Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

sjalot

sjalot

24-06-2010 om 17:19

Make-up-spulletjes voor dochter (6)?

Als bijna make-up-loze moeder weet ik niet goed wat ik met de wensen van mijn dochter van bijna 6 moet. Gevraagd naar haar verjaardagswensen was het meteen: "make-up!". Ze heeft vorig jaar een schminkset gekregen en die regelmatig gebruikt samen met vriendinnetjes. En als ze ergens geschminkt kan worden, staat ze vooraan in de rij. Dus ja, de belangstelling is er.

Maar wat kan ik haar geven? Ik zie eigenlijk nooit speciale kindermake-up. Of moet ik haar met mijn eigen spullen (een paar dingen heb ik wel) laten aanrommelen? Alle tips zijn welkom!

guera

guera

24-06-2010 om 18:41

Ja joh

er is veel kinder make up. Mijn dochter loopt hier al een jaar mee :( die is 4 ha ha. Die sminkt zichzelf een ongeluk (mag alleen na school en in weekend). Anyway gewoon bij de speelgoed winkel hoor en kost geen drol....

Zeeman

Ik ben ook niet van de make-up maar mijn dochters op zich wel. Met dank aan een tante hebben ze Disney make-up, gekocht bij Zeeman. Ze hebben nagellak, lipgloss en haarglitters.

Bastet

Bastet

24-06-2010 om 19:16

Hmmmm

Ik gaf mijn dochter liever gewoon hemaspul dan speciale kindermakeup,waar ze vaak pukkels en plekjes van kreeg.
Ik maakte toen wel de afspraak; niet naar school met makeup,alleen thuis.
Bastet

maan.

maan.

24-06-2010 om 20:47

Hier ook geen nep

Hier ook geen nepspul. Voor een leuk prijsje heb je échte make-up, lijkt me op kleuterleeftijd toch vele malen leuker om échte make-up te krijgen (net als mama) dan dat prutspul. Echte makeup blijft beter zitten en dat nepspul schijnt irritatie te kunnen veroorzaken.

guera

guera

24-06-2010 om 21:13

Hier geen irritatie

Het leuke van de kinder make up vind ik dat het in leuke koffertjes zit met diverse dingen bij elkaar met kwastjes etc. Veel versch kleuren oogschaduw en lipgloss. Hier krijgt dochter er geen pukkels van.

Inderdaad

Het moet wel leuk zijn, niet al te serieus. Dus Disney dingetjes zijn ideaal. En naar mijn idee niet meer of minder 'rommel' dan echte make-up. Hier nergens uitslag (kan ook niet, we doen hooguit af en toe de nagels, meer niet)

Hier ook

mijn dochter heeft van Sinterklaas veel kinder make up gekregen, en ze is er dol op. smeert haar wangen en ogen vol en jeetje wat is dat rotspul want ik krijg het er moeilijk van af! haar huidje is daarna helemaal rood (en nee, niet van het poetsen).

ik heb voor haar verjaardag nu een doosje bij de kruidvat gekocht: voor 2,99 een mooi doosje met een stuk of 30 kleine bolletjes oogschaduw, rouge en lippenstift. Ik heb de hoop dat dat er makkelijker afgaat dan die kinderzooi.

Gruffalo

koentje

koentje

25-06-2010 om 08:53

Blij

dat ik een jongetje heb. Een jongetjes-jongen.
Ik vind kleine meisjes met make-up (als deze gedragen wordt naar feesten e.d.) vreselijk om te zien. Roept bij mij altijd een gevoel van weerstand op, weet niet wat dat is.

vlinder72

vlinder72

25-06-2010 om 09:16

Koentje

Ik vind het ook vreselijk maar ja, mijn 4 jarige dochter vindt het prachtig. Dus wel lippenstift binnen maar niet buiten. Tja, en soms loopt ze toch voor joker. Zo zat ze vorige week op de fiets bij mij in een balletpakje met tutu met daaronder de voetbalschoenen van een van haar broers.

