Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

anoniempje

anoniempje

08-12-2010 om 15:57

Maak ik me druk om niets, als dozen van bijv.spellen kapot gaan!

Ik ben 11weken geleden bevallen,dus misschien zijn het de hormonen,maar ons dochtertje heeft een sprookjesboek
van mijn man mogen bekijken in bed(5 jaar)nu is er een bladzijde gescheurd en dat boek koste 20 euro!
Nu heeft mijn zoontje van 6 scrabble jr gekregen en wilde het met een vriendje gaan doen,maar die laatstgenoemde had daar geen zin in dus liet ie het spel op de grond staan en je raad het al,doos deels kapot!
Ben ik nu zo'n heefthoofd dat ik boos wordt om zulke dingen,zijn het de hormonen,ik baal gewoon het zijn geen goedkope dingen en tegen mijn man heb ik al gezegd het is een voorleesboek niet voor de kinderen zelf oh ja
kan er ook nog wel bij het dikke jip en jannekeboek zat tussen het nachtkastje van ons zoontje en is dus ook gescheurd,zelfs dat dikke karton op de voorkant anders kon het er niet uit!
Pfff wie herkent dit,of moet ik niet zo overdrijven
en ben ik te
zuinig
Wist niet bij welke rubriek ik dit moest plaatsen maar moest het kwijt!

m ik

m ik

08-12-2010 om 16:20

Het zullen de hormonen wel zijn :-)

maar evegoed is het natuurlijk wel zonde !
Ik heb het, als ik bv. niet lekker in mijn vel zit, ook weleens dat ik ontzettend boos kan worden en later denk van ach, was wel een beetje overdreven :-)

Sluit me aan bij m ik

ik wil de moeder nog weleens tegenkomen die kinderen grootgebracht heeft zonder dat er ooit een doos, bladzijde, boekomslag of kaft gesneuveld is.

Het hoort erbij. Huilen en weer doorgaan.

Je kan best regels opleggen hoe met spullen om te gaan, maar verder zul je het moeten laten gaan!

Anders

Leg je nu de echt mooie spullen weg en alles waar je zelf aan gehecht bent, zodat ze dat in ieder geval niet slopen. Ze doen het niet expres meestal maar er gaan altijd dingen stuk.. Ik zet ook dagelijks alle mooie prentenboeken zuchtend in de kast :)

Later kun je ze weer tevoorschijn halen als de hormonen wat gereguleerd zijn. En dan gaat je baby'tje rondkruipen :/

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

CCBloom

CCBloom

08-12-2010 om 17:54

Zwangerschapshormonen zijn al 5 jaar weg

Maar ik maak me altijd boos wanneer ze boeken lezen en dit laten slingeren, of met de rug naar boven op tafel leggen. Zeker als ze dan de zgn paperbacks nog even doordrukken zodat het blijft liggen.
Erger me geel wanneer er een doos van een spelletje stuk gaat, de gebruiksaanwijzing rondslingert of een pionnetje of zo verdwenen is.
Iedere maand (hmmm wellicht wel hormonen??) loop ik dreigend met een doos rond: als je het niet leuk meer vindt, dan geef ik het wel weg aan kinderen die het wel leuk vinden. Zo heb ik al eens een doos naar de voedselbank gebracht met knuffels (uiteraard niet hun lievelingsknuffels, waar ze veel belang aan hechten). Heb er zeker 50 weg gebracht, wetend dat ze allen nog 10 knuffels overhadden.

Slechte dozen

Ik erger me helemaal wild aan slechte dozen, zoals van het de spellen Max de vrachtpiloot, Uno en Stef de stuntpiloot. De Uno kaarten zitten nu in een plastic voorraaddoosje. Waarom gebruiken die fabrikanten niet zoiets om hun spellen in op te bergen!

anoniempje

anoniempje

08-12-2010 om 19:04

Dank je idd wel wat hormonen,maar heb dit normaal ook als er iet

Ok bedankt ik moet eerlijk bekennen dat het er ook al een beetje inzit als mijn nieuwe fiets valt en beschadigd vind ik dit ook al erg,zal ik wel van mijn vader hebben,zelfs bij de kinderwagen heb ik dat terwijl die niet nieuw gekocht is,maar toch zuinig probeer te zijn,maar mijn vriend zegt altijd hier wordt geleefd en dat is ook zo,dus niets blijft nieuw wat je
ook gebruikt,maar prettig is het niet als je je zo druk kunt maken,terwijl er ergere dingen zijn!

Ind

het is jammer, maar ik probeer ze altijd wel bij te brengen dat ze er toch proberen op te letten. Boeken ligt erg gevoelig voor mij, dus oei als er boek sneuveld dan word ik ook boos. Ik kan niet tegen ezelsoren, scheuren, boeken die dubbelgeklapt enz zijn.
Maar indd er zijn wel ergere dingen in het leven. Dozen heb ik weer niet zo'n probleem mee dan denk ik ach er zijn wel weer anders dozen, tupperware bakjes of wat dan ook waar het in kan.

mpronk

mpronk

09-12-2010 om 17:00

Anoniempje

Ik koop veel op de rommelmarkten. Zeker spellen en vaak ook boeken. Dan zijn ook dozen kapot geen probleem hoor even plakken.
Maar ik erger mij ook als ze zomaar iets kwijt of kapot maken.
maar spellen moeten ze beneden spelen dan heb ik er een oogje op.

marion

buzz

buzz

12-12-2010 om 07:15

het is niet verkeerd om kinderen een beetje voorzichtig met spullen te leren om gaan. Hier mogen spelltetjes zeker door boosheid niet over de vloer gaan, in boeken word niet geknipt of gescheurd.
Hier spelen ze wel eens bootje op het bed of op de bank, dan scheint er echt vanalles mee te moeten, hele koffertjes vol kralen werden er in onbewaakte momenten in bed gekiept, en puzels, en spelletjes en boeken,en en en. Vervolgens spelen ze bootje gebruiken een knuffel en nog wat, Nou dan heb je dus uren opruim werk, en veel dingen die kwijtraken en kapot gaan, dat is dus ten strengste verboden.
Knuffels en zaklamp en verrekijker mogen mee op de boot, maar verder geen spullen die je niet gebruikt. Puzzels zijn om te maken, spelletjes om te doen, en boeken om te lezen.
Ik word best een beetje boos als ik ergens een spelletjes onderdeel, puzzelstukje of iets dergelijks tegen kom op een plaats waar ze dat helemaal niet gedaan hebben.
Maar tja dat door spelen iets een beetje verslijt, of op een andere plaats beland (nep geld onder de bank, of in een tasje, een fiesje van een spelletje wat perongeluk op de grond is gevallen, een doos die een beetje kapt os omdat die moeilijk open ging en fout is behandeld, ach ja, dan zou spelen onmogenlijk worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.