Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Ande Menssen

Ande Menssen

24-07-2009 om 17:02

Moeite met in slapen komen: om de tien minuten naar de wc

Mijn zoontje van 4 jaar heeft 'savonds moeite met in slapen komen en gaat daarbij tig keer naar de wc.
We brengen onze beide jongens (1 van 5 en 1 van 4) allebei rond 19.00 uur naar bed. Bedritueel: eerst tandenpoetsen en plassen, dan pyama aan en dan een verhaaltje voorlezen. De oudste gaat vrij snel en zonder problemen slapen, de jongste laten we nog 1 keer naar de wc gaan na het voorlezen. Maar hoe we ook op hem inpraten (rustig, boos, met beloningssysteem, met dreigementen, niets lijkt te helpen), hij belooft lief te gaan slapen maar gaat vervolgens om de 5 a 10 minuten naar de wc om te plassen. Overdag heeft hij overigens een normaal "plasgedrag". Het plassen 'savonds stelt dan ook niets voor: meestal zijn het nog maar enkele druppels of zelfs niets. Dit houdt hij eindeloos vol, soms zelfs tot 22.00 uur! Overigens is hij de volgende dag weer rond dezelfde tijd (7.00 uur) wakker en is 'smiddags nauwelijks aantoonbaar vermoeid.

Hoe kunnen we dit doorbreken???

Ben benieuwd,

Ande

Tijgeroog

Tijgeroog

24-07-2009 om 19:39

Hier

Hier lijken we hetzelfde net een beetje achter de rug te hebben. Mijn zoontje sliep nog wel met een luier, maar kwam er opeens (1,5 maand terug?) ook tig keer uit om nog te plassen. En toen werd hij opeens 's ochtends wakker met een droge luier. Maar het 's avonds veel plassen bleef, en werd zelfs meer omdat hij graag droog wilde zijn 's nachts en bang was om toch te plassen.
We hebben toen afgesproken dat we hem 's avonds nog een keer wakker zouden maken om te plassen en sindsdien gaat het meestal beter. Het lijkt zichzelf nu ook weer af te bouwen, nu komt hij er meestal nog maar 1 keer uit.

Jesse_1

Jesse_1

24-07-2009 om 23:54

Wat vindt hij zelf?

Denkt hij echt dat hij moet plassen? Is het een spannende periode momenteel voor hem? Extreem plasgedrag kan daar door veroorzaakt worden (wat zich dan met name 's avonds manifesteert).
Hoe lang heeft hij dit al?
Jesse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.