Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Onweer

Dochterlief (7) is sinds het noodweer van een paar weken geleden, bang voor onweer geworden. We zijn samen op zoek gegaan naar informatie om het in het juiste perspectief te plaatsen, maar het houdt haar erg bezig dat 'het huis in brand kan vliegen', hoe klein die kan ook is. Dochter heeft een jaar geleden dezelfde focus gehad met liften... ze neemt nu nog liever de trap... Iemand ideeen hoe de angst wat bij haar weg te nemen?

Laminaat

Laminaat

15-06-2009 om 13:35

Wat mij hielp...

Hallo Mossel,

Ik was als kind ook een tijdje bang dat bij onweer ons huis in brand zou gaan. Mijn moeder heeft me toen uitgelegd dat de bliksem altijd het hoogste punt in de buurt uitkiest om naar toe te gaan en me laten zien dat ons huis beslist niet het hoogste was. Sterker nog: vlak bij was een gebouw met op het dak een speciale bliksemafleider. Na dit betoog nam mijn angst snel af en inmiddels ben ik dol op onweer.
Succes,
Laminaat

Linda99

Linda99

15-06-2009 om 15:07

Geduld

Mijn oudste is d'r hele leven al snel angstig en onweer hoort daar ook bij. Goed uitleggen waarom/hoe ze veilig is, alsmaar geruststellen en vooral niet al te veel aandacht eraan besteden zijn hier de beste manieren. En uiteraard veel geduld hebben. Een angst krijg je er niet zomaar uit (wel er snel in helaas).

Noelia

Noelia

16-06-2009 om 09:39

Onweer en lift

Van het begin af aan zodra er onweer was stond ik voor de ramen van wauw, daar komt er weer 1. Ik ben zelf natuurlijk niet bang van onweer. Maar toch, ze worden niet panisch maar ze vinden het niet prettig. Is de leeftijd. Ook heeft mijn zoontje rond die leeftijd ook niet in de lift gedurfd. Ik ben zelf lichtelijk claustrofobisch en ontweek de liften ook altijd maar als het moest dan ging ik er in voor de kinderen. En dan deed ik echt niet bang. Ik had het met praten nog geprobeert om hem in de lift te krijgen maar het hielp niet. Nou ja, dan maar de trap. Nu (11 jaar) gaat hij zonder problemen de lift in. En ik maar zeggen. Ik ga met de trap, (want ik heb er nog steeds een hekel aan). Elk moment van de dag dat ik kan sporten grijp ik. Hij gaat natuurlijk niet alleen de lift in want dat mag niet alhoewel hij wel wil. En laatst had ik het er nog over dat hij het vroeger eng vond. Toen vertelde hij me dat dat kwam omdat een jongetje op school had verteld dat hij vast had gezeten in de lift. Ahaaaaa

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.