Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Kind kan niet tegen kou: hoe help ik hem?

De titel zegt het al: mijn kind niet tegen de kou. Hij is gek op voetballen en kan ook een aardig balletje trappen. Echter zodra hij voetbalt met dit weer komt hij na tien minuten totaal verkleumd van het veld en kan dan niets meer en wil niets meer. Ik weet niet zo goed wat van dit stukje ook mindset is en hoe ik hem kan helpen. Het belemmert hem wel behoorlijk. Enige herkenbaarheid of tips?

Qua kleding doen we wat mogelijk is. Plastic zakjes om de sokken, kwalitatieve thermokleding eronder, handschoenen en muts. Ook staat hij nooit direct wissel zodat hij niet eerst in de kou hoeft te wachten. Andere jongens hebben er geen last van. Wel is hij een stuk lichter en slanker, er zit geen vet aan. Dat helpt natuurlijk niet.
Kortom help!
Oja hij baalt er zelf ook erg van, hij wil juist heel erg graag voetballen maar de kou lijkt hem dan te pakken en dan lukt niets meer


Misschien helpt het om hem een flinke warming up in de kleedkamer te laten doen, zodat hij goed warm het veld op gaat.

Vooral in beweging  blijven, ook als de bal niet in de buurt is.

Kan hij een jas aan tijdens het voetballen? Hoe gaat dit op school in de pauze? En met van/naar school gaan? Dan is het toch ook koud?

Het is zeker lastig, maar volgende week gaan de temperaturen alweer richting 12/13 graden. Waarom wordt er eigenlijk buiten gevoetbald als het vriest? De atletiektraining is hier afgelopen week afgelast omdat de baan eigenlijk alleen begaanbaar was met schaatsen.

Ik zou hem een goede warming up laten doen. Hier wordt er ook gevoetbald als het vriest. Alleen zoals nu als er sneeuw op de velden ligt wordt het afgelast. 

Hij houdt van voetbal; bestaan in jullie buurt indoor wintertrainingen in de zaal? Zo kan hij blijven voetballen en heeft hij geen hinder van de kou.
En in het voorjaar kan hij weer aansluiten bij zijn team en lekker buiten voetballen.


vb:

https://skillsenfun.nl/indoor-winter-trainingen/

Flanagan schreef op 20-01-2024 om 11:14:

Hij houdt van voetbal; bestaan in jullie buurt indoor wintertrainingen in de zaal? Zo kan hij blijven voetballen en heeft hij geen hinder van de kou.
En in het voorjaar kan hij weer aansluiten bij zijn team en lekker buiten voetballen.


vb:

https://skillsenfun.nl/indoor-winter-trainingen/

Zo werkt het dus niet. Je kunt je team in de winter niet in de steek laten. De competitie gaat in de winter gewoon door. Dan zal hij moeten kiezen tussen voetbal buiten of zaalvoetbal. Zaalvoetbal is wel een sport met de meeste blessures. Er zijn zelfs werkgevers die het verbieden.

Warme thee/chocolademelk mee in een thermobeker al geprobeerd?

Elektrisch verwarmde handschoenen en sokken? Goed eten voor de training zodat hij wat te verbranden heeft? Welke positie speelt hij en kan hij daar voldoende in beweging blijven? En de laatste vraag: al eens naar de huisarts geweest?

Goed eten, als ik niet goed eet heb ik het koud. (vetten!) 
Mij lijkt plastic om sokken niet werken maar misschien heb ik het mis. Transpiratievocht kan zo niet weg en geeft juist natte sokken. Misschien wel sokkenwissel ergens? 
Je hebt handenwarmers, die kun je zo activeren als het echt koud is. 

beetje proberen aan te komen, zodat hij wat meer bij te zetten heeft.
Je hebt het over kwalitatief goede thermo kleding: wat draagt hij dan? Kan hij meer laagjes dragen?

wij zijn ook koukleumen (en mager) en buitensporters het jaar rond. Eigenlijk is kleding (type, kwaliteit en laagjes) altijd wel de oplossing geweest.

zo warm mogelijk het veld op gaan. Als ik net heet gedoucht naar buiten ga, duurt het lang voor ik het koud krijg. Loop dan zelfs nu met mijn jas open. 
Plastic zakken om sokken lijken me trouwensnerg vervelend. Er zijn ook zelfverwarmende sokken. Misschien daar eens op googlen? 

watertoren schreef op 20-01-2024 om 11:45:

[..]

Zo werkt het dus niet. Je kunt je team in de winter niet in de steek laten. De competitie gaat in de winter gewoon door. Dan zal hij moeten kiezen tussen voetbal buiten of zaalvoetbal. Zaalvoetbal is wel een sport met de meeste blessures. Er zijn zelfs werkgevers die het verbieden.

Dat kan een werkgever toch helemaal niet verbieden. Werkgever kan niet bepalen wat je wel of niet in je vrije tijd doet. Kan me dat alleen voorstellen bij topsporters die niet op wintersport oid mogen.

en denken dat de zon schijnt 😜

Afhankelijk van aanleg lukt het soms gewoon niet bij kou.
Ik liep vroeger bij koud weer na een half uur training in de gymzaal nog steeds op witte gevoelloze voeten. En bij buiten fietsen in de kou worden mijn bovenbenen koud aan de buitenkant en dat blijven ze daarna binnen ook nog lang. Maakt niet uit hoe lang of hard ik fiets, mijn bloedvaten doen het gewoon anders. Het enige dat mij nu helpt bij deze kou is een legging onder mijn spijkerbroek, een extra shirt onder trui en jas, ja, ook binnen, en zorgen dat ik zo warm mogelijk en zo warm mogelijk gekleed naar buiten ga. Als ik eenmaal echt te warm word door beweging dan doe ik pas dingen uit. 
Mijn schoonmoeder is erg mager en een koukleum en supersportief, die droeg ook altijd veel meer laagjes dan de groepsgenoten waar ze mee trainde. Een goede conditie is eigenlijk nadelig want dan duurt het sowieso langer voor je warm wordt.

@Watertoren, TO gaf aan dat haar zoon niet direkt wissel staat maar meteen aan de slag kan. Hieruit kan je stellen dat er geen tekort aan spelers is als hij zou besluiten in de winter een uitstapje naar zaalvoetbal te maken. Dergelijke keuzes kunnen in goed overleg met een trainer, die ook baat heeft bij een jonge voetballer die  handige passes kan geven, al dan niet opgedaan tijdens een wintertraining.

 Ik las ook dat hij na 10 minuten al verkleumd van het veld gaat en geen zin meer heeft. Daar heeft een team  en de jongen allebei weinig aan.
Ik snap loyaliteit naar een team, maar het team heeft zo weinig aan hem. Hij kan m.i.  beter aan zijn techniek, spelinzicht en conditie in een zaal  werken. 
Vroeger deed ik aan hockey. In de winter lag dit stil maar konden we deelnemen aan zaalhockeytrainingen. Degenen die zich hiervoor opgaven, waren na de winterstop technisch beter tijdens de buitenwedstrijden. En laten we niet vergeten, het moet ook leuk voor de jongen blijven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.