Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

madelief##

madelief##

31-08-2009 om 22:52

Meeëters op neus bijna 9-jarige zoon....

Hallo, ik ben benieuwd of jullie dit herkennen.
Mijn zoon van bijna 9 heeft echt al mee-eters (zwarte puntjes en bobbeltjes) op zijn neus, vooral aan de zijkanten, en ook wel wat op het voorhoofd boven neus.
Het zijn nog geen puistjes, hoewel er soms wel eens een soort kopje te zien is (klein). Herkennen jullie dit? Is het normaal (wat is normaal??...).
Hij is verder lichamelijk nog helemaal een kleine jongen, dus ik denk niet dat het al iets met puberteit te maken heeft...
Het is ook geen groot probleem, maar ik vind het er niet mooi uitzien, op zo'n gaaf kinderhuidje.
Wat zouden we er tegen kunnen doen? Het ziet er niet echt vettig uit, zijn huid.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
gr
Madelief

mar-ank

mar-ank

31-08-2009 om 23:31

Ook

Mijn dochter van 8 heeft het ook. En al minstens een jaar. Ik doe er niets aan, maar zou wel willen. Mijn handen jeuken af en toe!

koentje

koentje

01-09-2009 om 11:49

Ik zou

het eens aan een schoonheidsspecialiste vragen of in een goede drogisterij?

Tango

Tango

01-09-2009 om 16:17

Toevallig

Ik wilde hier ook al eens een draadje over starten i.v.m. Tangodochter. Zij is ruim 8 en heeft ook af en toe een puistje op haar neus of ook wel elders in het gezicht. Meeeters heb ik nog niet gezien, maar had ik zelf ook nooit veel last van. Ik vond dit dus ook erg vroeg maar blijkbaar gebeurt het dus vaker.
Ik heb voor haar een reinigingsgel gekocht voor de jonge huid die ze onder de douche kan gebruiken. Ik heb wel het idee dat het helpt.

Rosa

Rosa

03-09-2009 om 09:43

Babyzeep

Hier hetzelfde probleem en ik heb het ook aan de schoonheidsspecialiste gevraagd. Die raadde aan vooral niet met al die reinigingsmiddelen te gaan beginnen, maar gewoon rond de neus 's avonds te wassen met babyzeep. Dat droogt natuurlijk uit dus daarna een creme erop (gewoon nivea of zo). Het lijkt te helpen.

mar-ank

mar-ank

03-09-2009 om 19:51

Rosa

Ik kan me voorstellen dat dit helpt tegen puistjes, maar zal dit ook helpen tegen meeeters? Die van mijn dochter zitten er nu al een jaar, en gaan niet weg met gewoon wassen, zwemmen, etc. En uitdrogen lijkt mij in dit geval ook niet de oplossing. Maar ik kan het fout hebben!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.