Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

dushi

dushi

30-05-2009 om 16:40

Op welke leeftijd laat je je kind alleen met vriendjes zwemmen?

Wat is "normaal"?
Mijn zoon is bijna 10 ( in de zomervakantie) en heeft diploma A en B. We zwemmen zo nu en dan, niet echt heel erg veel, wij houden er zelf niet zo van!
Maar op school worden afspraken gemaakt om te zwemmen met elkaar, alleen weet ik niet of ik daar wel zo gerust op ben, hem alleen te laten zwemmen.
Wat vinden jullie?
Dushi

MaximeM

MaximeM

30-05-2009 om 19:35

9 jaar

Hoi,

Hier was mijn dochter 9 jaar, maar inderdaad hing dat van meerdere dingen af.
-weg naar het zwembad was niet druk en overzichtelijk
-klein zwembad met goed toezicht, toen ik een andere keer belde om te vragen of ze haar naar huis wilden sturen omdat het 18.00 uur was, hebben ze haar voor mij opgezocht na een beschrijving van haar uiterlijk en bikini maar ze kenden haar waarschijnlijk ook nog wel van de zwemlessen die ze daar gevolgd had
-ze ging met een rustig meisje

En ik vond het doodeng de eerste keer ;-)

Maxime

Hier de één met 7 jaar en de ander met 8,5 jaar

Maar wij hebben een vrij klein openluchtzwembad met veel en goed toezicht. Ze zijn daar best streng en kennen bijna alle kinderen van zwemles of schoolzwemmen. Oudste ging met 8,5 jaar alleen (nou ja, zonder ouders maar met vriendjes). En onze dochter gaat vanaf haar 7de echt alleen, en ziet daar altijd wel bekende kinderen.

dushi

dushi

31-05-2009 om 21:37

Mijn zoon is niet zo'n durfal

en de vriendjes van hem wel, dus daar maak ik me dan ook zorgen om.
Aan de andere kant is hij geen meeloper en zal dus ook niet iets doen wat hij niet wil of durft.
Ik was gewoon erg benieuwd hoe het bij jullie is.
Dushi

picobello

picobello

01-06-2009 om 11:57

Nog steeds niet helemaal alleen

dochter, 10, gaat eigenlijk nooit alleen. Als ze met een vriendin naar het buitenzwembad gaat, is dat het zwembad naast het werk van man en iedereen kent haar daar.Nog geen 300meter verderop.
Eigenlijk gaat ze dan niet eens zwemmen maar in de zon liggen ( en jongens kijken) :)
Ik ben meestal ook daar, op in zichtafstand met de andere kinderen.
Volgens mij komen er in het binnenzwembad geen kinderen alleen onder de 15/16 jaar en ik vraag me af of ze eigenlijk jonger wel toegelaten worden?

Maar zelf zie ik ook meer het gevaar in de "omgeving" , dus kinderen die ongelukkig op elkaar springen, ruzie, vallen, ect dan in mijn kind.

Maar goed, misschien ben ik wat te beschermend.

liora

liora

01-06-2009 om 12:02

Slaan we niet door?

Hoi,

Als je zoon kan zwemmen, en dat kan hij neem ik aan met een A en een B diploma, wat is er dan mis mee?

Ik krijg echt de indruk dat we soms te bang zijn. Je moet kinderen toch een keer een beetje loslaten lijkt me. En ja misschien springt er iemand op hem of zo, vervelend...

Liora

Tirza G.

Tirza G.

01-06-2009 om 12:34

Nou inderdaad liora

Goeie help. Hier gaan ze met 7, 8 jaar naar de dijk (van een zeearm), krabbetjes vangen. Wat dáár wel niet allemaal kan gebeuren......

Tirza

Ook overdreven

Als ze hier de tuin uitstappen ligt er al een metersdiepe sloot (tenminste...moet de waterstand wel gewoon zijn)...moeten hier dan maar alle kinderen tot hun 15-de onder begeleiding rondlopen ofzo?
Welnee, ze leren het gewoon, vissen er eventueel in of vangen 's wat. En zeker als ze een zwemdiploma hebben. Dus het grote 'gevaar' van een zwembad zie ik al helemaal niet. Hier gaan ze gewoon vanaf een jaartje of 7/8 alleen, zowel naar binnenbad (met toezicht) alsook naar buitenplas (zonder toezicht), wel altijd met vriendinnen of in een groepje en soms gaat er een ouder mee en soms ook niet.
je moet ze toch ooit loslaten.

Caro

Caro

01-06-2009 om 16:39

Hier iets voorzichtiger

Omdat er hier in het zwembad. En dat is een groot buitenzwembad, nogals regelmatig "kleine bendes" actief zijn. Er word beweerd dat er voldoende toezicht is, maar helaas in de praktijk loopt het anders. Dus vandaar dat ik toch maar meega. Dus helaas hier niet vanaf 7 jaar alleen.

Groet Caro

liora

liora

01-06-2009 om 16:40

Vandaag

Misschien dwaal ik een beetje af van het draadje, maar vandaag me weer zitten verbazen over overbezorgde ouders. Ik was op een kinderboerderij in Amsterdam, met een hele leuke speeltuin. En hoe al die ouders daar staan te staan, op maximaal 2 meter afstand van hun kinderen... waarom?

Kijk, als kinderen echt heel jong zijn, hebben ze hulp nodig, dat snap ik. Maar sommige kinderen waren echt al 4+, en dan nog dat eromheen staan.

