Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Cindy

Cindy

27-08-2009 om 09:35

Oppas

Ons lijstje met oppassen is aardig aan het slinken, dus ik ben op zoek naar nieuwe meiden die willen oppassen. Nu heb ik van één meisje een reactie gekregen, maar die vraagt 8 euro per uur. Ben ik nou zo zuinig of is dit echt heel veel geld voor een paar uurtjes niksen op de bank?

Tot nu toe ben ik gewend 4 euro per uur te betalen als ze in bed liggen (en ze worden echt nooit wakker) en 5 als ze nog beneden zijn.

Wat betalen jullie aan de oppas?

koentje

koentje

27-08-2009 om 12:43

Joh,

Ze probeert het gewoon!
€5,- is meer dan genoeg.

Mathilde

Mathilde

27-08-2009 om 13:46

Da's wel heel veel

Bij ons komen twee meiden van 14 oppassen (stiefzusjes). Met z'n 2-en krijgen ze 4 euro per uur, als ze alleen komen 3,5 euro. Ze eten mee en brengen daarna de kinderen (2 stuks) naar bed. De studente die we 5 jr geleden hadden kreeg eerst 3, toen 3,5 en later 4 euro per uur. Inclusief flesje/prakje geven, badje en naar bed brengen. Daar had ze flink werk aan, want ik had een draak van een baby/dreumes/peuter qua naar bed brengen :-).

Haha...

toedeledoki zou ik zo zeggen. Wij betalen onze vaste oppas (volwassen vrouw) 5,50 per uur voor twee kinderen. Zou toch van de zotte zijn als een jong meisje voor niksen op de bank 8 euro zou krijgen!

Ik zou zeggen tegen haar: keep on dreaming en zoek een gek die het wil betalen.

groetjes van Purk

mama75

mama75

27-08-2009 om 19:25

2.50

ik betaal altijd 2,50 per uur. Mijn zus doet dat trouwens ook. Voor oppassen die nog geen (of net) 16 zijn vind ik dat genoeg.

Yta Chalne

Yta Chalne

27-08-2009 om 20:00

Uitersten

Mijn tip is: nooit krenterig zijn. Ik heb twee oppaspuberella's, en ze geven altijd voorrang aan de aardige en niet krenterige oppasadressen. 2,50 krijgen ze nergens, dat is echt een ongebruikelijk laag bedrag (hier althans, grotere stad midden vh land), 3,50 a 4 euro is wel gangbaar. 5 komt ook nog regelmatig voor (bij eten koken, uit school halen etc.) Goed betalen is logisch, het is tenslotte meer dan op de bank hangen, het gaat om verantwoordelijkheid voor je kind.
8 is absurd. Dat verdient een puber nergens. Dat is weer het andere uiterste van gul zijn voor de oppas...

ijsvogeltje

ijsvogeltje

27-08-2009 om 22:13

Hier

Hier ook grote stad in midden van het land.
2,50 vind ik erg weinig, wij zitten ook rond 3,50. Als ze kind ook nog naar bed moet brengen, dan doen we wat meer. Ik ben inderdaad ook altijd maar een beetje royaal (we ronden altijd naar boven af), vraag ook geregeld of ze nog tevreden zijn over het bedrag. Antwoord is gelukkig altijd 'ja'.

2,50 is minimum jeugdloon hoor!

Ik betaal onder de 16 aan de oppas 2,50 per uur, of soms een vast bedrag per avond, 7,50 bijvoorbeeld. Dan ga ik er niet vanuit dat ze ook moeten koken, tanden poetsen etc. Naar bed brengen en boekje lezen kan er wel bij horen. Voor een 15 jarige is het minimumjeugdloon 2,57 bruto. Lijkt me een prima uitgangspunt. Als mijn kinderen al in bed liggen en ik ben voor middernacht thuis dan is 7,50 voor een avondje internetten en tv kijken lekker betaald vind ik! Dat verdient dus beter dan vakkenvullen voor het minimum jeugdloon.

