Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Geertje

Geertje

11-08-2010 om 09:16

Kind van 7 en tv kijken wel/ niet zelf zappen

Thuis laat ik mijn kind (7 jaar) tv kijken alleen als ik de film, serie goedgekeurd heb. Maar bij oma & opa ligt hij languit op de bank zelf te zappen, ook om 20.00 uur nog. Nu vraag ik mij af vanaf welk tijdstip komen er films die niet geschikt zijn voor een 7 jarige. Nu moet ik er wel bij zeggen dat zoon best bang is. Zodra het donker wordt niet alleen naar boven durft en altijd met een nachtlampje en de gordijnen open slaapt omdat hij zo bang is in het donker. Mijn man zegt weer dat andere kinderen veel meer mogen wat tv kijken betreft en ik te beschermend ben. Ik weet even niet waar ik goed aan doe. Loslaten of toch aan grootouders vragen of ze zoon niet zelf willen laten zappen. Graag hoor ik wat andere 7 jarigen mogen Qua tv kijken. En vanaf welk tijdstip beginnen de films die niet geschikt zijn voor 7 jarige.

guera

guera

11-08-2010 om 09:48

Om 20 uur

zijn er geen programmas meer die interessant zijn voor kinderen. Het kan zelfs zo zijn dat je van die CSI achtige voorstukjes krijgt , die aankondigingen weet je wel?
Ik wil ook niet dat mijn kind die nog niet.
Hier gaat de tv uit om 19 uur voor 7 jarige.

Brianna F

Brianna F

11-08-2010 om 09:55

Bij mij

was de afstandsbediening verboden voor 7-jarigen. Die lag ergens hoog. Maar nu wordt er hier sowieso niet gezapt. We kijken eerst in de gids en vinden we niets, dan blijft de t.v. uit. Ik vind zappen een teken van verveling.

marie-laure

marie-laure

11-08-2010 om 13:43

Na 20 uur

ligt mijn kind van 7 gewoonlijk in bed. Alleen in de vaknties wordt het later. Maar dan kijkt mijn kind geen tv meer. Ik zou het niet willen, ik vind dat er dan niks geschikts voor een kind van 7 te zien is, zeker niet als ie nogal bang uitgevallen is ivm films. Net als de mijne trouwens.
Hier zapt mijn kind overdag alleen tussen Nl 3 en Ketnet of iets dat al eerder op de dvd recorder is opgenomen.

Zomersproet

Zomersproet

11-08-2010 om 17:30

Hier wel

Hier mogen de kinderen gewoon de afstandbediening bedienen. Al toen ze vrij jong waren. Dochters zijn 9 en ruim 4 jaar. Als er school is dat speelt het niet zo maar nu in de vakantie en weekenden blijven ze wat langer op en zappen inderdaad. Dat doe ik zelf ook wel eens en nee, niet uit verveling maar omdat er een programma is afgelopen en ik dan naar een ander zender ga. Dochter doet dat ook. Hier kijken ze voornamelijk naar Nick jr, nickelodeon, zapp en mijn oudste kijkt heel veel naar Animal Planet. Ik ben zelf vrij gemakkelijk hier in. We zitten vaak ook in de kamer en als ze echt iets op heeft gezet want wij niet goed vinden dan zeg ik daar wat van. Maar verder ben ik niet zo streng ik het verbieden van kinderprogramma's en vind het geen probleem als ze zelf de afstandbediening bedienen.

vlinder72

vlinder72

11-08-2010 om 20:42

Hier ook

Bij mij mogen ze zelf de afstandsbediening hanteren. Oudste twee kijken het liefst naar Disney XD, nummer drie naar Nickelodeon junior. Bij ruzie gaat de t.v. uit. En als ik Zack en Cody voorbij zie komen ook. Aaaarggggh, wat een vreselijk programma. Verder mogen ze niet de hele dag t.v. kijken maar af en toe even vind ik geen probleem. Na 7 uur 's avonds mag de t.v. niet meer aan. Wij hebben ook maar één t.v. in huis dus wij kunnen goed in de gaten houden wat ze kijken en hoe lang.

ayla

ayla

12-08-2010 om 08:17

Ja hoor

dochter mag hier ook zappen. Normaal ligt ze ook om 8 uur in bed. Maar nu in de vakanties mag ze langer opblijven. Ze smult dan van programma's zoals "op de bon" of funniest home videos. Ook kijkt ze graag naar het journaal. Maar dat komt maar zelden voor. Overdag zapt ze vooral tussen Nickelodeon, Ned 3, Ketnet en Canvas.

