Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

catyy

catyy

18-06-2010 om 15:00

Oversteken provinciale weg

Wij wonen een beetje afgelegen van het dorp , naast een drukke provinciale weg . Elke ochtend help ik de kinderen (10 en 8) met oversteken van de provinciale weg waarna ze samen verder gaan met de fiets naar school , dat is ongeveer 700 meter verderop . Nu help ik ze nog mee met oversteken en als het aan mij ligt doe ik dat totdat ze het huis uit zijn ...bij wijze van spreken . Het is echt een heel druk punt waar ze over moeten steken , er is geen zebrapad en de verkeersborden staan in de weg . Nu het zomer is hangen de takken van de bomen laag en het gras in de berm staat hoog en ze rijden er verschrikkelijk hard (minimaal 80) . Vreselijk onoverzichtelijk dus . Ik laat mijn oudste wel altijd zelf beslissen wanneer zij denkt over te kunnen steken en dat doet ze erg goed , ze neemt alle tijd . Maar ik krijg het al spaansbenauwd bij het idee dat er straks een tijd komt dat ze zelf gaat , zonder mij. De buurjongen heeft een paar jaar geleden (was toen 13) een ongeluk gehad bij het oversteken .Hij mocht daar al alleen oversteken toen hij 10 was .Gelukkig is dat heel goed afgelopen maar dan heeft ie het al zovaak gedaan en dan gaat het toch nog een keer mis. Wanneer kun je ze nu alleen laten gaan , op welke leeftijd. Hangt het er vanaf hoe zelfstandig ze zijn ? of wanneer ik er aan toe ben? ik ben bang dat ik er nog lang niet aan toe ben ..
Ben ik nu zo overdreven overbezorgt?

sandra75

sandra75

18-06-2010 om 16:13

Catyy

ik vind dat je moet doen waar jij je het prettigst bij voelt, ik herken het helemaal hoor. Onze zoons gaan na de vakantie naar een andere school en ze kunnen het nu lopend doen maar dan niet meer, ze zullen op de fiets moeten. Ik ga echter gewoon met ze mee. Ze zijn tien en zeven en moeten twee keer een drukke weg over. De oudste zou wel alleen kúnnen maar ík heb het gewoon liever (nog) niet en daar komt bij dat hier regelmatig ongelukken gebeuren met overstekende kinderen..pfff..moet er niet aan denken:-s

merene

merene

18-06-2010 om 16:18

Nou nee

Ik vind je niet overdreven bezorgd. Dit is gewoon een heel moeilijk punt om over te steken.
Ik zou ze ook nog niet alleen laten oversteken. Vanaf welke leeftijd kan een kind verkeerssituaties juist inschatten? Was dat niet vanaf een jaar of 12/13? Tot die tijd zou ik ze zeker helpen en dan heb je op een gegeven moment hopelijk wel het gevoel dat ze alleen kunnen oversteken.
En dan nog kan het natuurlijk een keertje fout gaan, zoals bij buurjongen.

Lou

Lou

19-06-2010 om 12:00

Gaat toch goed zo?

Ik zou gewoon blijven doen wat je nu ook doet. Ik heb op precies zo'n plek gewoond (zonder kind) en vond het zelf soms al een behoorlijke toer om over te steken. Je moest ongeveer midden op de weg gaan staan voordat je kon zien of er iets aan kwam, en als er dan iets aan kwam dan was dat ook met een noodvaart.

Met een kind zou ik haar liever even aan de overkant helpen, desnoods nog jaren. Waarom ook niet? Of wil ze zelf heel graag alleen? Ze is pas 10, dan is oversteken op zo'n onoverzichtelijke plek echt nog heel moeilijk. Bovendien vind ik het feit dat jij het er zelf spaans benauwd van krijgt ook een legitieme reden om nog maar even te blijven helpen.

catyy

catyy

20-06-2010 om 14:06

Voorlopig nog maar wel

Ze denkt zelf dat ze wel alleen kan oversteken ,maar ze vind het ook wel fijn dat ik ernaast staat , want ze vraagt telkens nog bevestiging met oversteken .
Ik denk dat het voor veel moeders een dilemma is ,ik denk dat ik voorlopig nog meekijk, en dochter vind het ook prima zo ...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.