Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Manda - shop till you drop

Hallo Manda,

Een maandje geleden had je een draadje over het shop-till-you-drop feestje. Hoe gaat het daar mee? Is het feestje al geweest? Ik ben net begonnen om een soortgelijk feestje voor mijn dochter te organiseren, heb je nog tips/trucs?

Groetjes
Gruffalo

Nog niet geweest

ze is over een maand jarig, ik heb er verder nog niet over nagedacht maar dat wil ik nu ter plekke even doen. Ze mag max 5 kinderen uitnodigen, dan ben ik dus met totaal 6 meisjes.

Het plan is op vrijdagmiddag 12.30 kinderen van school
12.45 thuis, kadootjes verstoppen door het hele huis
13.15 uitgebreid lunchen met mini partybroodje, soesje, croissantje. Dan krijgen ze allemaal een handtasje (ik denk dat ik in totaal wel 6 tasjes heb in huis), pen en papier er in en allemaal een euro die ik op de blocknote plak. Uitgebreid de regels uitleggen (bij elkaar blijven, niet rennen alleen wandelen, geen winkels in alleen als IK zeg dat het mag, mobiele nummer op alle armen schrijven, meetingpoint afspreken mocht er toch iemand kwijt raken.
13.45 naar de bus lopen
14.15 stad in, uitstap v&d, start route opdracht 1: zoek 3 gevels met een oude winkelnaam erop, schrijf de naam/soort winkel en evt jaartal op.
14.45 marktplein, opdrachten: welk jaartal staat er boven de poort bij stadhuis (romeinse cijfers om uit te zoeken), zoek het beeld met een dier (paard) en schrijf op hoe het beeld heet en door wie het gemaakt is, naar de kerk (welke dieren zie je in de kerk, oid weet ik nog niet..).
15.15 terug lopen naar uitstappunt, welke winkels zie je met jouw maat kleding, schrijf de winkels op ? Ze mogen alleen naar binnen als ze het niet zeker weten.
15.45 hapje eten bij de mac
16.15 jamin, 1 euro per kind snoep scheppen
16.30 terug lopen naar de bus, 17.00 thuis, kinderen naar huis brengen.

precieze bustijden moet ik even uit zoeken.

De hema slaan we over, die ligt niet makkelijk op de route, misschien vind ik nog een andere winkel onderweg met goedkope nagellak (geen idee wat de prijzen bij v&d zijn, ik ben volgende week in het centrum dan kijk ik even).

Het lijkt mij echt enig. Ik schat in dat ik 20 euro kwijt ben voor de bus (groepskaart), de lunch iets van 10 euro, snoep geld 6 euro, de mac iets van 5 per kind (wat kost een happy meal ?) dus 30 euro, dus toaal 60 euro wat een stuk goedkoper is dan het feestje van vorig jaar.

66 euro dus en als de nagellak (2 euro per potje denk ik ?) er nog bij komt 72 euro.

En nu ik

toch bezig ben bedenk ik dat ik wel 6 simpele tasjes kan naaien, ik heb ergens nog fuccsia vilt ergens op zolder liggen. En dan moet ik nog 6 blocknootjes kopen, dus alles bij elkaar toch iets van 80 euro, goh best duur zo.

traktatie voor school wordt dit jaar popcorn en een papieren boterhamzakje met foto van dochter erop geprint, moet dat nog uitproberen.

gruffalo

gruffalo

08-01-2012 om 14:41 Topicstarter

Dank

manda, dank voor je ideeen. Wij hebben het feestje over een week of 3, dochter is begin feb jarig. Ik ben vandaag aan het brainstormen geweest.

bij ons is het:
- na de lunch verzamelen thuis en kadootjes uitpakken
- met de auto naar Den Bosch
- voor 1 euro snoep scheppen bij de kruidvat
- met z'n allen tshirt voor dochter uitzoeken bij de New Yorker
- warme choco drinken bij the chocolate company
- Hema, nagellak
- bioscoop waar ze de snoepjes op kunnen eten tijdens een film
tussendoor allemaal vragen over gevels/standbeelden en speurtocht via allemaal straatjes, ik heb een route in gedachten.

dochter wordt 10, en neemt 4 vriendinnen mee van ruim 11 jaar. er zijn weinig kledingwinkels in den Bosch voor deze meiden dus die opdracht kan ik helaas niet gebruiken. die tasjes van vilt vind ik een erg leuk idee, met die bloknootjes!
ik twijfel nog tussen bioscoop of frietjes eten. Met het laatste ben je niet aan tijd gebonden, lijkt me veel fijner. ik vind de timing erg moeilijk.

ik denk dat ik ze op een afstandje ga volgen, het zijn rustige meiden ik verwacht er geen problemen mee. geen aandachttrekkers of ADHD types. twee krijgen een mobiel mee, man en ik zullen samen in de buurt zijn. ik denk dat ze het heel stoer vinden om 'samen' de stad in te gaan en zelf alles te betalen.

totale kosten 10*5 voor bioscoop, 5 euro snoep, 15 euro chocoladewinkel, 10 euro nagellak, 5 euro voor parkeren pfff het gaat wel snel... misschien dat ik de nagellak er toch nog tussen uit haal. tshirts moet oudste sowieso nog hebben voor de zomer dus die tel ik niet mee.

tractatie van mijn dochter wordt een perry-het-vogelbekdier-cakeje van Phineas en Ferb (rolletje cake bekleden met groen fondant etc, makkelijk maar leuk!). die papieren zakjes met foto en popcorn vind ik ook een goede, onthou ik voor volgend jaar!

sinas

sinas

08-01-2012 om 16:38

Geen action in de buurt?

daar vrij goedkope nagellak gezien.