Toppunt was dat een moeder, die een kind van ongeveer 2 jaar verschoonde van een plasluier (dit deed ze op een verschoningsmatje op een bankje, ook al zo overdreven), haar man maande dat hun andere kind wilde dat hij keek hoe ze iets deed. Argggggg.

Liora

Nely

Nely

01-06-2009 om 19:32

Al lang geleden

maar onze zoon (in bezit van A, B en C zwemdiploma) is wel een paar keer samen met een klasgenoot wezen zwemmen op woensdagmiddag. Klasgenoot heeft ook A, B en C en ik denk dat ze toen 8 á 9 jaar oud waren. Wel in een overzichtelijk binnenbad met toezicht. Ik ging wel mee met de fiets en kwam hem ophalen maar tussendoor was ik thuis. Is beide keren goed verlopen.

Maylise

Maylise

01-06-2009 om 20:24

Hangt er van af

Waar ik eerst woonde was het locale zwembad een kleine rechthoekige bak waar minimaal twee badmeesters toezicht hielden. Er kwam ook vrij beschaafd publiek. Er was ook verder niks te beleven in de vorm van glijbanen dus dat maakte het ook vrij overzichtelijk. Daar liet ik mijn kinderen rustig op jonge leeftijd alleen heen gaan. Niet met zeven jaar al. Dat vind ik wel erg jong persoonlijk maar met tien jaar of.
Vanaf 12 jaar mochten ze alleen naar het strand.

Waar we nu wonen is het dichtsbijzijnde zwembad groot, onoverzichtelijk, er is een golfslag bad, glijbanen en allerlei kleine hoekjes en gaatjes waar de badmeesters te weinig overzicht hebben. Er komen ook veel wat oudere jongens (zo rond de 13/14) die enorm veel klieren waardoor er een wat minder prettige sfeer heerst.

Mijn zoon in groep 5 mag daar absoluut nog niet alleen heen. Ook niet met een groepje. Hij is bovendien zeer onvoorzichtig en laat zich veel te makkelijk opjuttten. De enige tijd dat ik hem alleen zou kunnen laten gaan is tijdens het gezinszwemmen en dan mag hij er niet alleen in want dan moet je een vader/moeder bij je hebben.

Mijn dochter in groep 8 mag wel alleen naar het zwembad gaan. Haar vind ik inmiddels oud genoeg en zij is ook een stuk voorzichtiger. Bovendien gaat ze na de zomer naar de brugklas dus ze zal ook wel wat zelfstandiger moeten worden. Deze zomer mag ze voor het eerst alleen naar een zwemplas en het buitenzwembad hier in de buurt.

Met een sloot achter het huis heb ik veel minder moeite gevoelsmatig. Het gaat mij namelijk niet om het zwemmen/verdrinken maar wel om de bijkomstigheden die je in zwembaden soms hebt zoals een wat minder publiek (dat speelt hier dus) en onoverzichtelijk.

Maylise

Anja

Anja

02-06-2009 om 08:25

Inderdaad afhankelijk van...

het soort zwembad....

Ik had vroeger ook steevast een abonnement op het plaatselijke dorpszwembad en ging daar met mooi weer alle dagen met vriendinnen heen.. Soms zelfs alleen, maar dan trof ik aldaar altijd wel iemand die ik kende..

Wij wonen tegenwoordig met ons gezin in de grote stad en dit weekend was ik dus weer eens in het zwembad.
Groot, onoverzichtelijk, zeer druk en hier en daar ook niet al te leuk publiek (vervelende klierderige pubers e.d.) Laat ik mijn kids van 8 en 9 echt niet alleen naar toe gaan hoor.... No way...

Ik weet het; je moet je kids ooit loslaten, wat minder beschermend zijn enz enz...

Maar ik ben ook nooit vergeten hoe dat meisje Jessica uit het dorpszwembad van Blokker werd meegenomen..
Dat meisje was meende ik ook al 8 of 9 jaar en ging samen met een vriendin.
Evengoed is het niet goed met haar afgelopen.. En nee, je wilt daar niet bij stil staan en overbeschermend zijn... Laat ik nou mensen in Blokker kennen, dan snap je niet hoe zoiets daar heeft kunnen gebeuren.. Gemoedelijk en dorps..... BRRRRRRRR....

Misschien overbezorgd, maar toch heel goed afwegen wat jouw kind aankan, hoe het zwembad is, hoe het toezicht is, hoe het publiek is, met wie hij gaat enz.....

groet

Je ervaring

Hoi,
weet je, je kan het wel overdreven vinden hoe sommige ouders zijn maar je weet niet wat hen ervaring is.

Ik heb mijn kids eens alleen op een voetbalveldje laten spelen. ze schopten de bal iets te hard tegen een buitenlands kind aan. ze kwamen rennend naar mij toe met een bende erachter. waar ze wel neit vandaan kwamen, broerjtes,zusjes,neefjes,nichtjes...
als ik er niet was? waren ze echt in elkaar geslagen.

Dat zijn dus ervaringen in bepaalde delen van ons land.
Mijn kinderen mogen nog lang niet alleen naar het zwembad, 9 en 7jaar oud. omdat die "bendes" daar dus ook zijn. Een fout woord en je wordt gepakt.

Het is niet fijn,maar als je eenmaal een slechte ervaring hebt blijf je alerter op je kids.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.