Boven de 16 ga ik al gauw naar 3 tot 3,50 per uur. Maar dan kan er wat mij betreft ook meer bijhoren, ook het omkleden, tandenpoetsen etc. Volgens mij is 3.50 euro ook het tarief van een (volwassen) gastouder.

8 euro is belachelijk (of is het voor de hele avond?), 5 euro voor uitzonderlijke prestaties, eten koken, halen en brengen, extra taken, wellicht te overdenken. Hangt van de ervaring van de oppas af. Een 20-jarige studente zou ik wel 5 euro betalen, een scholier niet.

De markt verpesten met uurbedragen van rond de 4 euro voor pubers onder de 16 vind ik ronduit dom. Dat krijgen ze ook niet via een krantenwijk of vakkenvullen.

liora

liora

29-08-2009 om 08:17

Louise

Hoi Louise,

De vraag is: waar woon je? In Amsterdam-Zuid komt een puber niet oppassen voor 2,50 per uur.

Liora

ijsvogeltje

ijsvogeltje

29-08-2009 om 09:13

Louise

3,50 voor een oppasouder? Dan zit je denk ik voor een dubbeltje op de eerste rij! Hier zou je dat echt niet lekken, moet je minimaal aan zes euro voor een uur denken.

Je lijkt nogal fel te reageren op bedragen als 3,50 of 4 euro voor een oppasmeisje, omdat zij vaak onder de 16 jaar zijn. Ik weet niet hoe het voor de anderen zit, maar ik laat geen meisjes van 13 of 14 op mijn kroost passen. Bij ons zijn ze toch altijd zeker zestien of zeventien jaar. Dan kun je echt niet meer met 2,50 aankomen.

Gastouder 4,75

ik krijg als gastouder 4,75 voor 1 kind.. meer kinderen uit hetzelfde gezin betalen dus ook gewoon 4,75..

voor 2,50 zou ik echt niet komen oppassen hoor, dat vind ik wel heel laag...

eigenlijk is het van de zotte, een schoonmaakster die betaal je minimaal 10 euro in het uur, om voor je spullen te verzorgen...

en voor de gene die verandwoordelijk is voor je kinderen en voor hun moet zorgen betaal je 2,50....

Heb ook een vraag

Sorry Cindy dat ik van je draadje gebruik maak, maar min vraag sluit bij die van jou aan.
Wat betalen jullie een oppas die blijft slapen?

alvast bedankt
Groetjes Akka

Yta Chalne

Yta Chalne

29-08-2009 om 20:42

Louiseb

Heb 't net ff gecheckt bij mijn zestienjarige: voor 2,50 per uur blijft ze liever lekker thuis internetten. Haar zaterdagbaantje (winkel) levert haar vijf euro per uur (bruto) op, exclusief vakantiegeld, vakantiedagen etc.

De ene zestienjarige zal de andere niet zijn, maar hier draaien ze hun hand niet om voor ophalen, koken, opruimen, kinderen douchen en naar bed brengen. Oppassen en dan louter op de bank zitten wordt als erg saai gezien.

Misschien

hebben sommige pubers/tieners dan toch teveel geld te besteden (zie draadje in 12-18 jaar)waar ze relatief "makkelijk" aankomen. Lijkt me juist ideaal, ergens al oppassend op slapende kinderen een boek lezen/huiswerk maken en ondertussen geld verdienen.

Yta Chalne

Yta Chalne

30-08-2009 om 12:12

Maggietel

In mijn geval krijgen de puberella's hier 65 euro voor kleed- en zakgeld. Lijkt me niet riant. De rest verdienen ze zelf bij door hard werken. Op de bank zitten bij de buren vinden ze saai, lezen en internetten doen ze liever thuis.
Ik ken weinig pubers die makkelijk zomaar aan geld komen. De meesten werken er gewoon voor. 2,50 is gewoon anno 2009 bij ons in de buurt te weinig, zestienjarigen krijgen hier bij de al supermarkt 4,20 (dat is inclusief vakantiegeld- en dagen).