Kobalt

Kobalt

08-01-2012 om 19:49

Gruffalo

Ik wil je pret niet bederven, maar ik heb het even nagevraagd en mijn winkelgrage dochter van 10 zou het idee van 'met z'n allen een shirt voor de jarige kiezen' niet zo leuk. Ze zegt dat het dan net lijkt of de jarige een verwend prinsesje is. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie feestgangers gesteld is, maar de meiden van 10/11 die ik ken, zijn behoorlijk gericht op zichzelf. Plezier hebben in iets wat een ander krijgt, moeten ze nog leren.
Verder lijkt het haar wel een heel leuk feestje :).
Is het niet leuker om ze wat anders te laten doen in een modezaak? Een foto maken van een outfit die ze leuk vinden bijvoorbeeld? Of hoedjes passen bij de V&D en daar dan een foto van maken, of zo?
Nou ja, je moet het natuurlijk zelf weten, maar ik dacht, ik meld het toch maar even.

gruffalo

gruffalo

09-01-2012 om 17:38 Topicstarter

Seriously?

kobalt ik sta verbaasd van je berichtje. ik herken mijn dochter er niet in maar dat wil zeker niet zeggen dat het niet zo is. hoe is dat bij anderen, zouden ze tijdens een winkel-uitje (met vele andere dingen er om heen) het niet leuk vinden om samen een tshirt uit te zoeken?

mijn oudste helpt fanatiek mee als ik voor jongste (7) moet winkelen, of als ik zelf iets nodig hebt. vindt ze juist leuk vandaar dat idee.

Kobalt

Kobalt

09-01-2012 om 19:42

Serieus

Ach, het zou geen ramp zijn, zo'n slecht opgevoed monster is mijn dochter ook weer niet, maar echt leuk vindt ze het niet nee.
Ik snap wel hoe je aan het idee komt en jij kent de vriendinnen van je dochter natuurlijk, dus misschien zijn die wel heel anders dan de 10/11 jarigen die ik ken.
Ik las je plan en toen moest ik denken aan een feestje waar mijn dochter vorig jaar was. Hierbij werd de jarige helemaal in het zonnetje gezet met een make over en de anderen mochten alleen een beetje lippenstift op, meer niet. Mijn dochter voelde zich toen echt een beetje voor aap gezet, net of ze was ingehuurd om de jarige te bejubelen.
Mijn dochter vind het overigens ook leuk om mee te helpen, als iemand anders van ons gezin iets koopt in een winkel, maar het is pas echt leuk, als ze zelf ook iets nieuws uit kan kiezen dan.

Sancy

Sancy

09-01-2012 om 21:11

De kanttekening van Kobalt kwam ook in mij op toen ik je plan las gruffalo, maar omdat jij je kind het beste kent, liet ik het maar gaan ;-)
Maar nu je in e reactie schrijft dat je dochter het leuk vindt voor haar zusje wat uit te zoeken: voor een jonger zusje iets uitzoeken is toch echt anders in de beleving van een kind volgens ij dan wanneer er iets uitgezocht mag worden dat je óók zélf graag zou willen hebben.

Jillian

Jillian

09-01-2012 om 21:40

Inderdaad

Ik vind het t-shirt uitzoek idee ook niet zo leuk eigenlijk. Ik kan niet echt zeggen waarom maar ik vind het niet zo bij een feestje passen om met z'n allen iets uit te zoeken voor een persoon. Iets voor een zusje uitzoeken vind ik ook iets anders. Ik kan niet goed uitleggen waarom ik het geen leuke activiteit vind. Cadeautjes voor de jarige behoren natuurlijk bij het feestje maar om er een hele activiteit om heen te bouwen met iets uit te zoeken vind ik niet zo leuk.

De rest van het feestje klinkt wel erg leuk voor shop liefhebbers.

Toke

Toke

09-01-2012 om 21:48

Tips

leuk feestje Manda, jammer dat ik geen dochters heb.
Ik heb wat tips
- bij Etos verkopen ze nagellak in hippe kleuren voor 1 euro
- daar en bij Kruidvat hebben ze een rek mrt miniflesjes shampoo, deo etc
- ik zou de McSnack schrappen (ze hebben bij jou toch ook net gegeten) en dat bedrag aan ieder vrij te besteden geven. Vinden ze vast veel leuker. Je kunt dan wel wat te drinken wat ze in combinatie met Jamin kunnen drinken/snoepen.
- ik zou idd geen Tshirt voor je dochter doen, maar zoeken naar winkeltje waar ze zelf evt voor 2 euro een shirtje kunnen kopen
- en ik zou kijken of ik in samenwerking met winkels een puzzel in elkaar zou kunnen zetten, soort etalagespeurtocht. Dus winkel die meedoet plakt herkenbaar iets aan ruit, meiden moeten vervolgens in etalage zoeken naar een letter. Die letters vormen samen een clue. Plek waar je afsluit of zo. Dan betrek je de winkels wat meer in je route.
- en als ik lef had :-) zou ik in een winkel vragen of de meiden daar achter de schermen een wedstrijdje etalagepop aankleden of zoiets mochten doen. Echt #durftevragen. Er mag/kan meer dan je denkt.
Veel plezier.

Toke

Toke

09-01-2012 om 21:50

Woordje weggevallen

Je kunt dan wel wat te drinken MEENEMEN wat ze in combinatie met Jamin kunnen drinken/snoepen.

gruffalo

gruffalo

11-01-2012 om 08:19 Topicstarter

Nou...

oke dat gaan we niet meer doen, liever iets anders verzinnen wat de meiden wel leuk zullen vinden!

Mooi

dan kopen ze bij de etos nagellak en scheppen ze snoep a 2 euro per kind.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.