Mijn 7 jarige

zit wel wat te zappen maar niet meer echt op dat uur. Via de digitale TV heb ik voorkeurzenders aangemaakt, daar zit tussen 'kinderen' - 'muziek' en 'cultuur' (dat is National Geographic en animal planet enzo). En dat is dan waar ze vnl. naar kijkt.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

12-08-2010 om 21:08

Dochter van 7

mag wel zelf zappen, maar niet op dat tijdstip. Als ze nog iets mag/wil zien op de tv, dan mag ze een dvd opzetten.

Dendy

Tine Winkel

Tine Winkel

15-08-2010 om 14:15

Ook zonder zappen

Ook zonder zappen zien ze soms dingen die echt eng zijn. Een tijd is Sesamstraat uitgezonden voor het programma 'zendtijd voor Politieke partijen'. Ach, hoe erg kan dat zijn, zul je denken. Nou, ik kan je verzekeren dat dat filmpje van de Partij voor de Dieren, gemaakt in een slachthuis, ook voor volwassenen echt niet leuk was. En dat dus om 6 uur 's avonds!!! Dus als je echt veilig wilt zijn, zul je er zelf bij moeten zitten?!

Tine

Als het aan mij lag, niet

Helaas heb ik daar niet alleen wat over te zeggen. Zodra ik mijn hielen even gelicht heb, zitten ze voor Disney XD, Cartoon Network en andere pulpzenders. We hebben sinds 2 jaar digitale tv en je wilt niet weten hoeveel kinderzenders er dan bij komen.
Voor die tijd hadden we ook alleen Ned 3, Ketnet, BBC of een video, en toen schafte Pa een X-box aan, toen een WII en kunnen ze 24 uur epr dag tv kijken of spelltjes oden.
Zoals gezegd, van mij mag dat niet. Als ik uitslaap in het weekend, mogen ze voor de buis en ze weten best welke zenders van mij wel en niet mgoen, maarja, van Papa mag alles en meestal als ik dan terg kom van boodschappen doen, hangen ze weer voor dat ding.
Met zoveel zenders als wij nu hebben komen ze de hele dag ongeschikte zenders tegen, dus een tijdcurve heeft dan geen zin meer.

Na 20.00 u zeker niet...

Toevallig was er gisteravond een enge Mummie-film en die begon gewoon om acht uur. Vind ik wel raar trouwens.
Maar goed, bij mij mogen ze overdag zelf zappen maar 's avonds dus niet.
Er zit trouwens op onze tv een kinderslot, dan moet je bij films van boven een bepaalde leeftijd een code intoetsen. Op zich irritant maar soms handig!

Ji Hye

Ji Hye

24-08-2010 om 16:48

Tv.....

@ Peenvogel, ik ken het. Pa vind alles goed en ik ben de gebeten hond die overdag de tv uit heeft. Ik vindt het niet nodig dat er overdag tv gekeken wordt. Ze hebben genoeg speelgoed. Na het avondeten mag de tv pas aan en er wordt door ons dan mee gekeken. Dan zorg ik (want pa vindt alles goed) dat er gischikte programma's gekeken worden. Nu zijn die van mij die tv kijken al ouder dan zeven, maar op die leeftijd was het al om 20:00 uur verlaat tijdstip om naar bed te gaan. Ook bij opa en oma... Normaal laggen ze er ook al om 7 uur in.

Bastet

Bastet

24-08-2010 om 18:41

Raar?

Nee,dat vind ik niet raar,dat die film om 20.00 begint.Het is niet overdag,en er zijn zat oudere kinderen die die film wel mogen zien natuurlijk,of volwassenen die zin hebben in film kijken.Ik vind niet dat tv na achten altijd geschikt moet zijn voor jonge kinderen.
Bastet

Anna: zenders eraf halen?

Dat klinkt interessant! Maar betekent dat dat jullie zelf die zenders ook niet gebruiken? Ik meende dat er rtl, Veronica of SBS 6 zat, tenminste bij ons gaat het na 20:00 uur over op een volwassenzender.

Ik zou graag voor de kinderen een apart zenderpakketje maken, snap je, maar dat wij wel kunnen kijken naar alles.

Janna3

Janna3

30-08-2010 om 10:25

Wel met kinderslot

Hier kunnen we zenders achter kinderslot zetten. We hebben een uitgebreid pakket van Ziggo. Hoewel het misschien handig is, geloof ik meer in afspraken maken met je kinderen. Bij ons weten ze precies welke zenders ze zonder goedkeuring mogen kijken, zoals Nick jr. Zap24 enzo. Bij alle andere programma's geldt dat ze het moeten vragen. Als ik ze betrap voor een 'fout' programma gaat de tv voor de rest van de dag uit. Dat gaat heel goed. Ook als ze nu bij andere kinderen of bij opa en oma tv kijken weten ze precies te vertellen welke programma's ze mogen zien. Een stukje eigen verantwoordelijkheid dus.
We hebben alleen de sekszenders geblokkeerd, als je daar langszapt is dat wel heel heftig, zelfs voor mij...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.