch veel beter zwemmen maar toch weet ik zeker dat als ze allebei onverwachts te water zouden raken mijn zoon zich veel beter zou redden. Zijn zwemmen mag er dan niet mooi uitzien maar hij is wel sterker en minder bang dan mijn dochter.

Je kan natuurlijk altijd bij een ander zwembad gaan kijken waar ze je kind niet kennen en dus niet weten of je kind al een diploma heeft.

Maylise

Yaron

Yaron

08-04-2009 om 21:02

Hoe

Hoe kunnen ze in het zwembad weten of je kind een zwemdiploma heeft? Ik snap dat het te zien is als een kind heel goed of juist helemaal niet, maar wat is het verschil tussen net voor of net na het afzwemmen en hoe wordt dat duidelijk gemaakt?

Annet

Annet

08-04-2009 om 23:48

Ze komen het vragen

De badmeester komt dus naar ouder of kind toe en vraagt of kind diploma A heeft. Als het antwoord nee is, dan moeten de bandjes om.
Zoon (met toen diploma a en b) werd er gelijk uitgepikt in een vreemd zwembad. Hij was zo blij vrij te mogen zwemmen en spelen en hangen op grote zus, dat de badmeester kwam vragen of hij wel een diploma had..... Het zwemmen leek namelijk nergens op.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.