Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Klein probleempje met wisselen melktandjes

Onze dochter werd gisterochtend ineens wakker zonder ondertand. Zat al een hele poos los hoor. Het hele bed nagekeken, eronder gekeken, de hele slaapkamer overhoop gehad, maar de tand is niet te vinden.
Nu hebben wij 1 kind en daar blijft het bij. Dus juist daarom willen wij graag die 1e tand weer vinden. We hebben zeer sterk het vermoeden dat ze hem heeft ingeslikt. Ze wil het tandje zelf ook graag weer hebben. Je raad het al, er wacht mama een fijn klusje, want madam wil nu alleen maar op het potje poepen om te kijken of haar tand erbij zit. Wij hebben namelijk een "plons-wc" :)
Ik ben heel erg benieuwd of er meer mensen zijn die op deze manier op zoek zijn gegaan naar een tand of kies. Of ben ik gewoon een hele vieze moeder die dit klusje wel wil doen voor die ene rottand? Ik heb overigens nog niet hoeven graven ;)

Hmm.

Ik weet het niet.

Ik zou in jouw geval voor selectieve vergeetachtigheid gaan en me storten op tand 2. En wie weet kun je dat ook nog goedpraten voor jezelf...misschien was de ondertand die nu nog in zijn/haar mond zit de eerste tand die ooit doorkwam? Dat heeft toch meer emotionele waarde dan de eerste tand die eruit valt? Check maar eens een paar oude babyfoto's!

Ingrid (hier zijn tanden verdwenen in de zandbak, of weggespoeld met het badwater, en idd ook wel eens doorgeslikt volgens mij!)

ayla

ayla

07-09-2009 om 10:36

Hier ook verdwenen vandaag

dochter haar tand zat al weken los en ze wilde hem vandaag aan de juf laten zien, kwam ze op school met de mededeling dat er opeens geen wibeltand meer was. Ik heb ook al het bed nagekeken maar niets te vinden. Ik vermoed dat die bij het tandenpoetsen vanochtend in het riool verdwenen is. Jammer maar er komen nog meer.

Hier ook

Oke, ik heb 4 kinderen maar de eerste tand is toch speciaal! Mijn oudste wisselt sinds een paar maanden en de eerste tand ging ook (met een appel) mee de maag in. Nou ja, jammer dan, dan de 2e maar, dachten wij. Die ging het afvoerputje in omdat meneer de tand perse wilde schoonspoelen...
Dus uiteindelijk heb ik met tand nummer 3 gedaan wat ik met het eerste tandje had willen doen: in een ring laten zetten en cadeau gegeven aan oma.
En het is net zo speciaal als het met het eerste tandje geweest was.

Ronka

Ronka

07-09-2009 om 16:16 Topicstarter

Ik ben eruit......

....toch maar geen zoektocht. Aan de ene kant voelde ik mij een beetje een ontaarde moeder als ik niet op zoek zou gaan naar die eerste tand. Maar aan de andere kant heb ik ook niet zoveel zin om te gaan zoeken in de...je weet wel :)
We wachten rustig op nummer 2 dan maar.
Bedankt voor de reacties.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

07-09-2009 om 21:35

Ik geloof

dat ik echt één van de weinige moeders ben die die tandjes gewoon weggooit. Wat moet je ermee?

Dendy

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-09-2009 om 21:45

Niet de enige

Dendy, ik bewaar ze ook niet. En ik zou al helemaal niet overwegen om een tandje uit de wc te gaan plukken...

Vlokje

Vlokje

07-09-2009 om 22:15

Haha!

De eerste bij ons thuis is in de sneeuw gevallen tijdens het maken van een sneeuwpop :-) Wel teruggevonden trouwens. Ik heb geen idee of ik ervoor in de jeweetwel zou gaan roeren. Ik denk het toch niet. Hoewel het kind in kwestie wel heilig in de tandenfee geloofde... Misschien kan de tandenfee een kadootje op de wcbril achterlaten?

ayla

ayla

08-09-2009 om 09:33

Tandenfee

Wij hebben gisteravond een briefje onder haar kussen gelegd, lieve tandenfee, ayladochter is haar tandje kwijtgeraakt maar wil wel heel graag een klein cadeautje. Liefs Ayladochter

amk

amk

08-09-2009 om 15:19

Schattig

mijn dochter vindt mijn oude tanden vooral schattig. Zoals ze alles schattig vindt, muggen, wespen, maar vooral hommels zijn schattig. arch.

Ronka

Ronka

08-09-2009 om 22:14 Topicstarter

Goed idee vlokje

Tja, het graven in de je weet wel ging mij toch even te ver ja. Dat kadootje op de wc bril vind ik wel een goed alternatief. Wat frisser ook hahaha.

Hier

heeft oudste de eerste 2 tanden ook ingeslikt, de één met drinken en de ander met eten.
De derde heeft hij er zelf uitgehaald, die hebben we dus. Momenteel heeft hij 4 losse tanden, we zien wel wat ermee gebeurd.

Groetjes Pham

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.