2,50 voor 13, 14 en 15

Een 13 of 14 jarige kan prima thuis zijn terwijl de kinderen slapen hoor! Dat is ook alleen maar als ik in de buurt ben. Ga ik verder weg dan neem ik de ervaren oppas die ik inderdaad beter betaal. Of ze gaan naar mijn ouders. Dus de enige verantwoordelijkheid die ze hebben is mij bellen als er wat aan de hand is, niet te vergelijken met een schoonmaakster die zwaar fysiek werk moet doen in een korte tijd.
Is de 15-jarige ervaren dan kunnen ze van mij beter krijgen, maar je moet ook niet vergeten dat die 2,50 (of meer) zwart is. Ze krijgen er bovendien ongelimiteerd cola en chips en snoep naar believen bij. Dat lukt je in de supermarkt niet.
Met 3,50 heb ik het over een volwassen gastouder die bij haar thuis oppast, en dus met 4 kinderen per uur 14 euro krijgt! Dat zal nu wel hoger liggen, hoewel met de nieuwe regels...... Die moet de kinderen overdag opvangen, dat is nog een heel verschil qua inspanning. Deze discussie ging toch over 's avonds oppassen als de kinderen naar bed gaan of al zijn? Als we het hebben over halve nanny achtige taken, dat zou ik mijn puber oppas weer nooit laten doen!
Ik reageer fel omdat we met zijn allen de regels oprekken van wat normaal is. Die kinderen worden stikverwend en gaan eisen stellen, zie het begin van dit draadje. Ze leren niet meer in te schatten wat normaal is voor je inspanning, alles maar willen hebben en eisen, slecht begin als je daar als puber al mee begint. Als ze voor minder hun bed niet uitkomen dan vrees ik het ergste.

Yta

Het lijkt mij juist makkelijk verdiend, een heel verschil met een winkelbaantje waarin je je de benen uit je lijf rent. Ik kan me voorstellen dat jouw meiden er blijkbaar anders over denken maar dan is het gewoon omdat ze het niet leuk vinden om te doen. Dan hoef ik ze dus ook niet voor 5 euro, zo simpel is het. Als een oppas het goed doet dan ga ik echt wel meer betalen, gewoon omdat je ze op een gegeven moment kent en weet wat je aan ze over kunt laten. Het is net het gewone bedrijfsleven, als je het aankan krijg je meer taken, en dus beter betaald. Als je je neus ophaalt voor 2,50 dan mis je dat dus.

Yta Chalne

Yta Chalne

30-08-2009 om 20:52

Tja

Hm, LouiseB, ik vind het klinkklare nonsens. Pubers zijn niet veel anders dan ze altijd geweest zijn, en onderbetaald werk is nooit populair geweest. En 2,50, tja, tijden veranderen. Met de invoering van de euro was het nog een mooi bedrag. Maar mijn salaris heeft ook niet stilgestaan sinds die tijd, net zoals het jouwe waarschijnlijk.

Zeuren op die luie pubers van tegenwoordig is ook van alle tijden ;-)

Over 2,50 zwart: bij vijftienjarigen gaat er wit vrijwel niets af, en zwart betekent dus geen vakantiegeld, geen vakantiedagen, niet verzekerd werken op jonge leeftijd, geen cao, etc. Vind je dat een pré?

Liora

Ik woon niet in Amsterdam Zuid maar de buurt waar ik woon is niet armlastig te noemen. Midden van het land, ca 45 min van A'dam.
Maar volgens mij moet dat niet uitmaken, mijn baan wordt ook niet beter betaald in Amsterdam, is gewoon conform CAO. Heb alleen geen file nu....