Clo

Clo

25-06-2010 om 09:52

Nagellak

Ik ben er niet gek op, kindermake-up. Dat had ik ook gezegd tegen oma, geen make-up voor de verjaardag. Wat kreeg dochter op haar 5e verjaardag? Een koffer kindermake-up. De nagellak bleek echt te zijn (dus niet met water verwijderbaar). Toen even later de buffetkast vol nagellak zat en zoon (2) met gouden nageltjes rondliep is de koffer retour naar oma gegaan. Misschien vond zij het niet erg, haar meubels onder de nagellak?
Nu mag het (héél) af en toe op een regenachtige middag. Goedkoop Actiondoosje gekocht voor het 'schoonheidssalon'-feestje laatste verjaardag.

Simpel houden

mijn dochters van 7 zijn er ook gek op. Zij hebben een lipgloss (is niet zo opvallend) en een make-up pop! ideaal om juist de makeup voor te gebruiken die ze zelf niet mogen opdoen ;-)
Een licht roze blush en wat oogschaduw, gewoon bij de DA gekocht. Ze mogen er niet mee naar school of buiten, het is echt voor thuis om te tutten. Behalve zo'n glossje dan, dat mogen ze ook wel eens op naar een feestje.

En ja, nagellak, maar dan wel van mij en daar mogen ze dan af en toe wat van op hun teennagels. Maar dat mogen ze dus ook niet zelf doen.

krin

krin

25-06-2010 om 13:18

Koentje

hier ook een jongensmoeder die blij is dat ze daar niet aan hoeft te beginnen (al wilde zoon mij laatst bij de drogist maar wat graag paarse nagellak voor op mijn tenen aansmeren. Want dan mocht hij ook, toch?)
Maar goed. Make-up voor kleine meisjes is vast net zoiets als schiettuig voor kleine jongetjes. Je bent er in principe niet voor, maar in de praktijk is zwichten maar al te makkelijk.
Dat zag ik bij mijn zus ook, die met een mengeling van trots en verbijstering toekeek toen haar geheel in roze uitgemonsterde dochter op vreselijke glittersandaaltjes met hak door de kamer schreed, pluizige roze boa om de schoudertjes. En nu houdt ze nog van paarden ook. Mijn zus begrijpt niet van wie ze het heeft.
En eigenlijk is make-up gewoon gespecialiseerde schmink, nietwaar? Zoals het ook niet uitmaakt of jongens elkaar met een tak overhoop schieten of met een in de winkel gekochte mitrailleur. Schieten doen ze toch bijna allemaal.

Mamvantwee

Mamvantwee

25-06-2010 om 13:19

Speel-makeup

Mijn dochter heeft nep-makeup, gekregen op een verjaardag ofzo. Ze smeert zo nu en dan haar idee van mooi over haar gezicht. Ik heb haar na de laatste episode (met nagellak als oogschaduw!) even uitgelegd wat waarvoor is. Want het is niet handig om elke avond met aceton je ogen te moeten schoonmaken...

Lekker laten experimenteren verder.

groet, Mamvantwee

angelina ballerina

angelina ballerina

25-06-2010 om 21:21

Ook 2 make-up meiden

Hier 2 meiden van 3,5 en bijna 5 die dol zijn op make-up. Ik heb toen oudste 4 werd een mooi doosje gekocht en daar heb ik zelf 2 flesje nagelak, een aantal kleuren oogschaduw, roze voor op de wangen en lipgloss ingedaan. Geen kinder maar gewoon echte make-up van een goedkoop merk. Dochters vinden het geweldig. regelmatig worden prinsessenjurken en hakschoenen aangedaan en daar hoort natuurlijk ook make-up bij. Ook hier mag het niet naar school en ook lang niet altijd maar toch wel regelmatig. Nagelak doen we in elk geval heel vaak en als ik geen make-up wil mogen ze vaak wel lipgloss en ook daar zijn ze al heel blij mee. Overigens vind ik het nadeel van die kinderpakketjes naast de slechte kwaliteit, dat er van die felle kleuren in zitten. Ik heb bewust lichte kleuren uitgekozen zodat ze er niet meteen verschrikkelijk uitzien als ze hebben gemake-upt. Schminken doen wij trouwens ook heel veel maar dat mogen ze niet zelf. We hebben een goede set thuis en voor feestjes en ook regelmatig in het weekend worden onze dames omgetoverd tot prinsesjes of bloemenelfjes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.