Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Make-up?

Van af welke leeftijd beginnen meisjes tegenwoordig make-up te gebruiken? Mijn dochter van bijna 11 heeft af en toe wat lipgloss op, meer mag van mij nog niet. Ze gaat met sinterklaas van oma een beautycaseje met make-up krijgen (echte dus). Ze zal daar thuis wat mee gaan rommelen, maar mag het nog niet op naar school. Wat is nu de leeftijd waarop die meiden dat wel gaan doen, haar nichjtje van 9 mag het al wel, maar dat vind ik geen goede graadmeter. Oudste nicht van nu 16 was nog net geen 12 toen ze er mee begon. Is groep 8 een beetje normaal? Of middelbare school? wat vinden jullie?

Vanaf 2,5 jaar ongeveer

Dochterlief hier smeert al sinds ze 2,5 jaar is.
Ze is nu 6. Als ze de deur uitgaat mogen wat mij betreft alleen de lippen (en dat heeft ze al meer op dan ik opheb...)

Melleke75

Melleke75

10-11-2008 om 09:07 Topicstarter

2,5 jaar

Dat valt voor mij nog onder spelen met make-up, dat deed mijn dochter ook wel, ik bedoel nu echt make-uppen om het mooi maken en het dan ook buitenshuis dragen, achter het kledderen zit nu wel een andere reden dan het kledderen wat ze een aantal jaren terug nog deed;).

Tihama

Tihama

10-11-2008 om 10:28

Spelen

Mijn dochter is ook graag bezig met make-up. Ik ben zelf pas begonnen met opmaken toen ik minstens 16,17 was. Ik herken er dus niet zoveel in. Dochter is 7. Het viel me laatst op dat ze inmiddels in staat is om de lippenstift perfect aan te brengen. Slik. Oefening baart kunst of zo.
Bij een bijzondere gelegenheid (groot feest of zo), dan mag ze van mij wel eens wat oogschaduw op. Verder niet.
Naar school mag het zeker niet. Ik vind zelf de middelbare school de grens. Dat duurt nog 4 jaar;-)

Tihama

Tip uit evelien

Ik ben zelf een fervent make-up gebruiker, dus hier zien de kinderen moeder elke dag de hele rambam op smeren. Het pedagogisch signaal daarvan zal wel niet te best zijn.
Oudste is acht en wil ook wel eens wat op. Ik heb inmiddels duidelijk gemaakt dat make-up meer iets is voor volwassenen (waar 'volwassen' begint hangt hier nog even in het midden.). Dat vond ze prima. Een enkele keer, bijvoorbeeld met een kerstdiner van school en een keer met haar verjaardag, heeft ze wat lipgloss en een beetje oogschaduw op gehad. Reuze-inconsequent ja.
Mooiste tip (los van die cursus) over make-up gebruik deed ik op in de serie Evelien. Eveliens oudste kind ziet er bepaald hoerig uit op weg naar de basisschool, waarop Evelien tactisch zegt: "Ik vind het wel mooi liefje, maar het is meer een avondmake-upje." Waarna de helft er probleemloos af mag. Ik hoop dat die uitspraak hier later ook werkt.
Azorca

maan.

maan.

10-11-2008 om 11:39

Geen basisschool

Ikzelf vind make-up niks voor een basisschoolleerling maar meningen verschillen; bij mijn jongste in de klas (7jr) loopt er een die heeft regelmatig strepen onder haar ogen. Bij mijn oudste (10jr) bijna niemand maar in de andere klas zitten er zeker vier die dikgeverfd de klas in komen (poeder oogschaduw mascara knallippen).

Mijn kinderen kan het gelukkig niet zo boeien dat scheelt dan weer.

Maylise

Maylise

10-11-2008 om 11:56

Middelbare school?

Persoonlijk zou ik de grens leggen bij de middelbare school. Dan mag je make up naar school. Dat is misschien wel een duidelijke grens.
Mijn oudste dochter had nooit behoefte aan make up dragen en begon er pas mee toen ze ook echt naar feestjes en zo ging dus misschien met 16? Naar school droeg ze eigenlijk zelden make up.
De tweede dochter was wel veel eerder in make up geinteresseerd en wilde met een jaar of 13 (halverwege de brugklas) wel make up op naar school. Dit mocht echter niet van mijn man dus nam ze de make up mee naar school en maakte zich daarop en voor ze weer naar huis kwam haalde ze het weer af. Zo kan het ook natuurlijk :) Toen ze een jaar of 15,16 was begon ze thuis met subtiel opmaken en daar zei man niks van (of merkte het niet eens?)
De jongste is nu 12 maar is tot nog toe nog niet echt geinteresseerd in make up.

Maylise

Middelbare

Dochter is 11 en wil ook af en toe mascara of iets dergelijks op. Heel soms mag dat (bijvoorbeeld bij een optreden op school, of eens een keer op zondag naar oma), maar verder zal ze in ieder geval moeten wachten tot ze op de middelbare school zit (volgend schooljaar). Eigenlijk zou ik liever zien dat ze pas met een jaar of 14, 15 met make-up begint, maar ben bang dat dat er niet in zit.Maar ik heb er geen problemen mee dat ze volgend jaar wél met wat make-up op de deur uitgaat.

Emmalynn

Yta Chalne

Yta Chalne

10-11-2008 om 21:39

Dochters

De dochters hier zijn gezegend met lange doch zeer witte wimpers en zijn allebei eind groep acht met mascara begonnen. Nu, jaren later, gebruiken ze eigenlijk nog steeds alleen mascara. Mijn grens ligt niet bij een bepaalde leeftijd, wel bij het resultaat. Ziet een kind er gewoon uit als een kind dan vind ik het prima, 'avondmak-upjes'(*grijns*) mogen ze voor later bewaren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.