Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kleine meisjes worden groot, wiens kind is ook 'kleuteraf'?

Hoi,

Gisteren was de laatste schooldag voor de vakantie en onze oudste dochter is uit de kleutergroep 'gesmeten' (op een dikke mat naar buiten). En mama heeft een traantje gelaten... Onze dochter heeft veel zin in groep 3 en ze is er helemaal aan toe, dus waarom dit gevoel? Wie heeft er voor deze vakantie ook 'afscheid genomen' van zijn kleuter? En hoe vonden jullie dat?

Groetjes,
Anne

Ik ook

Anne, ook mijn kleuter is na de vakantie geen kleuter meer. Ik heb er geen moeite mee, ze is eigenlijk allang geen kleuter meer. Een jaar geleden zou ze al naar groep 3 gekund hebben, maar ik wilde dat niet omdat ik haar nog een jaar wilde laten spelen (ze is nu net 6). Ze heeft heel veel zin in nu echt leren schrijven (lezen doet ze al lang) en van mij mag ze. Ze blijven niet eeuwig klein en iedere fase heeft zijn leuke kanten.
Wat ik wel jammer vind is dat ze binnekort ook wel te groot zal zijn voor al die leuke meisjesjurkjes..... Maar ook dan zal ik wel weer op een andere manier bijzondere kleren voor haar maken. Komt wel goed.
Even slikken en dan heeeeeel trots zijn op je grote meid Anne!
groet
Suus

angel3

angel3

18-07-2009 om 11:47

Heel herkenbaar

ik stond me er nog over te verbazen dat ik nooit had verwacht dat het schoolleven ook zoveel impact op mij zou hebben. Ik ben erg gehecht geraakt aan de lieve juffen bij de kleuters en ook aan de ouders en het ritme en alles.
Bij ons sprongen ze op een trampoline in de armen van de nieuwe juf, zogenaamd de nieuwe klas in. Zoon vindt het geweldig al heeft ie er ook wel om moeten huilen. Hij is wel erg toe aan groep 3, maar ik heb tijdens de sluitingsviering voor de vakantie zeker wel gehuild en ook toen ik de juffen nog ging bedanken. Missch ook extra omdat 1 juf gaat emigreren....extra emotioneel. Zoon was verliefd op haar :)

angel3

angel3

18-07-2009 om 11:48

Suzanne :)

ik heb ook nog een dochter van 3 en ik zal BLIJ zijn als ze eindelijk eens die jurkjes wil verruilen voor een vlotte spijkerbroek of een leuke capri of iets. Nee alleen maar roezeltjes en froezeltjes in het roze. Bergen ongebruikte truitjes en broeken in de kast, alleen maar jurken en bij hoge nood rokjes..... ik zal blij zijn als die fase over is :)

Prakje

Prakje

19-07-2009 om 08:56

Ook kleuteraf...eindelijk!

Even een tegengeluid... hoezeer ik ook heb genoten van de kleutertijd (in totaal 6,5 jaar met 3 kinderen), hangt de vlag hier uit dat die fase is afgerond. Nooit meer samen een puzzeltje doen (waar niemand zin in had) nooit meer verplicht knutselen (mamma, wanneer gaan we eens iets leuks doen en wat leren?)... heerlijk! Weer een stukje zelfstandiger.

Wij kijken uit naar de komende 2 jaar dat onze mannen allemaal nog op de basisschool zitten, tot de eerste vlag uitkan voor de middelbare :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.