Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sokje

Sokje

01-02-2009 om 16:50

Kind wordt uitgenodigd maar ik moet betalen

Gisterochtend werd ik opgebeld door de moeder van een vriendje van jongste. Ze vroeg of mijn jongste mee mocht naar zo'n ballenbadparadijs, haar kind verveelde zich en moeder had dit voorgesteld. Prima, hartstikke leuk voor jongste natuurlijk. Moeder en vriendje zouden hem ophalen en ook weer thuisbrengen. Toen ze aan de deur stonden wilde ik mijn kind wat geld meegeven zodat hij kon trakteren op een ijsje of iets anders lekkers. Dat werd afgeslagen, we zouden het bij thuiskomst wel verrekenen. Eigenlijk snapte ik het toen al niet, maar echt veel aandacht besteedde ik er niet aan. Een paar uur later werd kind terug gebracht. Moeder, vriendje en zoon kwamen via de achterdeur binnen en stonden dus midden in de woonkamer. Ik vroeg hoe het geweest was en natuurlijk was het heel leuk geweest. Moeder zei uit het niets: het was ruim 11 euro, maar 10 is goed hoor. Ik heb haar 10 euro gegeven. Natuurlijk gaat het me niet om die 10 euro, maar het blijft wel in mijn achterhoofd hangen: zij nodigden mijn kind uit, is het dan niet raar dat ik het zelf betaal?

Sokje (voor vandaag een keer)

Annet

Annet

01-02-2009 om 16:56

Alleen als dat afgesproken is

Ik heb wel eens een vriendje meegenomen naar een attractie omdat me dat leuk lijkt voor vriendje en mijn eigen kind. Ik vertel dan wel meteen aan de ouder dat zij zelf de entree moeten betalen. Reiskosten, eten/drinken en zo doe ik dan.
Als je dit van tevoren duidelijk maakt, kan het best. Zoals deze moeder het gedaan heeft, vind ik niet kunnen.

Tirza G.

Tirza G.

01-02-2009 om 17:15

Nee

Ik vind dit niet kunnen. Ik zou het net zo als jij gedaan/beredeneerd hebben: hartstikke leuk en hier heb je een paar centen mee om wat te kunnen kopen om te tracteren aan die aardige mensen die jou zomaar meenemen.
Ik heb iets soortgelijks wel eens gehad (zelf) met meerijden. Ze vroeg zelf of ik mee wilde rijden, ze hoefde er niet voor om, nee joh, hartstikke gezellig samen rijden en toen ze me aan het eind van de studiedag weer thuis afleverde zei ze: eeeeeeh......dat was zoveel km maal zoveel cent, nou, 28 euro is wel goed. Ik was perpléx, nog voordat ik zelf aan kon bieden iets mee te betalen aan de brandstof ofzo. En inderdaad: niet vanwege dat geld, dat was ik zelf toch ook kwijt geweest aan de reis, maar gewoon de manier waaróp.

Tirza

liora

liora

01-02-2009 om 18:31

Dilemma

Hoi,

Ik vind dit een lastige. Ik wil ook weleens een vriendje meenemen, maar om dan ook meteen alles te betalen, is niet altijd mogelijk.
Daarom vraag ik het maar niet, omdat ik weet dat ik niet durf te zeggen dat het wel de bedoeling is dat ouders zelf betalen.

Overigens, als iemand mijn zoon mee zou nemen, zou ik altijd geld aanbieden.

Liora

tonny

tonny

01-02-2009 om 19:43

Van tevoren duidelijk zijn!

Vervelend dat het zo is gelopen!

Volgende keer beter.

tonny

Christientje

Christientje

01-02-2009 om 20:00

Verbaasd

Hoi,
Ik zou ook verbaasd gereageerd hebben. Het kind is toch meegevraagd ? Heeft het niet zelf gevraagd of ze hem mee wilde nemen ?

Zou ik een kindje meevragen is het toch vanzelfsprekend dat ik dan ook de entree betaal. Anders moet je het niet vragen, vind ik. Of je moet er bij vertellen 'joh, ik wil hem graag meenemen, maar wil je dan de entree zelf betalen ?' dan ben je van begin af aan duidelijk.