Yta Chalne

Yta Chalne

30-08-2009 om 20:57

Louise

Er is meer vraag naar oppas dan ze aankunnen. Ze kiezen dus voor de leukste adressen: een vaste middag in de week bij een baby, een gezellig gezin met drie kleintjes rond etenstijd, met een klein jongetje naar judo en dan pannenkoeken bakken. Dat vinden ze echt waar veel leuker dan 'makkelijk verdiend' op de bank chips en snoep eten (dat doen ze sowieso niet veel meer met 16) Vervolgens betalen die mensen met plezier meer dan jouw 2,50. Dus wat lopen ze dan eigenlijk mis?

Yta - niet alleen pubers

Ook de gemiddelde schoonmaakster komt niet meer voor onder de 12 euro tegenwoordig, en dan hebben we het nog niet eens over kwaliteit. Het gaat mij om de mentaliteit in het algemeen. Voor dat geld heb ik ook liever een witte werkster, daar ben ik me nu op aan het orienteren.
Overigens betaal ik de oppas van 16 meer hoor, maar daar werd ik ook al op aangesproken door anderen, waarom ik dat deed (vond men hoog). Het verschilt dus nogal, dat blijkt.

Zucht, ik betaal de 16-jarige meer!

Ik hebt het hier over 13 a 14 jarigen en een incidentele 15-jarige (een zeer onervaren jongen die geen idee had wat hij met kinderen moest...). Die krijgen van mij 2,50 per uur als vervanger van de babyfoon. Dat lijkt me nog steeds prima betaald!

Yta Chalne

Yta Chalne

30-08-2009 om 21:40

Oei louise

Daar komt dan de verwarring vandaan, want waarschijnlijk zouden de meeste mensen hier oppassen die niet weten wat ze met kinderen aan moeten meteen al niet vragen. Ook als veredelde babyfoon niet. Ik wil echt gewoon een oppas die weet wat er gebeuren moet als er iets aan de hand is. Overigens heb ik makkelijk praten, als ik 's avonds weg wil en de puberella's zijn thuis hoef ik niet eens oppas te regelen, lekker luxe ;-) Willen ze niet voor betaald hebben ook, als ze toch gewoon thuis zijn...

Bastet

Bastet

31-08-2009 om 07:17

Verantwoording

Je laat de verantwoording over aan een ander,dat wordt vaak vergeten.(Ik vond het als puber overigens bloedsaai,oppassen.Er kwam geen eind aan die avond,maar dat terzijde.)Ik ken geen pubers die het aan komt waaien,maar wel hardwerkende pubers die daar niet veel mee verdienen.
Groetjes,bastet

Ehm?

Nou, het was dan misschien een jongen die geen luier kon verschonen, maar dat hoefde ook niet. Het was er wel een met verantwoordelijkheids gevoel, ik laat niet zomaar iemand bij de kinderen. Ik breng ze naar bed, ze hebben de oppas gezien, deze zit er in het geval van calamiteiten om mij te bellen of 112 al naar gelang er wat gebeurd. En dat vertrouwde ik hem zeker wel toe (met ook zijn moeder als achtervang een paar huizen verder). Heb hem geinstrueerd wat hij tegen de kinderen moest zeggen als ze wakker werden, en dat is prima gegaan.
Met een ervaren oppas heb ik ook andere ervaringen. Die betaalde ik meer (want 16 of ouder), maar vergaten tanden te poetsen, lieten kind later op dan ik had gezegd, en lieten ze ook nog eens meekijken naar programma's die ik niet geschikt vind. Komen ook (liever) niet meer, maar die kunnen moeiteloos een luier verschonen, dat zegt dus niets.
Punt is dat het dus afhankelijk is van wat je de oppas laat doen, ik betaal een 13-15 jarige die weinig hoeft te doen minder. Als ik iemand zoek die een middag op mij baby zou willen passen met al het werk van dien dan vind ik het een ander verhaal, ik weet niet of ik die zorg zou uitbesteden aan een tiener. Ik heb het over de situatie waarin ik 's avonds weg moet in de directe omgeving tot maximaal middernacht.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.