Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

anona

anona

26-04-2009 om 13:47

Lichamelijk geweld - lang

Mijn zoon van 6 kwam thuis met een paar flinke diepe sneeen in zijn been. Ze waren met een paar groepen van school buiten op een veldje wezen spelen. Mijn zoon ging met een vriendje kijken in de bosjes en 2 jongetjes van 9 vonden dat dat niet mocht. Vervolgens heeft er een mijn zoon vastgehouden en de ander heeft een stok met een punt gehaald en met deze stok in mijn zoon zijn been lopen kerven. Daarna hebben ze hetzelfde met de arm van zijn vriendje gedaan. Mijn zoon zei dat hij had gerend voor zijn leven, maar ze hadden hem te pakken. Het jongetje dat het kerven had gedaan is mij bekend. Ik ben samen met mijn zoon en mijn man naar de ouders toegegaan. De moeder was alleen thuis, haar zoon was buiten spelen en ze wist niet waar. Ze zei tegen mijn zoon dat hij het aan de juf had moeten melden maar dat ze het wel met haar zoon zou bespreken. Savonds hebben we opgebeld met de vraag wat daaruit was gekomen. De vader meldde dat hun zoon had gezegd dat hij niets had gedaan en daarmee was voor hun de kous af. Ivm vakantie kan ik geen verhaal op school halen en dat vriendje dat ook verwond werd zit nu in het buitenland. Wat zouden jullie verder doen, of laat je het hierbij zitten? Ik vind het zelf nogal vreemd dat een kind van 9 in een ander zijn been gaat kerven, mijn eigen kinderen zouden zoiets niet eens bedenken. Wat nu?

Hoe erg is het?

Als het ├ęcht extreem erg is zou ik foto's maken van de verwondingen, zowiezo. Dan kun je later (desnoods na de vakantie) altijd nog aantonen wat de gevolgen waren. Verder zou ik overwegen om b.v. aangifte te doen bij de politie. Maar misschien is wachten op die andere jongen die erbij was zodat je kan overleggen beter...
Wat ik niet goed snap is wat school ermee te maken heeft? Is het op school gebeurd? Onder schooltijd? Als de kinderen elkaar kennen via school en het na schooltijd is gebeurd denk ik niet dat school de goede weg is namelijk.
groeten albana

Marjoleine64

Marjoleine64

26-04-2009 om 20:09

Huisarts?

Ik zou met zulke wonden denk ik toch wel naar de huisarts gaan. En inderdaad fotoos! Misschien kan je die ook om raad vragen of je wellicht aangifte zou kunnen/moeten doen?
En zelfs als de school er wellicht niet direct iets mee te maken heeft vind ik dat je het daar wel moet melden, een leerkracht hoort te weten dat zulke dingen gebeurt zijn zodat ze er bij evt vervolg op gepaste wijze op kan reageren.
Marjoleine

Anona

Anona

27-04-2009 om 11:31

't Is op school gebeurd

tijdens het spelen op een buitenveldje is het gebeurd, het was de laatste middag voor de vakantie en er waren niet veel juffen mee, maar wel bijna alle klassen dus het toezicht was miniem, vandaar dat ze ook niet naar een juf zijn gegaan maar zijn oudere broer erbij heeft gehaald. Ik vind aangifte doen tegen kinderen van 9 zo drastisch, zouden jullie dat echt doen. Wel raar dat hun ouders er zo laconiek op reageren toch?

Pippin

Pippin

27-04-2009 om 11:52

Als het op school is gebeurd

Als het op school is gebeurd, zou ik hier gelijk werk van maken. Het is onacceptabel dat kinderen elkaar onder verantwoordelijkheid van leerkrachten verwonden. Ik zou er foto's van maken, naar de huisarts gaan. En een officiele klacht indienen bij de directie van de school. En daar zou ik niet mee wachten tot na de vakantie. De directie leest heus de e-mail wel deze weken.
Ik zou van school verwachten dat zij stappen ondernemen naar de ouders en het kind.
Pippin

elsje78

elsje78

27-04-2009 om 16:33

Hoi

Hoi

wat vervelend zeg! Ik werk op een school en mijn eerste gedachte was dat je volgens mij nu al iets moet doen. Dit is iets waarvoor ik best in de vakantie thuis gestoord kan worden, als het bij ons was gebeurd. Bel de directeur of de juf op en leg het verhaal uit.
Maak foto's of laat het meteen zien als ze je daar gelegenheid toe geven.De vakantie is best lang en dan is het al lang geleden gebeurd, nu ligt het nog fris in het geheugen bij ook het personeel (waar ze waren, wie er mee waren voor toezicht enz)

Als ouders nu al zo reageren dan is de kans groot dat ze zo blijven doen, dus ga naar school. Ondanks dat je zoon er niemand van het personeel bij heeft gehaald, blijven zij verantwoordelijk voor de veiligheid van je zoon! ALs er veel kinderen waren en weinig toezicht is dat een tekortkoming, dan moeten zij ook eens kritisch kijken hoe verantwoord dit was...

Sterkte

groetjes Elske

ilsepilse

ilsepilse

28-04-2009 om 21:39

Aangifte

na aangifte bij de politie kan dan ook een afspraak bij een onafhankelijke arts bij de ggd gemaakt worden, ik vind dit soort verwondingen niet kunnen hoor.
mijn zoon heeft zelf een gevecht gehad net buiten de schoolpoort met een oudere jongen en werd meteen door de school op het matje geroepen met die andere jongen, netjes opgelost.

elsje78

elsje78

07-05-2009 om 18:57

Hoe is het?

Hoi

Ik was even benieuwd wat de reactie van school was, of hebben jullie nog vakantie?

Hoe is het met je zoontje?

groetjes Elske

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.