Ik zou net als jij geld meegegeven hebben 'trakteer je vriendje maar op een ijsje.' En ik zou dus net als jij verbaasd staan kijken wanneer er eind v.d. dag 10 euro werd gevraagd.
Heel vreemd vind ik dit.
Christientje

Merla

Merla

02-02-2009 om 09:07

Hmmm

Ik laat het goedvinden dat zoon mee gaat niet afhangen van het feit of ik wel of niet zou moeten meebetalen. Daar laat ik voor mezelf nooit twijfel over bestaan, ik ga er gewoon altijd vanuit dat ik zelf betaal. Dus in die zin zou het op mij niet zo vreemd overkomen als ze na afloop ineens met een door mij nog te betalen bedrag op de proppen komt. Maar dat heb ik nog nooit meegemaakt omdat ik, als hij gehaald wordt of ik zou brengen, gewoon altijd zelf direct mijn portomonee pak om hem geld mee te geven, en dan vraag ik gewoon wat de kosten zijn. Zo'n opmerking als jij kreeg heb ik nog nooit gehad, meestal is het gelijk óf "nee joh, niet nodig, hij gaat met óns mee" en dan geef ik hem idd toch iets van 5 euro mee voor een ijsje oid, óf je krijgt gelijk te horen wat de kosten zijn.
Aan de andere kant zit er wel iets van waarheid in natuurlijk. Want andersom zou ik er weer niet van willen weten dat de andere ouder zelf betaalt als wij een kind uitnodigen. Hmmm beetje krom dus eigenlijk...

Merla

Merla

02-02-2009 om 09:09

Correctie

"Aan de andere kant zit er wel iets van waarheid in natuurlijk"
Ik bedoel dus: aan de andere kant zit er wel iets van waarheid in natuurlijk dat het vreemd is dat men verwacht dat je zelf de kosten betaalt terwijl zij je kind mee vragen.

Sokje

Sokje

02-02-2009 om 10:37

Reactie

Er is aardig verwoord wat ik zelf ook dacht. Als ik een kind zou uitnodigen en een andere ouder zou zijn portemonnee te voorschijn halen zou ik direct zeggen dat dat niet nodig was. Ik nodig het kind uit en dan zijn de kosten voor mij. Ik heb dit bewuste vriendje ook al wat keren meegenomen naar de film, zwembad en zo. Moeder bood toen nooit aan te betalen en dat zou ik ook echt niet willen. Als zoon nog een keer uitgenodigd wordt mag hij gewoon weer mee, maar zal ik gelijk aanbieden te betalen. Nu was ik eigenlijk gewoon stomverbaasd en blijkbaar ben ik daar niet de enige in. Gelukkig, het ligt dus niet aan mij (dat denk ik meestal).

Ligt eraan

Als het initiatief bij mij ligt betaal ik zelf( en ik kan het ook best betalen). Als ik krap bij kas zou zitten zou ik misschien even overleggen, daar zou ik me niet verlegen onder voelen.Het moet wel reëel blijven.

Als mijn kind door iemand anders wordt uitgenodigd geef ik weleens geld mee voor een ijsje. Meestal gaat het over en weer met gesloten beurzen.Ik ben er namelijk ook bij gebaat als er een vriendje meegaat.

Raar

ik vind de manier waarop wel raar. Ik bied het zelf ook altijd aan, om te betalen.
Zeker bij 2 vriendinnetjes waar ik van weet dat ze t niet breed hebben zal ik echt t gewoon melden, dat ik zelf betaal.
als ze met ons mee gaan, hoeven die ouders niet te betalen. Ik heb dat ook aan mijn kinderen uitgelegd dat sommige mensen ergens geen geld voor hebben en dat het dan extra leuk is om mee te kunnen.
Met de andere vriendjes en vriendinnen is het eigenlijk om en om. 1 ouders wil wel altijd gescheiden alles betalen, de rest betaalt om en om.

Lili

Lili

05-02-2009 om 15:53

Heel raar, maar ...

Beste Sokje,

Als ik een kindje uitnodig om mee te komen, betaal ik ook voor dat kindje, en een volgende keer hoop ik dat een ander hetzelfde doet, meestal vereffent zich dat dan wel (zwembad, mac donalds, binnenspeeltuin).

Maar uit scha en schande vraag ik het tegenwoordig eerst maar even of we geld moeten meebrengen om niet zo stomverbaasd aan de deur te staan als ze weer thuis komen.

