Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

hilde steels

hilde steels

25-08-2010 om 10:24

Mijn kind wil geen vlees en groente eten

Hallo,

Mijn kleine pruts is 5 jaar en wil geen vlees en groente eten.
Toen hij baby was ging alles goed maar toen we overschakelde op stukjes was het gedaan.
Hij heeft een periode gehad dat het echt niet te doen was aan tafel. Ik kon hem niet meer straffen met te zeggen : we gaan eten.

Al huilend moesten we hem aan tafel zetten.
En niets bracht op.

Sinds een paar maanden eet hij nu al stukjes aardappel en moeten we het niet meer tot puree doen.

Maar groenten of vlees moet hij totaal niet hebben. Hij eet zijn aardappelen zo droog op.

Ik heb alles al geprobeerd maar niets brengt op.
Is er iemand die hier nog ervaring mee heeft?

Ik heb destijds al onderzoeken laten doen en hij is volledig in orde, maar hij moet toch eens groente of vlees of pasta willen eten?

groetjes
hilde

Hier ook niet

Mijn zoontje van 4,5 jaar eet ook nauwelijks iets. Groenten, behalve komkommers, gaan er al helemaal niet in en vlees sporadisch. Hij eet gelukkig wel fruit en brood. Aardappelen hoef ik hem ook niet te geven, want ook dat eet meneer niet, tenzij als het friet of chips is. Ik probeer me maar niet al te veel zorgen te maken, en denk dat het ooit wel over gaat. Ik probeer zo min mogelijk de strijd aan te gaan aan tafel, het moet wel gezellig blijven.

Overigens is hij bijna nooit ziek. Hij is niet erg groot en zit onderaan de grens van het gezonde gewicht (net geen ondergewicht) maar ik verwacht dat dat ook wel weer goed zal komen.

Ik denk, dat als ze iets te kort komen, ze zich wel melden.
Succes en sterkte.

groetjes van Charlotte

Charlotte

Dacht ik toch even dat wij dezelfde zoon hadden! Tot ik dat las over grens van ondergewicht, tot nu toe is zoon altijd op een gemiddeld gewicht geweest. Hij toont wel mager trouwens, maar dat is in deze leeftijdsfase normaal geloof ik.

Hoe dan ook: groente gaat hier slechts onder dwang of omkoping (behalve inderdaad komkommer en tomaat), vlees maar mondjesmaat en dan alleen nog maar bepaalde soorten (kipnuggets, zucht...).

Volgens mij zou hij eigenlijk het liefste leven op brood en patat. En broodachtige dingen als pizza en roti lust hij ook graag trouwens. Maar ja...

Groeten,

Temet

Temet

ja, wat kunnen die kleintjes toch af en toe veel op elkaar lijken ;)
Omkoping lukt hier nog wel, maar dwang echt niet. En omkoping dan alleen met de tv of geen verhaaltje voor het slapen.
Zelfs kipnuggets gaan er hier bijna niet in. Frikadel daarentegen weer wel, haha. Pizza lust hij ook niet, of alleen de rand...En een tosti, ja heeeeeel soms. Ben al blij dat er gewoon brood ingaat en poffertjes of pannenkoeken haha.

Mijn zoontje heeft redelijk dunne beentjes en armpjes, maar wel een (beetje) dik buikje. Ik ga er maar vanuit, dat dat ook bij de leeftijd hoort, maar soms noem ik het gekscherend een biafrabuikje (je weet wel zo'n buik, die ondervoedde kindjes hebben).

groetjes van Charlotte

o ja, vanavond eet hij zijn favoriete eten: macaronie met kaas (maar dan natuurlijk wel zonder groente ;)) Ik hoef ook geen groente in saus te verstoppen, want er mag helemaal geen saus overheen, want dan eet hij het niet meer.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.