Het gaat inderdaad niet om het geld, maar wel om het principe, als je iemand ergens voor uitnodigt ga je niet de kosten verhalen op de ander, tenzij het om echt grote bedragen gaat, maar dan spreek je het sowieso beter af.

Lili

evelien1

evelien1

09-02-2009 om 14:53

Ik zou geen geld vragen

Binnenkort komt er een vriendinnetje van een van de kinderen logeren. Ik ga dan met de kinderen naar het zwembad. Ik laat de ouders hierin niet mee betalen.

Overigens is onze jongste een keer uit logeren geweest bij familie en is toen meegeweest naar de dierentuin. Het is toen ook niet in me op gekomen om hiervoor geld aan te bieden. dit was op dat moment hun keuze om hem mee te nemen.

Evelien

Annet

Annet

09-02-2009 om 20:31

Logeren en uitstapje maken wel verschil

Een kind dat komt logeren, zal ik altijd voor betalen.
Maar als wij naar de Efteling gaan en bedenken dat vriendje misschien graag meewilt, dan wordt het verhaal anders. Het scheelt wel dat wij ook prima zonder vriendje kunnen. Dat geldt ook voor zoon.
Het is dan meer als aardigheid naar vriendje bedoeld om te vragen of hij misschien meewilt. Dat zal ik nooit aan vriendje zelf vragen, alleen aan ouder. En ja, dan zeg ik erbij dat de entree dan voor hun rekening is.
De entree voor het zwembad zou ik absoluut niet verrekenen. Dat gaat om heel andere bedragen.

Monique D*

Monique D*

15-02-2009 om 11:18

Klopt, meenemen is zelf betalen

Ik doe wel eens met mijn kinderen uitstapjes, zoals schaatsen, bioscoop, etc. Soms gaat er een vriendinnetje mee. Dat is goed, maar dan zeg ik er duidelijk bij dat het voor haar rekening is en vraag aan haar dus of zij geld wil meenemen. Omgekeerd gebeurt dat ook. Wel zeg ik van tevoren wat het bedrag moet zijn.
Maar bij een logeerpartij en uiteraard bij een verjaardag ligt het anders. Bij een logeerpartij kan ik wel geld meegeven, maar ik weet dat dat niet altijd gebruikelijk is.

Zomersproet

Zomersproet

16-02-2009 om 15:41

Ik betaal

altijd voor het kind dat meegaat met ons. Of het nu hier aan het logeren is of niet maakt mij niet uit. Als het andersom is bied ik het altijd wel aan om te betalen maar meestal hoeft het niet. En als ik het zelf te duur vind dan nodig ik gewoon geen vriendje of vriendinnetje uit. Maar goed, iedereen doet het op zijn eigen manier maar wees dan wel duidelijk als je wilt dat de ouders zelf of meebetalen. In het geval van Sokje kan ik me je verbazing heel goed voorstellen.

Ien

Ien

22-02-2009 om 12:51

Wel/niet meebetalen

Dat hangt er vanaf. Als we naar de Efteling gaan en we vragen iemand mee, dan zeggen we dat er wel bij, de ouders in kwestie belissen dan zelf. We vragen dan het kind ook niet, maar de ouders. Maar speeltuin met een entree van 1.50, daar doen we niet moeilijk over.
Gaan we een hele dag weg, bijv. de Efteling, dan zorgen we zelf voor broodjes en drinken, ook voor het kind dat meekomt. Meestal geven de ouders hun kind een klein geldbedrag mee voor een ijsje of zo. En als we ergens een kortingskaart voor hebben, dan delen we de kosten. En vorig jaar gingen we een weekend naar Center Parcs, we hadden een 6-persoonshuis voor ons vieren, twee vriendjes meegenomen, deze kinderen hebben alleen de toeristenbelasting betaald. We meten het ook eerlijk gezegd nooit zo af, zo lang het bij redelijk kleine bedragen blijft, nemen wij (of de andere ouders) de kosten voor de rekening en anders zelf. Tot op heden nog nooit problemen mee gehad.

ilsepilse

ilsepilse

22-02-2009 om 13:29

Zoontje mee

met een kennis ze gingen naar een museum vanmiddag en bioscoop, omdat mijn man net terug is uit het zh en hij id vakantie niet zoveel verzet heeft gehad heb ik hem mee laten gaan en haar gezegd dat ze me straks moet zeggen wat het kost ..,
ilse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.